• Haberler
  • Genel
  • 'Mobilyacılık sektörünün Kastamonu'ya kazandırılması bir artıdır'

'Mobilyacılık sektörünün Kastamonu'ya kazandırılması bir artıdır'

ORMAN BÖLGE MÜDÜR VEKİLİ MAHMUT ŞENTÜRK Orman Bölge Müdürlüğü Toplantı Salonu'nda Ekonomi Toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda ilimizin sektörlerin son durumları, sorunları ve yapılabilecek çalışmalar görüşüldü. Toplantıya Vali Yaşar Karadeniz, Vali Yardımcısı Vedat Yılmaz, Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Sevgilioğlu, kurum müdürleri, STK temsilcileri ve ilgili yetkililer katıldı. Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren Vali Yaşar Karadeniz 'Son Ekonomi Toplantısı'nda...

ORMAN BÖLGE MÜDÜR VEKİLİ MAHMUT ŞENTÜRK;


Orman Bölge Müdürlüğü Toplantı Salonu’nda Ekonomi Toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda ilimizin sektörlerin son durumları, sorunları ve yapılabilecek çalışmalar görüşüldü.

Toplantıya Vali Yaşar Karadeniz, Vali Yardımcısı Vedat Yılmaz, Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Sevgilioğlu, kurum müdürleri, STK temsilcileri ve ilgili yetkililer katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren Vali Yaşar Karadeniz; “Son Ekonomi Toplantısı’nda komisyonların hazırladığı raporların 4 tanesini inceleme imkanı bulduk. Bugünde kalan komisyon raporlarını inceleyeceğiz. Tüm raporları baştan sona inceledim. Sanayi Komisyonu’nun hazırladığı raporla ilgili olarak da çalışmalar başladı. Henüz başlangıç aşamasındayız. Netlik kazanınca detayları paylaşılacaktır” diyerek bilgi verdi.

“MOBİLYACILIK SEKTÖRÜNÜN KASTAMONU’YA KAZANDIRILMASI BİR ARTIDIR”

Toplantının devamında ekonomi sektörleri hakkında sunumlar gerçekleştirildi. İlk sunumu gerçekleştiren Orman Bölge Müdür Vekili Mahmut Şentürk; orman ve ahşap sektörü hakkında bilgi vererek; “Kastamonu’da mobilya sektörünün canlandırılması bize öneri olarak sunuldu. Kastamonu özelinde katkı sağlayabilir ama ülke genelinde bunun rantabl olup, olmadığını Sanayi Bakanlığı kendi tespit ettiği için, mobilya sektörünü diğer illere yönlendirmiş olabilir. Fakat bu olmayacak anlamı taşımaz. Olabiliyorsa, mobilyacılık sektörünün Kastamonu’ya kazandırılması bir artıdır. Bu istihdama da, ekonomiye de yansıyacaktır. Diğer mikro sorunlar olarak, depolardan satılan emvallerinin sınıflanma durumudur. Alıcılar kendileri için daha düzgün ürün almak istiyorlar. Bizimde belirlenen belli bir standartlarımız var. Onun için bu standartlara uygun üretim yapmak zorundayız. Piyasa isteklerine bakıldığında da, yapılan orman emvali satış bedellerinin oldukça yüksek olduğunu görüyoruz. Dolayısıyla bu bedellerin yüksekliği, standartlar noktasında çok fazla problem olmadığı kanaatini uyandırıyor. Dolayısıyla bu sınıfla noktasında yapılacak bir çalışma varsa, kurum olarak çalışmaları yapacağız. Ayrıca belirli boyda ürün talebi var. Orman Genel Müdürlüğü özel sektörün bu sorunlarını karşılamak amacıyla dikili satış yöntemini getirdi. Bizden özel boyutta ürün isteyen müşterilerimizin mutlaka dikili satışa yönelmeleri gerekir. Dolayısıyla orada istediği gibi boylayabilir, istediği standartlara getirebilir, istediği zaman ürün alabilir” diyerek bilgi verdi.

Akabinde diğer sektörler tarafından hazırlanan sunumlar ve komisyon raporları görüşülüp, yapılması gereken çalışmalar hakkında istişarede bulundular.

Bakmadan Geçme