• Haberler
  • Siyaset
  • MHP Kastamonu İl Başkanı Emre Şahin: 'Meselemiz Kastamonu'

MHP Kastamonu İl Başkanı Emre Şahin: 'Meselemiz Kastamonu'

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kastamonu İl Başkanı Emre Şahin, Yıldızlar Türkiye Şampiyonası'nın Kastamonu'dan alınarak İzmir'e verilmesine değinerek eleştirilerde bulundu.

MHP Kastamonu İl Başkanı Emre Şahin, açıklamasında; “Türkiye Taekwondo Federasyonunun faaliyet programında yer alan Gençler Türkiye Şampiyonası için sporcularımızı geçen hafta ilimizde ağırladık. Sonrasında 21-26 Ağustos tarihleri arasında Yıldızlar Türkiye Şampiyonası'nın da Kastamonu'da düzenleneceğinin açıklanması üzerine memleketimizin hem tanıtımı, hem ekonomik, hem de turizm açısından özellikle de esnafımıza sağlayacağı katkıları düşünerek büyük sevinç yaşanmıştık. Gerçekleşmesi beklenen Yıldızlar Türkiye Şampiyonası için 4 bine yakın sporcu ve ziyaretçinin gelmesi bekleniyordu. Ancak önce şampiyonanın ilimizde yapılmasını kabul ederek sonrasında konaklama sıkıntısı öne sürülerek şampiyonanın İzmir’e verilmesi bizi ziyadesiyle üzdü” dedi.

'Neden Elimize Sunulan Altın Tepsiyi Geri Çevirdik?'

Meselelerinin Kastamonu olduğunu vurgulayan Şahin; “Kastamonu için bu şampiyona bu kadar önem arz ederken neden elimize sunulan altın tepsiyi geri çevirdik? Üniversitemizin içerisinde bulunan yurtlar, ilave olarak yakın ilçelerimizdeki yurtlar, misafirhaneler bu konuda tahsis edilemez miydi? Böylelikle hem Merkez İlçede hem yakın ilçelerimizde ekonomik olarak ve turizm olarak katkı sağlanabilirdi. Otellerimize şampiyona için yapılan rezervasyonlar iptal edilmek zorunda kaldı ve mağduriyet doğurdu. Bir daha böyle bir fırsat yakın zamanda Kastamonu’muza gelir mi bilinmez ama hepimizin bu konu üzerinde düşünmesi, eksikliklerin sebeplerini tartışması gerekir diye düşünüyorum. Siyasilerin görevi memleket çıkarlarını korumaktır, köstek olmak değil. Bu noktada da tüm siyasilerin ve yetkililerin, STK ve derneklerin Kastamonu özelinde tek yumruk olması gerekmektedir. Milliyetçi Hareket Partisi olarak bu durum bizleri ziyadesiyle üzmüştür. Söz konusu Kastamonu’muz olduğunda yapılacak her olumlu işte taşın altına elimizi değil yüreğimizi koyacağımızı da bildirmek isterim” ifadelerini kullandı. 

Bakmadan Geçme