Memleket Partisi'nden sert eleştiri

Memleket Partisi Merkez İlçe Başkanı Ayten Urganioğlu, AK Parti milletvekillerini eleştirerek, açıklamada bulundu.

İktidar vekillerini yakından takip ettiklerini söyleyen Memleket Partisi Merkez İlçe Başkanı Ayten Urganioğlu; “Kastamonu vekilleri ne yapıyor diye herkes gibi bizde takip ediyoruz. Gördüğümüz sonuç şu ki vekil Serap Ekmekci; milletvekilliğini bir şov arenası sanıyor ve bunun görüntüsünü vermek içinde hiçbir fırsatı kaçırmıyor. Kendisi yerini sağlamlaştırmak, bilinçli olarak öne çıkıp iş yapıyormuş gibi görünerek ve olaylardan da bihaber şekilde sadece poz vekilliği yapıyor” dedi. 

Memleket Partisi Merkez İlçe Başkanı Ayten Urganioğlu, AK Parti milletvekillerini eleştirerek, açıklamada bulundu.

İktidar vekillerini yakından takip ettiklerini söyleyen Memleket Partisi Merkez İlçe Başkanı Ayten Urganioğlu; “Yaklaşık bir buçuk ay önce yapılan seçimleri geride bıraktık ve önümüzdeki beş yıllık dönem için aziz milletimiz tercihini kullandı. Bizlere şuan için muhalefet görevi vermiş oldu. Biz muhalefet olarak görevimizin bilincindeyiz. Bu bilincin gereği olarakta milletimizin bir mağduriyetinin olmaması için, milletimizin hak ettiği yaşam seviyesine ulaşabilmesi için, Kastamonu olarak potansiyellerimizden ve dinamiklerimizden memleketimizin istifadesinde en azami oranda yararlanılabilmesi için, iyiniyetli ve samimi bir yol gösterici görevimizi dilimizin döndüğünce, gücümüzün yettiğince yerine getirmenin gayretinde olacağız. Memleketimiz bilsin ki biz her nefesimizi bu topraklar için tüketmeye devam edeceğiz ve iktidarın vekillerini memleketimiz için yakından takip etmek mecburiyetindeyiz.  Bu minvalde seçimler bittiğinden beri iktidarın Kastamonu vekilleri ne yapıyor diye herkes gibi bizde takip ediyoruz. Gördüğümüz sonuç şu ki vekil Serap Ekmekci; milletvekilliğini bir şov arenası sanıyor ve bunun görüntüsünü vermek içinde hiçbir fırsatı kaçırmıyor. Kendisi yerini sağlamlaştırmak, bilinçli olarak öne çıkıp iş yapıyormuş gibi görünerek ve olaylardan da bihaber şekilde sadece poz vekilliği yapıyor. Bunları laf olsun diye söylemiyoruz. Vekil olduğundan beri geçtiğimiz süreçte kendisi birçok müşahhas misalle bunu gösterdi. Görmek isteyenler, görmesini bilenler gördü, işin poz tarafında olanlar göremedi veya görmek istemedi” dedi.

“YAPAMADIĞINIZ YOLLARLA MI İVME KAZANDIRACAKSINIZ?”

Eleştirilerine devam eden Urganioğlu; “Misalen tarım bakanımız Kastamonu’yu ziyaret etti. Bu ziyaretin değerlendirmesini üzerine görev addeden poz vekili Serap Ekmekçi yaptı. Kendisi tarım bakanımızdan tarım lisesi talep etmiş ve bakanımızda olumlu cevap vermiş. Şimdi bildiğim kadarıyla kendisi avukattır. Ülkemizdeki mevzuattan da bilgi sahibi olduğunu düşünmek istiyorum. Zira şu anki mevzuatımıza göre okul açılması, kapatılması veya okula ad verilmesi Milli Eğitim Bakanlığının görev alanındadır. Tarım Bakanlığının okul açma yetkisi yoktur. Bundan dahi bihaber olan bir vekil tarafından Kastamonu’nun gazi mecliste temsili makus talihinin devam ettiğini gösteriyor. Buna rağmen sayın bakanımız poz vekilini bozmamış ve kendisine yanlış bakanlıktan yanlış talepte bulunduğunu söylememiş. Bu nezaketinden dolayı sayın bakanımıza bizlerde Kastamonu adına teşekkür ediyoruz. Yine zatıalileri Sağlık Bakanı yanında poz verdi. Ülkemizde sağlık sistemimizdeki tüm köklü değişiklikler mevcut iktidar tarafından yapıldı. İnsanların Kastamonu’da randevu alamaması, hastane içerisindeki huzursuzluklar, bundan çalışanların ve hastaların mağdur olması, yeni bölüm açılması bir yana nükleer tıp gibi eldeki bölümlerin dahi kapanmaya başlaması, gelen doktorların büyük bir şayiayla reklamı yapılırken, kaçan doktorların gösterilmemesi, mevcut iktidarın marifetlerindendir. Sayın vekil Ankara’ya giderken yolda kaç tane 37 plakaya şahit oluyor, o gidenlere sabahın köründe niçin gidiyorsunuz diye sorup cevabını açıklaması lazım. Ama biz peşinen cevabını söyleyelim. Cevap hastanedir. Sayın vekil ise Kastamonu’yu hasta çeken bir il yapacağını söylüyor. Burada insan düşünmeden edemiyor. Maksadınız insanların sağlıklı bir hayat yaşamasıysa 22 senedir yapamadığınızı nasıl yapacaksınız? Bunu yapıyorum demekle olmuyor, elle tutulur, gözle görülür somut bir şey koyman lazım. Ama poz vekili sadece manşetlik laf ortaya koyuyor. Sana sadece somut ufak bir tüyo vereyim. Git hastaneye doktorlar başta olmak üzere bütün çalışanlara bir kere dokun, bakalım ne duyacaksın? Yine ulaştırma bakanı yanında da poz vekilimizi gördük. Kendileri ulaşım ve altyapı kalitemizin ivmesini elbirliği ile artırmayı sürdüreceğiz demiş. Poz vekili 19 ilçenin tamamına inşallah gitmiştir de ancak bize göre gitmedi. Gitseydi o ilçelerden de mutlaka fotoğraf atardı ve kendisiyle de mutlaka karşılaşırdık. Bildiğimiz kadarıyla Karadeniz Sahil Yolunun içerisindeki illerdeki yollar tamamlandı ama bunun içinde bulunan 130 km’lik Kastamonu sahil yolu yıllardır bitmedi. Daha ilçe yollarını ve köy yollarını konuşmuyorum. Ulaşım ve altyapı kalitemize çeyrek asırdır yapamadığınız yollarla mı ivme kazandıracaksınız?” ifadelerini kullandı. 

“SORUN ÇOK, ÇÖZECEK İRADE YOK”

Memleket Partisi Merkez İlçe Başkanı Ayten Urganioğlu, son olarak; “Sağlıkta, ulaşımda Kastamonu’da bunları yapmayan AK Parti’dir. Poz vekilinin kendisini her ne kadar birileri başka partinin milletvekili olarak görseler de, seçim akşamı gece saat 11’de her şey bittikten sonra Ak Parti’ye gelip 10 dakika sonra partiden ayrılsada, kendisi resmiyette Ak Parti’nin milletvekilidir. Bunu idrak etmesi lazım. Haliyle muhalefet vekili gibi değil, iktidar vekili gibi beyanat vermesi icap eder. Olumsuz gördüğü, eleştirdiği tüm kötü kabul edilebilecek hususların sorumlusu vekili olduğu AK Parti’dir. Kıymetli basınımız vasıtasıyla buradan poz vekiline sesleniyorum. Sorun çok, çözecek irade yok. Eğer varsa poz vekili şu örneği çözsün; gerçekte yüzde 200’leri geçmiş bir enflasyonist ortamda ülkemize hizmet etmiş emeklilerimize yüzde 25 maaş iyileştirmesi reva mı? Bunu sen kabul edebiliyor musun? Kabul etmiyorsan senin aldığın maaşa yapılan iyileştirmeler gibi mecliste teklifte bulunman lazım. Kabul ediyorsan sessizce oturup poz vermeye devam et. Bu durum, ömrünü ülkemize harcamış emeklilerimiz için senin açından bir sınavdır. Sonucunu da göreceğiz. Ama ben yine de malumu ilan edeyim. Ülkemize baharın gelmesi için senin zihniyetindeki vekillerinde sisteminde değişmesi lazım. Kastamonu’nun verdiği takip görevinin gereği olarak da seni Kastamonu için iyiniyetli ve samimi olarak takip edeceğim. Çünkü bunlar memleket meselesidir” şeklinde açıklamada bulundu.

Özel Haber

Bakmadan Geçme