MÜSİAD, İsrail'in barbarlığını kınadı

MÜSİAD Şube Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Sevgilioğlu, Gazze'de yaşananlara değinerek İsrail'in barbarca tutumunu kınadıklarını söyledi.

MÜSİAD, İsrail'in barbarlığını kınadı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

MÜSİAD Şube Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Sevgilioğlu, İsrail’in saldırılarına değinerek; “İsrail'in 7 Ekim'de Gazze'yi hedef alarak başlattığı saldırıların güvenlik gerekçesi ile yapılmadığı yaklaşık 2,5 milyon sivilin vatandaşlarından göç ettirilmeye dönük girişimlerinin sonucu tüm Filistin halkını kapsayan Gazze’de bir hastanenin hedef alınması sonucu ortaya çıkmaktadır. İnsanlık suçu işleyen İsrail'in Filistin topraklarına yönelik gerçekleştirdiği saldırılarla ve hastanenin vurulması ile yüzlerce Filistinlinin hayatını kaybetmesinden ve bir o kadarının da yaralanması nasıl bir güvenlik tehdidi olduğunu anlamak mümkün değildir. Müslümanların manevi hassasiyetlerini ve insan haklarını gözetmeden Kudüs'ün ve Mescid-i Aksa'nın da yer aldığı Harem-i Şerif'in statüsünü ve mahremiyetini sürekli ihlal eden İsrail'in ve yandaşlarının asıl amaçlarının ne olduğu bilinmektedir. Fakat bu amaçları korkunç ve kesinlikle kabul edilemez” dedi.

“ULUSLARARASI TOPLUMUN ACİL MÜDAHALESİNİ BEKLİYORUZ”

Ahmet Sevgilioğlu açıklamasının devamında; “Bu olayda ve her durumda savaşlarla ilgili kurallar vardır ve bir hastaneyi vurmak kabul edilemez. Sivil alt yapıya yönelik bir saldırı uluslararası hukuka aykırıdır. Silahsız ve savunmasız insanların ölümü ve yaralanması bir savaş suçudur. İsrail’in işgalci ve barbar bu tutumunu hiçbir zaman kabul etmediğimizi ve etmeyeceğimizi de açıkça belirterek hava saldırısını en güçlü şekilde kınıyoruz. Uluslararası toplumun acil müdahalesini bekliyor ve destekliyoruz. Filistin halkının haklı mücadelesine desteklerimizi iletir, hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara da acil şifalar dileriz” ifadelerini kullandı.

Özel Haber

Bakmadan Geçme