Minyatür Ahşap Ev Sergisi Büyük İlgi Gördü

Kastamonu Üniversitesi Orman Endüstri Mühendisliği Bölümü 2. sınıf öğrencileri, tasarladıkları minyatür ahşap evleri sergiledi.

Kastamonu Üniversitesi Orman Fakültesi Orman Endüstri Mühendisliği Bölümü 2. sınıf öğrencileri, Ahşap Konstrüksiyonlar dersi kapsamında tasarladıkları minyatür ahşap evleri sergiledi. Ahşap Kültürünü Araştırma ve Uygulama Merkezi'nde üretimi gerçekleştirilen bu özgün eserler, Orman Fakültesi'nde düzenlenen sergide beğeniye sunuldu.

Serginin açılışında konuşan Orman Endüstri Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Saim Ateş ve dersin sorumlusu Doç. Dr. Önder Tor, ahşap evlerin tarihsel ve güncel önemine değinerek, son yıllarda ahşap yapıların artan ilgisine dikkat çektiler. Prof. Dr. Ateş, ahşap evlere olan ilginin önümüzdeki yıllarda da artarak devam edeceğini belirtti.

Doç. Dr. Önder Tor ise sergilenen evlerde genel olarak masif ahşap malzemenin kullanıldığını ve evlerin fonksiyonel, estetik, iklim ve ekolojiye duyarlı tasarımlarının öne çıktığını ifade etti. Ayrıca, her bir minyatür evin kendine özgü bir hikayesi ve tasarımı olduğuna dikkat çeken Tor, öğrencilerin yaratıcı süreçlerine dair bilgiler verdi.

Sergiye katılan Orman Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erol Akkuzu, ahşap evlerin sürdürülebilirlik açısından önemine vurgu yaparak, öğrencilere özenli çalışmaları ve başarıları için tebriklerini iletti.

Minyatür Ahşap Ev Sergisi Büyük İlgi Gördü

Bakmadan Geçme