MHP, Belediye Başkan Adaylarını tanıttı

Milliyetçi Hareket Partisi'nde (MHP) aday tanıtım toplantısı, Atatürk Spor Salonu’nda gerçekleştirildi. Merkez ve ilçeler dahil tüm belediye başkan adaylarının tek tek tanıtıldığı programa Devlet eski Bakanı Murat Başesgioğlu, eski Milletvekili Emin Çınar ve çok sayıda partili katıldı. Bengü Türk TV’den de canlı yayınlanan program 'Hilalin Yıldızları Geliyor' teması altında yapıldı. Merkez Belediye Başkan Adayı Galip...


Milliyetçi Hareket Partisi’nde (MHP) aday tanıtım toplantısı, Atatürk Spor Salonu'nda gerçekleştirildi.

Merkez ve ilçeler dahil tüm belediye başkan adaylarının tek tek tanıtıldığı programa; Devlet eski Bakanı Murat Başesgioğlu, eski Milletvekili Emin Çınar ve çok sayıda partili katıldı. Bengü Türk TV'den de canlı yayınlanan program “Hilalin Yıldızları Geliyor” teması altında yapıldı. Merkez Belediye Başkan Adayı Galip Vidinlioğlu ile İl Başkanı Yüksel Aydın'ın konuşmaları sonrasında ise Ahmet Şafak sahne ve birbirinden güzel parçalarını Kastamonulular için seslendirdi.

“BİZİM MİLLİYETÇİLİĞİMİZ KÜLTÜR MİLLİYETÇİLİĞİDİR”

Aday tanıtım toplantısında katılımcılara hitap eden MHP Belediye Başkan Adayı Galip Vidinlioğlu; “Ben, Doktor Rahmi Galip Vidinlioğlu, 1967 Taşköprü doğumluyum, Kastamonuluyum. İlk, orta ve lise talebeliğim Taşköprü’de geçti. 10 yaşımdaydım, babam rahmete gitti, babamın ahirete göçtüğü gün doktor olmaya karar verdim. 1985 yılında Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’ni kazandım, 1991 yılında doktor, 1997 yılı sonunda ise uzmanlık eğitimimi tamamlayarak göz doktoru oldum. Türkiye’nin her yerinde çalışma, kariyer yapma imkânım olmasına rağmen, memleketime, hemşehrilerime hizmet etmek aşkımı gerçekleştirmek üzere geri döndüm. Hem Kastamonu milliyetçisiyim, hem Türk milliyetçisiyim. Ömrüm boyunca ülkücü oldum. Bizim ülkücülüğümüz, memleketimiz beka sorunu yaşadığında uğrunda ölmek olduğu kadar, memleketimizin ve milletimizin gelişmesi, refah içinde yaşaması için var gücümüzle çalışmaktır. Bizim milliyetçiliğimiz kültür milliyetçiliğidir, 'Türküm' diyen herkesi Türk kabul eder, kurucu liderimiz Atatürk’ün 'Ne mutlu Türküm diyene' vecizesinde ifadesini bulur. Rahmetli başbuğumuz Alparslan Türkeş’in söylediği gibi 'Millî kalkınmamızı gerçekleştirmek, her Türk ferdini hür yapabilmek için Türk milletini yeniden kurmak zorundayız. Vatandaşlarımız arasında parti, mezhep, ırk ve bölge farkı gözetmeksizin karşılıklı sevgi ve saygıya dayanan bağlar dokuyacağız” dedi.

“BELEDİYENİN İMKÂNLARI ÖNCELİKLE GENÇLER İÇİN KULLANILACAK”

Vidinlioğlu, MHP’nin belediyecilik anlayışına değinerek; “Bizim belediyecilik anlayışımız, sadece Kastamonu şehir merkezinin alt yapı ve estetiği üzerine değil, memleketimizin bütün ilçelerini de geliştirmek, Kastamonu vilayetini bütünüyle kalkındırmak, gurbette ekmeğinin peşinde olan hemşehrilerimizi, memleketlerine geri döndürmek üzerine olacaktır. Ana hedefimiz, ana gayemiz budur. Şehir merkezi üzerine mikro projeler geliştirirken, memleketimizin tümünü kalkındıracak politikalar üzerinde de ağırlıklı olarak çalışacağız. Bugün, biz böyle bir geçmişe ve mirasa sahip Kastamonu şehrini yönetmeye, Sayın Genel Başkanımızın takdirleri ve talimatları ile bu şerefli göreve aday olduk. Allah'ın izni, siz hemşehrilerimizin desteği ile galip gelecek, Milliyetçi Hareket Partisi olarak bir dönem için verdiğimiz emaneti geri alacağız. Bizler gençleri öncelik haline getiren bir belediyecilik anlayışıyla hareket edeceğiz. Bizim yönettiğimiz belediyenin imkânları öncelikle gençler için kullanılacak. Kastamonu’da eğitim gören gençlerimizin barınma sorunlarını mutlaka çözecek, bize emanet edilen çocukları ne idüğü belirsiz topluluk ve grupların insafına terk etmeyeceğiz. Öğrencilerimizin Kastamonu şehir içi ulaşımları ile ilgili de müjdelerimiz olacak. Belediye, gelirleri ile önce burslar ve başka çeşitli yollarla gençlerimizi destekleyecek” diye konuştu.

“SORUNLARI ÇÖZMEMİZİN TEK YOLU EĞİTİMDİR”

Eğitimin önemine değinerek sözlerine devam eden Vidinlioğlu;  “Taşköprü belediyesinde muhasip bir babanın oğlu olan Galip kardeşinizi doktor yapan, hastane sahibi yapan, belediye başkan adayı yapan, bugünlere getiren şey, eğitimdir, eğitimdir, eğitimdir. Bugün içinde bulunduğumuz sorunları çözmemizin tek yolu da yine eğitimdir, eğitimdir, eğitimdir. İşte biz, ülkücülüğümüzün de bir gereği olarak ülkemizin geleceğine gençlerimiz üzerinden bakıyoruz ve yönetim anlayışımızda ilk sıraya gençlerimizi koyuyoruz. Kastamonu bizim yönetimimizde kadın dostu bir şehir haline gelecektir. Okumak isteyen her kızımızı destekleyeceğiz. Çalışmak isteyen her kadınımızı destekleyeceğiz. Sanat kursları, zanaat kursları açacak, kadınlarımıza meslek eğitimleri vereceğiz. Kadınlarımızı üretici haline getirecek projeleri hayata geçireceğiz. Kadınlarımız ev ekonomilerine katkı sağlayacaklar, ama bundan çok daha önemlisi kendi emekleri ile kendi paralarını kazanacaklar, ekonomik bağımsızlıklarını kazanacaklar” ifadelerini kullandı.

“HALA GÖÇ VERİYORUZ”

Vidinlioğlu, köyleri yeniden şekillendireceklerini ifade ederek; “Bin 73 köyümüz var ama köylerimiz bomboş, hemşerilerimiz başta İstanbul olmak üzere dört bir yanda gurbetteler. Tarlalarımız boş, yaylalarımız boş, meralarımız, ormanlarımız bomboş. Bize göre Kastamonu’nun en büyük sorunu, birinci meselesi budur. Bizim yönettiğimiz belediye, köylerimizi yeniden şenlendirecek, yeniden ekilen, biçilen, üretim yapılan yerler haline getirecek projeler üretecektir. Biz, Kastamonu’nun atıl bekleyen topraklarını tekrar insanımızın ve insanlığın hizmetine sunacak projelere öncülük edecek ve destek olacağız. Tarihimiz, kültürümüz, tabiatımız, dağımız, denizimiz, kanyonlarımız, vadilerimiz var. Her biri hazine değerinde olan 900 konağımız var, bin bir çeşit yemeğimiz var. Ama hala göç veriyoruz, hala gurbet ellerde hayata tutunmaya çalışıyoruz. Neyimiz eksik, milyonlarca turist ağırlayan Antalya’dan neyimiz eksik? Bırakın Antalya’yı, yanımızdaki Safranbolu’dan, yanımızdaki Amasra’dan neyimiz eksik? Ben söyleyeyim, bakış açımız, vizyonumuz, gelecek öngörümüzden başka hiçbir şeyimiz eksik değil. Biliyorum kolay olmayacak, ama işte bizim yönettiğimiz Kastamonu belediyesi bu şehre, bu kadim kente bir turizm vizyonu kazandırmak için var gücüyle çalışacaktır. Butik otelcilik ve Kastamonu yemekleri başta olmak üzere turizm projelerimizi de peyderpey açıklayacak, siz hemşehrilerimizin katkı ve onayına sunacağız” şeklinde konuştu.

“ÜSTÜMÜZE DÜŞENİ YAPACAK, BU ZOR GÖREVİ BAŞARACAĞIZ”

Vidinlioğlu son olarak; “Bu şehirde yaşıyorum, 21 yıldır bu şehirde çalışıyor, fiilen hekimlik yapıyorum. Bu şehri tanıyorum, sorunlarını biliyorum. Bu sorunların üstesinden hep birlikte gelecek, hep birlikte kentimizi daha güzel, daha yaşanılır bir yer haline getireceğiz. Burası bizim kentimiz, memleketimiz, evimiz. Burası bir rant kenti olmamalı, burası tarihi dokusu ve kimliği korunarak geleceğe taşınacak bir kent olmalı. Bizim görevimiz çocuklarımıza gurur duyacakları bir kent bırakmak olmalı. Üstümüze düşeni yapacak, bu zor görevi başaracağız. Bu kadim kenti, bu güzel kenti, memleketimizi daha güzel hale getirecek, daha yaşanılır hale getirecek, çocuklarımıza gurur duyacakları bir kent ve bir kültür, Kastamonu şehri ve Kastamonu kültürü bırakacağız. İşte bu yüzden, çocuklarımıza imar rantlarıyla talan edilmemiş bir şehir ve yozlaştırılmamış bir kültür bırakabilmek için, Türk milliyetçileri olarak bu kutlu göreve talibiz. Biz kazanırsak, Kastamonu kazanacak, Kastamonu, Galip gelecek” dedi.

“BİZ DEVLETİMİZE HİÇ SIRTIMIZI DÖNMEDİK”

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Başkanı Yüksel Aydın, MHP’nin birçok badireye atlatarak bugünlere geldiğini ifade etti. Aydın; “Bundan sonra da Milliyetçi Ülkücü Hareket ile malum çevrelerin saldırıları bitmeyecek. Çünkü tarihimize baktığımızda biz devletimize hiç sırtımızı dönmedik. Devletimizin hiçbir zaman karşısında olmadık. On yıllarca esaret hayatı yaşattılar, cezaevlerine attılar, idam sehpalarına attılar ancak Devletimize asla küsmedik. Vardır bir bildiği dedik. Milliyetçi Ülkücü Hareket her zaman her noktada dimdik ayaktadır, ayakta olmak zorundadır. Çünkü, Türkiye’nin kaderi Milliyetçi Ülkücü Hareket ile özdeştir. Şayet bir gün Milliyetçi Ülkücü Hareket’te sıkıntısız bir günümüz olursa bilin ki Devletimiz elden gitmiştir. Türk Devleti’ni teslim almak isteyenler önce Milliyetçi Hareket’i teslim almaya çalışıyorlar. Öyle bir liderimiz var ki, engin siyasi tavrı, Türkiye’nin önümüzdeki yıllarını görebilme kapasitesi siyasi feraseti bizi birçok zaman ateşin içinden aldı ve bulunduğumuz noktaya getirdi. Şimdi ben bazen yaptığımız toplantılarda yerelde de genelde de vatandaşlarımıza şunu söylüyorum; bizi bir yere koymuşsunuz diyorum. En sıkıntılı dönemler de bizi hatırlıyorsunuz diyorum, diyorsunuz ki bu ülkücüler var bu memlekete bir şey olmaz. Biz varken de bu memlekete bir şey olmaz. Ama ya sizden istirham ediyorum, oy konusuna gelince bize neden bu kadar cimri davranıyorsunuz. Bir de biz yönetelim bu memleketi. Fedakarlık noktasında evet varız, ancak bu seçimlerde vicdan süzgecinden geçirirken bizi bir daha değerlendirin” diye konuştu.

“NEYİN DEĞNEĞİ, NEYİN BASTONU, NEYİN ARKASINA DÜŞMESİ?”

FETÖ’ye değinerek sözlerine devam eden Aydın; “2000’li yıllarda okyanus ötesi de ötesi dendi. Gelin görün ki o dönem bize kızıyorlardı. Ya bu adamların alnı secdeye değiyor diyorlardı, diğer ülkelerde okullar açıyorlar diyorlardı. Dilimiz de tüy bitti tüy. Bizim 2000’li yıllarda söylediğimizi bugün herkes söylüyor. Biz o gün de diyorduk, bu hain bir çete. Başımıza gelmeyen de kalmadı. Bizim liderimiz haklı çıkmaktan usanmayan bir liderimizdir. Her söylediği konu da haklı çıkmadığı bir konu yoktur. Bu liderlik 15 Temmuz’da da karşılığını buldu. Ancak günümüzde bunlar bitti falan sanmayın, daha bitmedi. Onun için teyakkuz da olmamız lazım. Çünkü 15 Temmuz gecesi, tek Genel Merkez’de olan lider Devlet Bahçeli ve teşkilatlarıdır. Bunlar başarılı olsaydı ilk cezaevlerinde olacak kişiler, ilk asacak keseceği kişiler yine bizleriz. 15 Temmuz’la birlikte siyasetin de seyri değişti. Yeni bir siyasi anlayış ihdas edildi, ediliyor. Bunların devlet içinde girmediği delik yok, sızmadıkları delik yok. Bunlar bitmiyor, bunlar bitene kadar Cumhur İttifakına böyle bakmamız lazım. Kendi içimizde de var, gerçi azaldı da. Yok değnek olmuşuz, yok baston olmuşuz, yok arkasına düşmüşüz. Neyin değneği, neyin bastonu, neyin arkasına düşmesi? Devlet gidiyor elimizden Devlet. Ne yapacaktık yani, 3-5 milletvekili fazla almak için bunun peşine mi düşecektik. Bizim liderimizden bunu kim bekleyebilir. Kendi sözleridir, Devlet elden gittikten sonra tüm milletvekillikleri sizin olsa ne olur olmasa ne olur. Anlayışımız budur. Biz bu milleti karşılıksız seviyoruz” ifadelerini kullandı.

“BUNUN CUMHUR İTTİFAKI İLE DE BİR İLGİSİ YOKTUR”

Kastamonu için yarıştıklarını söyleyen Aydın; “Özellikle AK Parti İl Başkanı ile de diyalog içerisinde oluyoruz. Bunu söylerken bazen hemen yanlış şeyler anlıyorlar. 51 İl’de olduğu gibi biz Kastamonu’da yarışıyoruz ve Kastamonu galip gelecek galip. Ama Cumhur İttifakı’nın ruhuna sadığız. En ufak bir sıkıntı yaşansa da aşıyoruz. Bu da bizim tarafımızdan değil. Biz liderimiz ne dediyse odur. Biz de aksi olmaz. Ben siyasi muhataplarıma da bunu hatırlatıyorum. Biz de hata olmaz, aman dikkat edin kardeşim. Lüzumsuzluk yapmayalım, gereği de yok. Dolayısıyla bu konuda bir sıkıntımız yok. Bazen bürokrasi de sıkıntı çekiyoruz biliyorsunuz. Kraldan çok kralcı var. Yapmayın, bu konuda kraldan çok kralcı olmayın. Siz Devlet’in memurusunuz, siz işinizi yapacaksınız. Devlet’in memuru gibi davranacaksınız yoksa karşınız da bizi bulursunuz. Bunun Cumhur ittifakı ile de bir ilgisi yoktur. Sayın Cumhurbaşkanı burada olanları duysa o kişiyi orada bir gün tutmaz. Kim olduğunu anlıyorsunuz değil mi? Buradan da Sayın Cumhurbaşkanı’na arz etmiş olduk konuyu” dedi.

Aydın son olarak; “Afişlerle her yer doluyor. Bize yer yok ne yapacağız şimdi Tahsin Bey? Afişler de ‘gönüllere dokunduk’ diyor. Biz senin nelere dokunduğunu biliyoruz, boşuna uğraşma geçti o işler. Biz senin nelere dokunduğunu biliyoruz. O nedenle üretken ve katılımcı belediyecilik diyoruz” dedi.

MHP’NİN BELEDİYE BAŞKAN ADAYLARI

Konuşmaların ardından MHP adayları Kastamonululara tanıtıldı. Merkez Belediye Başkan Adayı Op. Dr. Galip Vidinlioğlu, Abana Belediye Başkan Adayı Erhan Özgür, Ağlı Belediye Başkan Adayı Şahin Çolak, Araç Belediye Başkan Adayı Fikri Yazan, Azdavay Belediye Başkan Adayı Akif Özdemir, Bozkurt Belediye Başkan Adayı Bozkurt Ekeş, Cide Belediye Başkan Adayı Ahmet Çakmak, Çatalzeytin Belediye Başkan Adayı Ahmet Demir, Daday Belediye Başkan Adayı Mehmet Kılıç, Devrekani Belediye Başkan Adayı Mümtaz Aliustaoğlu, Doğanyurt Belediye Başkan Adayı Hakkı Çolak, Hanönü Belediye Başkan Adayı Hasan Basri Yücel, İhsangazi Belediye Başkan Adayı Hayati Sağlık, İnebolu Belediye Başkan Adayı Engin Uzuner, Küre Belediye Başkan Adayı Serkan Sevinç, Seydiler Belediye Başkan Adayı Mehmet Erdoğan, Şenpazar Belediye Başkan Adayı Mustafa Eğilmez, Pınarbaşı Belediye Başkan Adayı Aslan Altuntaş, Taşköprü Belediye Başkan Adayı Abdullah Çatal ve Tosya Belediye Başkan Adayı Volkan Kavaklıgil tek tek sahneye çıkarak Kastamonululara selamladı.

Program Ahmet Şafak’ın verdiği konser ile son buldu.

Bakmadan Geçme