• Haberler
  • Ekonomi
  • Milyonlarca Emeklinin Merakla Beklediği Zam Oranı Belli Oldu

Milyonlarca Emeklinin Merakla Beklediği Zam Oranı Belli Oldu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yapılan Kabine Toplantısı'nın ardından, milyonlarca emeklinin heyecanla beklediği ek zam oranını ve en düşük emekli maaşını açıkladı. İşte Detaylar...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kabinesinin ardından milyonlarca emeklinin merakla beklediği zam oranınını, " SSK ve Bağkur emeklisi aylıklarına ilave yüzde 5 daha artış yapacağımız müjdesini buradan vermek istiyorum. SSK ve Bağkur emeklisi Ocak 2024'ten itibaren yüzde 42,6'ya yükseliyor. Temmuz ayında artışlarla birlikte emeklilerimizin hepsi yaklaşık aynı oranlarda maaş artışına kavuşacaklardır. Memur, SSK ve Bağkur ayrımı yapmadan tüm emeklilerimizin yıllık artış oranları önümüzdeki Temmuz'da eşitlenecektir." ifadeleri ile açıkladı.

En Düşük Emekli Maaşı Belli Oldu

En düşük emekli maaşının 10 bin liraya yükseltileceğini duyuran Erdoğan, " Uygulamaya aldığımız emekli maaşı alt sınırını 7 bin 500 liradan 10 bin liraya çıkarıyoruz. Meclisimizin de onayını aldıktan sonra artışları bir an önce emeklilerimizin maaşlarına yansıtmak istiyoruz. 200 milyar liralık ilave kaynağı emeklilerimizin istifasedesine sunmak istiyoruz. " ifadelerini kullandı.

Böylece SSK ve Bağkur Emeklilerinin Ocak ayı zam oranı yüzde 42,6 oldu. En düşük emekli aylığı ise 10 bin lira olarak belirlendi.

Bakmadan Geçme