Milli Eğitim'de Afet Farkındalık Eğitimi Verildi

Kastamonu İl Milli Eğitim Şube Müdürü Gürsel Yıldız koordinesinde Milli Eğitim Müdürlüğü personelinin katılımı ile 'Afet Farkındalık Eğitimi' ardından Tahliye Tatbikatı ve Yangın Söndürme Tatbikatı yapıldı.

Milli Eğitim'de Afet Farkındalık Eğitimi Verildi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Eğitimde konuşan Kastamonu İl Müdürü Gümüş; “Bu eğitimden alacağımız bilgilerle afet durumlarında nasıl davranılması gerektiği konusunda bilinçli ve hazırlıklı olmanın önemini kavrayacağız. Bizler bu eğitimi alarak sadece kendimize değil, aynı zamanda çevremizdeki insanları ve toplumumuzu da koruma şansına sahip olacağız. Bu eğitim sürecinde, sizlere bu değerli bilgileri sunan eğitimcilere, katılımcılara ve emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.

Müdürlük personelinin afet ve acil durumlara karşı bilgilendirilmesi, afet ve acil durumlarda gerekli davranışları sergilemeleri ve afet ve acil durumlara müdahale etme kapasitesini iyileştirmek için Kastamonu MEB AKUB Ekibi Lideri Ali Sezdirmez tarafından “Afet Farkındalık Eğitimi” semineri yapıldı. Seminer sonrasında kurum personellerinin katılımı ile senaryolu yangın tahliye uygulaması gerçekleştirildi.

Tahliye uygulaması sonrasında toplanma alanında toplanan personellere İSG Koordinatörü Turhan Ahmetoğlu tarafından yangına müdahale eğitimi verildi.

Bakmadan Geçme