Milli Takımdan Avrupa Üçüncülüğü

U18 Erkek Milli Hentbol Takımımız Slovakya'da düzenlenen EHF U18 Erkekler Avrupa Şampiyonası İkinci Klasmanı'nda üçüncü oldu ve Birinci Klasmana yükselerek Avrupa Şampiyonası'na direkt katılma hakkı kazandı.

Milli Takımımız bugün oynadığı üçüncülük maçında Hollanda ile karşılaştı. U18 Milli Takımımız, ilk yarısını 19-15 önde kapattığı karşılaşmadan 38-36 galip ayrıldı.

Turnuvanın En İyileri sıralamasında En Golcü ve En İyi Sol Oyun Kurucu Sadık Emre Herseklioğlu, En İyi Pivot ise Kayra Mete seçildi ve iki oyuncu All Star takımında yer aldı.

Milli takımımız grubunun ilk maçında Litvanya'yı 43-34, ikinci maçında Estonya'yı 34-33 yendi. Grubun üçüncü maçında ise Bosna Hersek karşısında 28-33 mağlup olarak ikinci sırada tamamlamıştı. Aynı zamanda dün Letonya ile oynadığı yarı final müsabakasında 33-28 yenilmişti.

Geçtiğimiz Ağustos ayında da U17 Kız Hentbol Milli Takımı, Ankara’da düzenlenen U17 Kızlar Avrupa Hentbol Şampiyonası İkinci Klasman turnuvasında ikinci olmuş ve Birinci Klasmana yükselerek Avrupa Şampiyonası’na katılma hakkı kazanmıştı.

Bakmadan Geçme