Memleket Partisi Adaylarını Tanıttı

Memleket Partisi İl Başkanlığı'nda aday tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.

Toplantıda Memleket Partisi Belediye Başkan Adayı Ayten Urganioğlu ve Memleket Partisi Cide Belediye Başkan Adayı Selahattin Baygın açıklamalarda bulundu.

Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren Memleket Partisi Merkez İlçe Başkanı Yücel Yağız; “Önümüzdeki 31 Mart yerel seçimlerinde Memleket Partisi olarak bizde varız dedik! Türkiye’mizin her il ve ilçesinden aday çıkartmaktayız. Çünkü gelen seçimlerde bize ‘bölücü’ diyen bizim parti olarak çekilmemizi istenildi. Biz memleket sevdalısı olarak ‘bölücü olmayalım’ diyerek genel seçimlere girmeme kararı aldık ancak başaramadılar. Bu seçimlerde bizde varız diyerek meydanları asla boş bırakmayacağız. Kastamonu sevdalısı memleket sevdalısı olarak geçmişin hesabı sorulacaktır. Kastamonu’daki diğer parti adaylarına baktığımızda iktidar partisinin adayı ve genel başkanı diyor ki, ‘Bize oy vermezseniz yatırım alamazsınız’ diyerek halkımızı tehdit ediyor. Kendilerine 5 sene verildi verilen 5 senede ne yaptılar yatırımlar için gelen ödeneler nerelere kullanıldı siz değerli hemşerilerimiz çok iyi biliyor… Yine iktidarın mevcut ortağı MHP kendi adayını dikte etti. Mevcut belediye başkanının ne suçu vardı neleri eksik yapmıştı! Ya da yapmasına müsaade edilmemişti. Yeni adayını şovmenlikten başka ne yapıyor, Belediyenin kaynaklarını nerelerde kullanıyor çok iyi biliyoruz. Mevcut ana muhalefet partisi ise tek adam rejimini destekler şekilde kararlar alarak Hasan, Hikmet ve İlke üçleminde kararlaştırıyorlar. Kendilerini meclise gönderen halkın oylarının karşılığını milletvekiline sağlanan imkânlar ile seçim çalışmalarına devam etmektedir. Madem Belediye başkanı olmak istiyorsun vekilliğinden istifa et o zaman samimiyetini anlayalım ve hak adalet eşitlik görüşüne inanalım” dedi. 

Memleket Partisi Adaylarını Tanıttı

‘Kaynaklarımız Helaldir’

Açıklamalarına devam eden Yağız; “Bizim adayımız şaibesiz, bizim adayımız çalışkan, bizim adayımız dürüst, bizim adayımızın emekli maaşı ve Memleket Partisi sevdalılarından gelen bağışlar haricinde kaynağı yoktur kaynaklarımız helaldir ve bu helal paralar ile seçim çalışmamızı yürütmekteyiz. Arkamıza ne belediyenin kaynakları nede devletin kaynakları var, harcadığını her kuruşta emekçinin emeklinin ve tüyü bitmemiş yetimin hakkı var. Sizlere dürüst çalışkan Kastamonu için memleket için tek derdi memleketi olan Başkan Adayımız Ayten Urganioğlu’nu tanıtmaktan onur ve gurur duyuyorum. Ayrıca Cide Belediye Başkan Adayımız Sayın Selahattin Baygın beyde aramızda Memleket Partisi olarak çıktığımız bu yolda kendisine başarılar diliyorum. Hep beraber memleketimiz Kastamonu’muz için başaracağız” ifadelerini kullandı. 

Memleket Partisi Adaylarını Tanıttı

'İlçemizin Sorunlarını Çok İyi Bildiğim İçin Bu Göreve Talip Oldum’

Memleket Partisi Cide Belediye Başkan Adayı Selahattin Baygın ise; “İlçemizin sorunlarını çok iyi bildiğim için bu göreve talip oldum. Daha güzel hizmet ve çalışma yapmak için hemşerilerim ile hep beraber el ele vererek ilçemizin tüm sorunlarını giderebilmek için tüm hemşerilerimin desteklerini bekliyorum. İlçemizin en büyük sorunları yol, su, dere ıslahları, alt yapı çalışmaları, sel baskınına karşı önlem alınması, sahil ver plajların temizlenmesi ve düzenlenmesi sokak hayvanlarının şehir içinde alınıp barınaklara alınıp korunmasını sağlamak, yaşlılarımıza ve bakıma muhtaç vatandaşlarımızı daha iyi hizmet verebilmek için tüm hemşerilerimin oylarına talibim. Desteklerini bekliyorum” dedi.

'Siyasetin Tam Bir Karanlık Çağını Yaşıyoruz’

Memleket Partisi Belediye Başkan Adayı Ayten Urganioğlu, 31 Mart seçimlerinin önemli olduğunu ifade ederek; “Hem genel siyasetin hem de yerel siyasetin tam bir karanlık çağını yaşıyoruz. Eline makamı geçiren o makamın hesabını yapıyor. Yetki ve güç sahipleri buldukları tüm imkanları değerlendirip, haramına helaline bakmadan kursaklarından geçirmenin, ahbap çavuş ilişki içerisinde, kibar haliyle her türlü yolsuzluğa yol yapmayı amaç edinmişler, haram bir saltanat sürüyorlar. Bunları bizlerde, milletimizde görüyor. Maalesef bu vahim tabloyu milletçe yaşıyoruz. Her kesim şu an AKP’den ve onun küçük ortağından şikayetçi. AKP’nin emeklileri ezmesinden şikayetçiler. Beraber olarak şikayetçiyiz. Bugün emeklilerimiz çöplerden yiyecek topluyor. Akşamları pazarın dağılmasını bekleyip, kalan artıkları toplayıp,  ihtiyaçlarını gidermeye çalışıyorlar. Dilenen birçok insan var. 2’nci ve 3’üncü bir işle uğraşmak zorunda kalan birçok emekli var. Hayatını bu devlete vermiş, bu emeklilerimizin onuru ancak bu kadar zedelenebilir. Bunun hesabını bütün kesimler soracak ama emekliler ayrıca soracak. Yine hayat pahalılığı alıp, gitmiş. Millet ekip dikmesin diye, milleti GDO’lu yiyeceklere mahkum etmek için, yakıt fiyatlarını kasıtlı olarak arttırıyorlar. Böyle bir ihaneti şimdiye kadar devlet ne gördü, ne de duydu. Ortalama petrol fiyatları 77 dolar civarında seyrederken, Türkiye Rusya’dan yarı fiyatına varilini 38 dolardan alıyor. Fakat emirlerinden çıkamadığı küresel güçlerin isteği ile milletimizi inim inim inletiyorlar. Kendi ceplerine gelince kendileri yüz binlerce lirayı maaş adı altında çok yerden aldıkları haram paranın sefasını sürmeyi meziyet sanıyorlar. Gelecek nesillerin laneti bunların üzerine olacak” ifadelerini kullandı. 

Memleket Partisi Adaylarını Tanıttı

'Kastamonu’da ve Türkiye’de 3’üncü Bir Yol Var’

Diğer belediye başkan adaylarına değinerek sözlerine devam eden Urganioğlu; “Diğer belediye başkan adaylarına baktığımızda hepsinin adı şaibeye karışmış, hepsi denenmiş, ne yapıp yapmadıklarını bilen, rant için, koltuk için benimsemedikleri başka partilerden belediye başkan adayı çıkan, milletin oyunu hiçe sayıp, vekil olarak gönderdiğimiz başkan adayı halkın verdiği oyları çöpe atan, vekil sayımızı ikiye düşüren adayı hepimiz biliyoruz. Değerli halkımız bu belediye başkan adaylarına oy verme mecburiyetinde değil. Çünkü artık biz varız. Memleket Partisi var. Kastamonu’da ve Türkiye’de 3’üncü bir yol var. Bu 3’üncü yol gençlerimizin, kadınlarımızın, emeklilerimizin, zor durumda olan esnaflarımızın yolu. Onlar birkaç yerden maaş alırken, ezilen memur ve işçi kardeşlerimizin yolu. Bu 3’üncü yol akıl, adalet, ahlak belediyecilik yolu. Bu 3’üncü yol deprem ve doğal afetlere hazır bir kent belediyecilik yolu. Bu 3’üncü yol rant bir belediyeciliği değil, memleket belediyeciliği yolu. Bu 3’üncü yol engelsiz, eşitlikçi, erişebilir belediyecilik yolu. Bu 3’üncü yol yerel kalkınma belediyecilik yolu. Bu 3’üncü yol kültür, tarih, sanat belediyeciliği yolu. Bu 3’üncü yol beraberce sorunlara eğilerek, şeffaf, dürüst, denetlenebilen belediyecilik yolu. Ben sizden kadınlarımızın, gençlerimizin geleceği için kadın elinin değdiği temiz bir belediye için, halkımızın, evlatlarımızın, kadınlarımızın, babalarımızın, kardeşlerimizin, abilerimizin helal oylarına talibiz” şeklinde konuştu.

Bakmadan Geçme