Memleket Partili Kay'dan 'eğitim' vurgusu

Memleket Partisi'nin 28'inci Dönem Kastamonu Milletvekili Adayları tanıtım toplantısında, üçüncü sırada milletvekili adayı Yunus Emre Kay açıklamalarda bulundu.

Memleket Partisi'nin 28'inci Dönem Kastamonu Milletvekili Adayları tanıtım toplantısında, üçüncü sırada milletvekili adayı Yunus Emre Kay açıklamalarda bulundu.

Memleket Partisi Kastamonu Milletvekili Aday Yunus Emre Kay şunları söyledi: “28’inci Dönem Kastamonu 3’üncü sıra milletvekili adayıyım. 1998 Kastamonu Tosya doğumluyum. İlköğretim ve lise eğitimimi Tosya'da tamamladım. Daha sonra Çankırı Karatekin Üniversitesi llgaz Turizm ve Otelcilik Yüksekokulu'ndan mezun oldum. 3 yıldır Sağlık Bakanlığı'na bağlı Kastamonu İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde sürekli işçi kadrosunda temizlik görevlisi olarak görev yapmaktayım."

"GENÇ KARDEŞERİMİN SORUNLARINI DAHA NET GÖREBİLECEĞİMİ DÜŞÜNÜYORUM"

Kay'ın açıklamaları şöyle devam etti: "Peki, neden milletvekili adayı oldum? Kendimi halkın içinden birisi olarak görüyorum ve yaşımın genç olması sebebiyle genç kardeşlerimin ve Kastamonu halkının sorunlarını daha net görebileceğimi daha iyi anlayabileceğimi ve meclise daha rahat bir şekilde taşıyabileceğimi düşünüyorum. Seçimi kazandığımız taktirde üzerinde yoğunlaşmamız gereken ana konunun eğitim olması gerektiği kanaatindeyim. Eğitim öğretimde revizyonun zorunluluk olduğunu düşünüyorum. Her il merkezinde ya da ilçe merkezinde en az 2 yıllık üniversiteler meslek yüksekokulları var. Ama bunların siyasi rant için oy için olduğu kanaatindeyim. Vatandaşlarımızın gençlerin öğrenci kaydı oluşturması en başta işsizlik oranında düşüş sağlıyor. Ayrıca 2 ila 4 yıllık süre ile genç kardeşlerimizi iş sahibi yapacağız diye bir nevi kandırıyorlar. Sonrasında devletimizin yöneticisi çıkıyor her mezun olan iş bulacak diye bir şey yok tabirini kullanıyor. Memleket Ğartisi olarak meydanlarda sokaklarda ve sosyal medyada eğitime ne kadar önem verdiğimizi üzerine basa basa vurgulamaktayız."

"ÜNİVERSİTELER BİR ANLAM İFADE ETMELİ"

Kay: "Her il ya da ilçe merkezinde bulunan üniversitelerin bölümlerine ve programlarına bakalım. Dikkat ederseniz düzensiz gelişi güzel sadece biz üniversite açtık demek için yapılmış bir iş. Örneğin Küre ilçemizdeki MYO bölümlerine ve programlarına bakalım. Küre ilçe merkezinde Türkiye'de 5 bakır madeninden bir tanesi bulunuyor. Ama MYO bölümlerine baktığımızda bir tane bile madencilik ile alakalı bölüm yok. Devam edeyim. Taşköprü ilçemiz tarım alanında sarımsak yetiştiriyor ve büyük oranda iller arasında ihraç ediyor. Yani ülke genelinde Taşköprü sarımsağını bilmeyen yoktur. Ama bakalım ki Taşköprü'de tarım ya da ziraat ile ilgili bir tane bölüm mevcut değil. Aynı şekilde Tosya ilçemiz... Pirinç diyarı diyebiliriz. Ne tür zorluklarla yetiştiriliyor ve sofralara geliyor. Ama Tosya MYO'da tarım ya da ziraat ile ilgili bölüm yok. Buna hayvancılık ve mobilya sektörü de eklenebilir. Yani aslında söylemek istediğim açılan üniversiteler bir anlam ifade etmeli. Bulunduğu şehirde eğitim gören öğrenciler staj görecek alan bulabilmeli tecrübe sahibi olabilsinler ki gelecek nesillere aktarabilsinler."

EĞİTİMDE PLANLAMA VURGUSU

Memleket Partisi Milletvekili Adayı Yunus Emre Kay konuşmasını şöyle sürdürdü: "Yine eğitim üzerinden devam edecek olursak akıllı ve matematiksel eğitimden yana olmalıyız. Ne demek istiyorum. Bizim ülke olarak örneğin 30 bin öğretmene ihtiyacımız varsa ona göre mezuniyet programı planlayıp ona göre eğitimde kontenjan açmalıyız. Yani yığılma ve gereğinden fazla okumuş insan bize katkı sağlamaz. Bu şekilde sadece okumuş işsiz insan elde ederiz. Sonra diploması olan vatandaş marketlerde kasiyerlik yapmak zorunda kalır. Burada şunu ifade edecek olursak bizlerin marketlerde kasiyere hastanede doktora okullarımızda öğretmenlere de ihtiyacı var. Bu dengeyi sağlamalıyız düşüncesindeyim. Özellikle sahaya bakacak olursak saçımızı sakalımızı kesecek düzgün berber, arabamızı motorumuzu kamyonumuzu tamir ettirecek düzgün ustayı bırakın çalışan usta bulamayacak duruma geleceğiz. İlerleyen süreçte meslek sahibi insan kalmayacak buna çözüm üretmeliyiz. İnsanları gelecekte ne iş yapmak istiyorsa ona göre eğitmeliyiz. Okuyan insanlardan hem sanayi ustası hem doktor, hem de çiftçi elde etmeliyiz. İşin özetine gelecek olursak da bilim diye ısrarcı oluyoruz ama naçizane düşüncem şudur ki bu konulara ne kadar önem verirsek ve icraata geçirirsek bilimi o kadar tabana yayarız. Ülkemizdeki eğitim seviyesini o kadar yükseltiriz.”

“KASTAMONU OLARAK BİRLİK OLACAĞIZ”

Yunus Emre Kay son olarak şunları söyledi: "Bizler okumuş bilgili insana vatandaşa ihtiyaç duyuyorsak, bunu en temelden başlatmalıyız. Hedefimiz insanlara bilimi sevdirmek olmalı, bilimi tabana yaymak olmalı düşüncesindeyim. Değerli arkadaşlar sonuç olarak ülkemizdeki adaletsizliğin ve liyakatsizliğin temeli eğitim düzeninin bozuk olmasından kaynaklanmaktadır. Memleket Partisi Kastamonu milletvekili adayı olarak eğitim üzerinde yoğunlaşmamız gerektiği kanaatindeyim. Bu konular zaten genel başkanımızın projeleri arasında yer alıyor. Bizim amacımız öncelikle Kastamonu'ya ne kazandırabiliriz. Bizler bunun düşüncesindeyiz. Umarım bu paylaştıklarım sizlere bir şeyler ifade etmiş ve düzgün aktarabilmişimdir. Temennim önerilerimin bir noktada memleketimize fayda sağlamasıdır. Kastamonu olarak birlik olacağız birlikte çalışacağız ve hep birlikte başaracağız” dedi.

Bakmadan Geçme