Mevlid-i Nebi Gecesi Dualarla İdrak Edildi

Kastamonu'da, Mevlid-i Nebi Gecesi, çeşitli programlarla büyük bir coşku ve manevi atmosfer içinde idrak edildi.

Nasrullah Kadı Camii’nde düzenlenen programda, Kur’an-ı Kerim tilaveti ve Mevlid-i Şerif okundu. 

Gecenin önemine binaen bir sohbet gerçekleştiren İl Müftü Yardımcısı Kazım Atcı, Peygamber Efendimiz’in (SAV) hayatı, örnek ahlakı ve ümmetine bıraktığı miras hakkında katılımcılara bilgiler verdi.

Mevlid-i Nebi Gecesi Dualarla İdrak Edildi

Program, İl Müftüsü Bekir Derin'in, okunan hatimler ve Mevlid-i Şerif’in duasını yapmasıyla devam etti. Müftü Derin, dualarında, İslam dünyasının birliği, ülkemizin huzuru ve insanlığın barışı için temennilerde bulundu. Ayrıca, Diyanet Gençlik Merkezi faaliyetlerine katılan gönüllü gençler, cemaatle daha fazla kaynaşmak amacıyla cami çıkışında şeker dağıtımı yaparak bu özel geceye katkı sağladı. Vatandaşlar, gençlerin bu güzel jestini memnuniyetle karşıladı.

Mevlid Kandili vesilesiyle, Nasrullah Kadı Camii'nin yanı sıra, Hz. Pir Şeyh Şaban-ı Veli Camii başta olmak üzere Kastamonu’daki tüm camilerde de dualar ve ibadetlerle gecenin manevi atmosferi yaşandı. Vatandaşlar, camilere akın ederek bu mübarek geceyi ibadetlerle geçirmenin huzurunu yaşadı.

Mevlid-i Nebi Gecesi Dualarla İdrak Edildi

Sabah Namazı Buluşması Gerçekleşti

Mevlid-i Nebi ve Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle, Hz. Pir Şeyh Şaban-ı Veli Camii'nde düzenlenen Sabah Namazı Buluşması da, yoğun bir katılımla gerçekleşti. Programa, İl Müftüsü Bekir Derin ve İl Müftü yardımcıları başta olmak üzere, çok sayıda vatandaş katıldı.

Namaz öncesinde Kur'an-ı Kerim tilaveti, zikir, tesbihat ve dualardan oluşan bir program icra edildi. İslam'ın birlik ve beraberlik mesajları doğrultusunda yapılan dualarla, manevi atmosferin derinden hissedildiği bu buluşma, katılımcılar arasında büyük bir huzur ve mutluluk kaynağı oldu.

Sabah Namazı Buluşması, Mevlid-i Nebi'nin rahmet iklimini ve Camiler ve Din Görevlileri Haftası'nın önemini bir kez daha hatırlatarak, toplumsal dayanışmayı pekiştirdi.
 

Bakmadan Geçme