'Mucize Mantara' Yoğun İlgi

Sonbahar ile birlikte sofraları süslemeye başlayan Kanlıca mantarı, aralık ayının ortasında 'mucize' bir biçimde ortaya çıktı.

Kastamonu'nun eşsiz doğasında yetişen ve kızıl rengiyle sofralara zarafet katan Kanlıca mantarı, bölge halkının gözbebeği ve sofraların vazgeçilmezi olmaya devam ediyor. Kastamonu'nun eşsiz doğasında yetişen ve sofralara damgasını vuran Kanlıca mantarı, serin ve nemli iklimi sevdiğinden dolayı sonbahar aylarında yetişiyor. Kızıl rengi ve benzersiz aromasıyla adeta yöresel mutfağın vazgeçilmezi durumunda.

Beklenmedik Sürpriz

'Mucize Mantara' Yoğun İlgiTüketilmesi kadar toplaması da zevkli olan kanlıca, aralık ayının ortasında beklenmeyen bir sürpriz yaptı. Soğuk havaları sevmeyen Kanlıca, bir mucize gibi Küre Dağları’nda tekrardan ortaya çıktı. Damakları şenlendiren bu lezzet satıcısını da alıcısı kadar şaşkına çevirdi. “Bu senenin son mantarı” olarak değerlendirilen Kanlıca, 100 ila 150 lira arasında tüketiciyle buluştu.

‘Kış Soğuğunda Doğadan Gelen Bir Sıcaklık’ 

'Mucize Mantara' Yoğun İlgiCebrail Mahallesi Uzun Sokak üzerinde tezgah açan Muhittin Pamuk, Küre Dağları’ndan topladığı mantarı vatandaşlarla buluşturduğunu belirterek; “Küre tarafında hava yağdığı için mantar oldu. Normalde bu soğukta ve bu mevsimde Kanlıca mantarı bulmak çok zor. Dağda mantarı gördüğümüzde çok mutlu olduk. Biz bu mantara o yüzden ‘mucize mantar’ diyoruz. Adeta kış soğuğunda doğadan gelen bir sıcaklık oldu bizim için” dedi.

‘Mantarı Görünce Vatandaşlar Da Şaşırıyor’

Vatandaşların mantara ilgi gösterdiğinin dile getiren Pamuk; “Mantarı görünce vatandaşlar da şaşırıyor. Rağbet de güzel herkes bakıyor, alıyor. Zaten bu mantardan başka da bir daha olmaz. İlimizdeki son Kanlıca mantarını ben satıyorum sanırım” diye konuştu.

Bakmadan Geçme