Millet Bahçesi için imarda değişiklik

  Kastamonu Belediyesi Ocak Ayı Olağan 2'nci Meclis Toplantısı geçtiğimiz akşam Belediye Başkanı Op. Dr. R. Galip Vidinlioğlu başkanlığında yapıldı. Toplantıda imar konuları görüşüldü. Kuzeykent Mahallesi'nde yapılması planlanan Millet Bahçesi için mevcut imar planında değişiklik yapılma konusu meclis gündemine geldi. Yapılan yenilemeyle birlikte daha önce Spor Lisesi olarak tahsis edilen alanın ve Engelsiz Yaşam Merkezi...

 

Kastamonu Belediyesi Ocak Ayı Olağan 2’nci Meclis Toplantısı geçtiğimiz akşam Belediye Başkanı Op. Dr. R. Galip Vidinlioğlu başkanlığında yapıldı. Toplantıda imar konuları görüşüldü.

Kuzeykent Mahallesi’nde yapılması planlanan Millet Bahçesi için mevcut imar planında değişiklik yapılma konusu meclis gündemine geldi. Yapılan yenilemeyle birlikte daha önce Spor Lisesi olarak tahsis edilen alanın ve Engelsiz Yaşam Merkezi olarak planlanan alanın yanı sıra Ulu Cami’nin ve Galericiler Sitesi’nin de Millet Bahçesi içerisinde yer alması kabul gördü. İmar komisyonundan oy birliğiyle meclise gelen karar mecliste de oy birliğiyle kabul edildi.

“MİLLET BAHÇESİ BİR ANDA BİTECEK BİR PROJE DEĞİL”

Belediye Başkanı Op. Dr. R. Galip Vidinlioğlu, konuyla ilgili olarak; “Biliyorsunuz bu hem Adalet ve Kalkınma Partisi’nin projesiydi hem de isimleri değişik olsa da bizim projemizdi. Bu alanın değerlendirilmesi. Tahsin Bey’in de seçim döneminde dile getirdiği 240 dönümlük bir alandı, bizim de dile getirdiğimiz 240 dönümlük bir alandı. İstanbul seçimlerinden önce Çevre ve Şehircilik Bakanı, Kültür Bakanı ve Binali Bey geldiğinde de sayın bakanımızın söylediği 240 dönümlük alan üzerine Millet Bahçesi sözünü belediyemizde verdi. İşin fiiliyatta öyle olmadığını bu alanın 180 dönüm civarında bir alan olduğunu gördük. Bunun da sebebi Kastamonuspor’un yanında tahsis edilen bir alanın olması ve onun haricinde başka da bir giriş yok. İkincisi Engelsiz Yaşam Merkezi ve Spor Lisesi için ayrılan 11 ve 10 dönümlük alan var. Burada bir de Park ve Bahçeler’in olduğu belediyenin birimi var. Bunlarla da 240 dönüm tamamlanmıyordu. Engelsiz Yaşam Merkezi’nin yeri çok engebeli olduğu için zaten gündemden düşmüştü. Genel müdürün yanına gittiğimizde bakan bey de 240 dönüm diye bize deklare etti bu alan olmaz dediler. Orada hemen bir çözüm üretmemiz gerekiyordu ve Engelsiz Yaşam Merkezi yer olarak beğenilmediği için ve onun haricinde Spor Lisesi’ne tahsis edilen 11 dönümlük yer vardı; bununla ilgili alınan bir karar yok, sadece kağıt üzerinde böyle, ona başka yer buluruz diyerek Millet Bahçesi’nin içine katalım dedik. Camisiz Millet Bahçesi olmasın diyerek camiyi de Millet Bahçesi’ne koyalım 240 dönümü yakalayalım istedik. Caminin orada ince bir geçiş yolu ve duvar var, o alanı genişletme düşüncemiz var. Müftü bey ile de görüştüğümüzde çok olumlu yaklaştı. Oradaki duvar kalkacak, caminin bahçesini de Millet Bahçesi’ne katmış olacağız. Dolayısıyla oranın temizliğinden de belediye sorumlu olacak. Üçüncü olarak da Galericiler Sitesi’yle ilgili konu. Galericiler Sitesi’nin hemen oradan kalkması mümkün değil. Oranın da Millet Bahçesi’ne dahil olması gerekiyordu. Millet Bahçesi hemen, bir anda bitecek bir proje değil, 2-3 yıla yayılır. Proje çizilmiş, ihale aşamasında TOKİ de işi hızlandıralım diye İstanbul’daki görüşmemizde söylediler. Dolayısıyla Galericiler Sitesi’ni de bir sonraki aşamaya bırakıp orayı da Millet Bahçesi’nin içine dahil ettik. Yani 240 dönüm böyle sağlanmış oldu. Bakan Bey 240 dönüm üzerinde ısrarcı olunca bu böyle düzenlenmiş oldu” dedi.

“ALAN OLARAK BAZI SIKINTILAR VAR”

İmar konularında açıklamalarına devam eden Başkan Vidinlioğlu; “Şehrin bu ihtiyaçlarını gidermede en büyük sıkıntısı ne yazık ki ana arter üzerinde İnebolu yoluna doğru ancak devam söz konusu olabiliyor bir de Örencik tarafı. Onun haricinde yer yok. Oralarda da kimi yerler Milli Emlak’ta. Belediyenin çok büyük alanı yok. İmar birimimiz çalışma yürütüyor. Galericiler Sitesi ile ilgili bakıyoruz. Mehmet Akif’te inşallah TOKİ ile gidip kentsel dönüşüm için görüşeceğiz. Alan olarak bazı sıkıntılar var. Onu çözmek için yer bakıyoruz, inşallah çözeriz” ifadelerini kullandı.

Mecliste ayrıca bir imar konusu da görüşülerek karara bağlandı.

Bakmadan Geçme