Meteoroloji'den Kastamonu'ya Turuncu Kod!

Kastamonu'da hafta sonu etkili olması beklenen şiddetli fırtına sebebiyle, Meteoroloji 'den bugün için sarı yarın için turuncu kodlu fırtına uyarısı yapıldı.

Meteoroloji'den bugün için yapılan uyarıda " Rüzgarın, güney yönlerden kuvvetli ve fırtına (40-70 km/saat) şeklinde esmesi beklendiğinde yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerekmektedir." ifadeleri kullanıldı.

Pazar Günü Merkez ve 12 İlçeye Turuncu Kodlu Uyarı Yapıldı

Meteoroloji'den yapılan uyarıya göre, pazar günü Kastamonu  Merkez ve 12 ilçeye turuncu kodlu fırtına uyarısı yapıldı. Kalan ilçelere ise sarı kodlu fırtına uyarısı verildi.

Yapılan uyarıda Abana, Ağlı, Azdavay, Bozkurt, Cide, Çatayzeytin, Doğanyurt, İnebolu, Küre, Pınarbaşı, Şenpazar, Tosya için de ‘turuncu’ kodlu meteorolojik uyarı yapıldı. 

Araç, Daday, Devrekani, Hanönü, Taşköprü, Seydiler, İhsangazi için ise 'sarı' kodlu uyarı yapıldı.

AFAD'dan Uyarı Mesajı

Öte yandan AFAD, Kastamonulu vatandaşları Pazar günü beklenen kuvvetli fırtınaya karşı kısa mesaj ile bilgilendirdi. AFAD tarafından vatandaşlara gönderilen mesajda " Meteorolojiye gore ilinizde yarin kuvvetli ve tam firtina bekleniyor.Yasanabilecek olumsuzluklara karsi tedbirli olun" denildi.

Meteoroloji'den Kastamonu'ya Turuncu Kod!

 

 

Hilal Turna

Bakmadan Geçme