MSB: 'Bin 327 Terörist Etkisiz Hâle Getirilmiştir'

Milli Savunma Bakanlığı, 57'si son bir haftada olmak üzere bu yılın başından itibaren bin 327 teröristin etkisiz hale getirildiğini duyurdu.

Milli Savunma Bakanlığı tarafından basın bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Bakanlıkta gerçekleştirilen basın toplantısında konuşan Milli Savunma Bakanlığı Basın Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk Türk Silahlı Kuvvetleri'nin son bir asrın en kapsamlı ve en etkili faaliyetlerini gerçekleştirdiğini belirterek, “Irak ve Suriye'nin kuzeyinde icra edilen başarılı operasyonlarla; 57'si son bir haftada olmak üzere bu yılın başından itibaren bin 327 terörist etkisiz hâle getirilmiştir. Ayrıca, Irak'ın kuzeyindeki Metina, Gara, Hakurk, Kandil ve Asos'ta bulunan terör hedeflerine yönelik 3 Temmuz'da icra edilen hava harekâtıyla içerisinde sorumlu düzeyde teröristlerin de bulunduğu değerlendirilen mağara, sığınak, barınak, depo ve terör örgütünün kullandığı tesislerden oluşan 37 hedef başarıyla imha edilmiştir. İcra edilen hava harekâtında azami oranda yerli ve millî mühimmat kullanılmış, hedeflerdeki etki kıymetlendirmesi devam etmektedir” ifadelerini kullandı.

Hudut hattının tesis edilen kademeli güvenlik sistemiyle uluslararası standartlarda korunduğuna dikkati çeken Tuğamiral Aktürk, “Son bir hafta içerisinde, 9'u terör örgütü mensubu olmak üzere 328 şahıs yakalanmış, 1 Ocak'tan bugüne kadar yasa dışı yollarla geçmeye çalışırken yakalananların sayısı 6 bin 29 olmuştur. Son bir haftada engellenen bin 216 şahıs ile birlikte bu yıl içerisinde engellenen kişi sayısı da 63 bin 433'e ulaşmıştır. Türkiye ile Yunanistan arasında ‘Güven Artırıcı Önlemler 2024 Yılı Uygulama Planı' kapsamında, Donanma Komutanımız Koramiral Kadir Yıldız'ın 8-9 Temmuz tarihlerinde Yunanistan Donanma Komutanı'nı ziyaret etmesi planlanmaktadır” şeklinde konuştu. 

Tuğamiral Aktürk ayrıca Kara Kuvvetleri Komutanlığı tarafından OMTAS Kuleli Zırhlı Tanksavar Aracı ve Seyyar Havan Tespit Radarının muayene ve kabul faaliyetlerinin tamamlandığını bildirdi.

Personel ve askerî öğrenci alım faaliyetlerinin de planlandığı şekilde devam ettiğine dikkati çeken Tuğamiral Aktürk, “Kara Kuvvetleri Komutanlığı 2024 Yılı Uzman Erbaş Temini kapsamındaki başvurular, 30 Haziran itibarıyla tamamlanmış olup aday değerlendirme süreci devam etmektedir. Millî Savunma Üniversitesi 2024 Yılı Askerî Öğrenci Temini Seçim Aşaması Faaliyetleri” 20 Temmuz'a kadar sürecektir” açıklamasında bulundu.

25 Bin Uzman Alımı Süreci

Bakanlık kaynakları, TSK'ya 25 bin Uzman Erbaş temini ile ilgili sorulara da “Kara Kuvvetleri Komutanlığı 2024 Yılı (2024-2 Dönem) Uzman Erbaş Temini kapsamında; 03-30 Haziran 2024 tarihleri arasında 115 bin 883 adayın başvurusu alınmış, adayların değerlendirme süreci devam etmektedir. Bu rakam talebin neredeyse 5 katına tekabül etmektedir. Müteakip süreç; Yazılı Sınav, Fiziki Yeterlilik Testi, Mülakat, Sağlık Muayene İşlemleri, Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması İşlemleri ve Sınıflandırma aşamalarından oluşmaktadır” cevabını verdi.  

Bakmadan Geçme