• Haberler
  • Siyaset
  • Memleket Partisi Merkez İlçe Başkanı: 'Kastamonu çocuğuna neden güvenilmiyor'

Memleket Partisi Merkez İlçe Başkanı: 'Kastamonu çocuğuna neden güvenilmiyor'

Memleket Partisi Merkez İlçe Başkanı Ayten Urganioğlu, İl Milli Eğitim Müdürü'nün değişmesine değinerek açıklamalarda bulundu.

Memleket Partisi Merkez İlçe Başkanı Ayten Urganioğlu, muhalefet görevini yerine getirmenin gayretinde olacaklarını söyleyerek; “Son günlerde yaşadığımız hadiselerden biride Kastamonulu İl Milli Eğitim Müdürü Cengiz Bahçacıoğlu’nun görevden alınması ve yerine Safranbolu İlçe Mili Eğitim Müdürünün atanmasıdır. Yeni milli eğitim müdürümüze Kastamonu’daki yeni görevinde muvaffakiyetler diliyoruz. Kastamonu için, geleceğimiz için en güzel hizmetleri yapmasını can-ı gönülden temenni ediyoruz. Çünkü geleceğimiz çocuklarımız en yüksek temsiliyette kendisine emanet olması münasebetiyle mutlaka başarılı olmak zorundadır. Biz de başarılı olmasını istemek zorundayız. Bunun takibi de bizdedir. Bu sebeple yeni gelen müdürümüze olumsuz bir sözümüz olamaz. Çünkü kendisini ispatlamış ve bu göreve layık görülmüştür. Bize de Kastamonu’da doğmuş, büyümüş, yaşayan ve Kastamonu’yu bilen insanlar olarak kendisine yardımcı olmak düşer” dedi. 

“KASTAMONU ÇOCUĞU NEDEN BÜROKRASİDE YER ALAMIYOR?”

Kastamonululara bürokraside yeterince yer verilmediğine dikkat çeken Urganioğlu; “Ancak merak ettiğimiz iki yönlü şu husus vardır. Bunu da sayın müdürün özelinde bir konu olarak değil, tüm bürokrasiyle ilgili genel olarak ifade etmek istiyorum. Belki beyanımız yerel milliyetçilik kabul edilecek ama milliyetçilikten ziyade isyanımızın koruma ve savunma kabul edilmesi daha yerinde olur. Birincisi Kastamonu çocuğu neden bürokraside yer alamıyor? Yer alanlarda başarılı oldukları halde neden pasifize ediliyor? Kastamonu çocuğuna neden güvenilmiyor? İsyanımız bunadır. Bürokrasi makamını temsil edebilecek ve görevini örnek biçimde yapabilecek bir tane Kastamonulu yok mu ki, dışarıdan bürokrat ithal etmek zorunda kalıyoruz! Bu tip hareketler aslında bir nevi Kastamonu’ya hakarettir. Kastamonu’da bürokrasiden kimsenin anlamadığının tezahürüdür. Böylece de yetişmiş insanlar dahi görev alamayarak olumsuz bir şartlanmayla Kastamonu çocuğu yıldırılmaktadır. Olayın bu yönü çok trajiktir” ifadelerini kullandı. 

“KASTAMONU’MUZA BİZ GÜCÜMÜZ YETTİĞİNCE SAHİP ÇIKIYORUZ”

Açıklamalarına devam eden Urganioğlu; “Olayın diğer yönü iktidarın siyasi iradesidir. Bu şehirde de diğer şehirlerde olduğu gibi iktidarın teşkilatları var. Ama bunlar Kastamonu çocuğuna güvenme noktasında kendi kafalarındaki zincirleri kıramadılar. İnsanımızın hasret çektiği konulardan biride budur. Gerek bürokrasinin içerisinde gerekse bürokrasi ile özel tüzel ve gerçek kişiler arasındaki ilişkilerde de sanki Kastamonu’da iş yapabilecek yetişmiş bir Kastamonu evladı yokta en ücra yerlerden insanlara muhtaçmışız gibi görüntü oluşturuluyor. Kastamonu bu değil, olamazda. Memleketimize ve Kastamonu’muza Memleket Partisi olarak biz gücümüz yettiğince sahip çıkıyoruz. Bunu da alıp-verdiğimiz her nefeste yerine getireceğiz. Ancak biz muhalefette olduğumuz için belli bir noktaya kadar söyleriz ve zorlarız. Ama yaşadığımız hadise iktidar partisinin teşkilatının yapması gerekeni yapmaması veya yapamaması olarak tezahür etmektedir. Bu noktada takdir hakkı kendilerinindir” dedi.

“KASTAMONU İNSANINA SAHİP ÇIKIN VE İMKAN VERİN” 

Urganioğlu son olarak; “Biz yine de buradan sesleniyoruz. İktidar olarak Kastamonu insanına sahip çıkın ve imkan verin. Göreceksiniz Kastamonu çok ilerilere taşınacaktır. Çünkü onların eş, dost akrabaları da bu şehirde yaşıyor. Dolayısıyla bizden daha çok vebal altındadırlar. Öyle birileri beni görsün diye seçim gecesi poz verip işaret yapmakla bu işler olmuyor. Ki bunları kamuoyunda görüyor, ben sadece yeniden hatırlatıyorum. Kimse kusura bakmasın, Kastamonu insanı özeldir, değerlidir. Yıllarca ezilmişliğine, dışlanmışlığına biz Memleket Partisi olarak artık yeter diyoruz. Kimse sahip çıkmasa da Kastamonu evladına her platformda sesini duyurarak biz sahip çıkacağız. Biz iyiniyetli ve samimi bir yol gösterici görevimizi yerine getirmenin gayretinde olacağız” şeklinde konuştu.

Özel Haber

Bakmadan Geçme