• Haberler
  • Siyaset
  • Milletvekili Ekmekci: 'Şehit Şerife Bacı'nın Torunları Söz, İş ve Karar Başında'

Milletvekili Ekmekci: 'Şehit Şerife Bacı'nın Torunları Söz, İş ve Karar Başında'

AK Parti Kastamonu Milletvekili Fatma Serap Ekmekci, dünyanın farklı ülkelerinden kadın temsilcileri buluşturan 'Kadın Liderler' toplantısına katıldı.

AK Parti Kastamonu Milletvekili Fatma Serap Ekmekci, İstanbul'da düzenlenen ve dünyanın çeşitli ülkelerinden kadın temsilcilerini bir araya getiren "Kadın Liderler" toplantısına katıldı. 

TBMM KEFEK ve Birleşmiş Milletler işbirliğinde İstanbul’da düzenlenen “Kadın Liderler” toplantısına katılan Milletvekili Ekmekci “Şehit Şerife Bacı’nın torunları söz, iş ve karar başında” değerlendirmesinde bulundu.

TBMM Kadın-Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu ile Birleşmiş Milletler (UN Women) işbirliğinde gerçekleştirilen toplantıda kadınların siyasetten sosyal hayata kadar farklı alanlarda söz ve hak sahibi olmaları tartışıldı.

Toplantıya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Milletvekili Ekmekci, “Her ülkede kadınların toplumsal hayattaki yerlerine ilişkin benzer sorunlar var. Ancak görüyoruz ki kültürümüzde kadının yeri tarihsel olarak baktığımızda dünyanın birçok ülkesinden çok ileri. Ekonomiden sosyal hayata kadar kadının belirleyiciliği ülkemizde diğer ülkelere nazaran hiç de az değil hatta çoğunun üstünde." dedi.

Kastamonu'nun kadın milletvekili çıkaran iller arasında olmasının kendisini mutlu ettiğini dile getiren Ekmekci, "Şehit Şerife Bacı'nın torunları söz, iş ve karar başında. İlimizde kadın sesi ve gücünü daha da yukarı taşımak için mücadele vereceğiz." ifadelerine yer verdi. 

'Sarımsak Tarlalarımız Kadın Emeğinin Paha Biçilmez Tablosudur'

Katıldığı sarımsak hasadı programına da dikkat çeken Milletvekili
Ekmekci, “Taşköprü Sarımsağı hasat programında kadın emekçilerimiz ile bir araya gelmenin kifayetsiz mutluluğunu yaşadım yine. O tarlalarda izim var hep olacak. Sarımsak tarlalarımız kadın emeğinin paha biçilmez tablosudur. Kadın emeği olmasa tarlalar dilsiz kalır. Sarımsak işçisi kadınlarımızın her biri birer kadın lider. Kadın liderlerimiz oldukça Kastamonu ekonomisi tökezlemez. Emekleri için
teşekkür ettim ve her emekçinin daim omuzbaşında olduğumu bir kez
da dile getirdim."dedi.

Bakmadan Geçme