• Haberler
  • Genel
  • Mecliste Faaliyet Raporu oylandı, logo konusu gündeme geldi

Mecliste Faaliyet Raporu oylandı, logo konusu gündeme geldi

Kastamonu Belediyesi Nisan Ayı Olağan 2'nci Toplantısı, geçtiğimiz akşam Belediye Meclisi Toplantı Salonu'nda yapıldı. Yapılan toplantıya, Belediye Başkanı Galip Vidinlioğlu Ankara'da olduğu için katılmadığından dolayı Belediye Meclisi Başkanvekili Mehmet Yurt başkanlık etti. Bir önceki toplantıda ertelenmesine karar kılınan Kastamonu Belediyesi'ne ait 2018 Yılı Faaliyet Raporu görüşüldü. Bir önceki toplantıda fikir ayrılıklarına yol açan söz konusu...


Kastamonu Belediyesi Nisan Ayı Olağan 2’nci Toplantısı, geçtiğimiz akşam Belediye Meclisi Toplantı Salonu’nda yapıldı. Yapılan toplantıya, Belediye Başkanı Galip Vidinlioğlu Ankara’da olduğu için katılmadığından dolayı Belediye Meclisi Başkanvekili Mehmet Yurt başkanlık etti.

Bir önceki toplantıda ertelenmesine karar kılınan Kastamonu Belediyesi’ne ait 2018 Yılı Faaliyet Raporu görüşüldü. Bir önceki toplantıda fikir ayrılıklarına yol açan söz konusu rapor, MHP, CHP ve İYİ Partili meclis üyelerinin ‘18’ ret oyuna rağmen kabul edildi. Meclise başkanlık yapan Mehmet Yurt, Faaliyet Raporu’nun reddedilebilmesi için ‘24’ ret oyuna ihtiyaç olduğunu ifade etti. Oylamada, AK Parti’li 8 meclis üyesi ‘kabul’ MHP’den ise 1 meclis üyesi ‘çekimser’ oy kullandı.

KASMİB’E 3 ASİL ÜYE BELİRLENDİ

Kastamonu Mahalli İdareler Birliği seçimi de 3 asil 2 yedek şeklinde güncellendi. Kapalı oylama usulüne göre gerçekleştirilen seçimde MHP’den Selçuk Yılmaz, Alp Ercan Karakaş ve Sezgin Sezen KASMİB üyesi seçildi.

LOGO KONUSU GÜNDEME GELDİ

Meclis toplantısının dilek ve temenniler bölümünde logo konusu gündeme geldi. Kastamonu Belediyesi’nin logo değişikliğini yerel basından okuduğunu ifade eden Necati Atak; “Kastamonu Belediyesi’nin logosu değişmiş. Yerel basından okudum. Milleti temsilen gelmiş bir mecliste değişiklik olması durumunda konuşulması gerektirdi. Önceden de birkaç kez logo değişikliği gündeme geldi ancak hep eski logo üzerinde karar kılındı. Kastamonu halkının ve meclisin bu konuyla ilgili bilgilendirilmesi gerektiğini düşünüyorum” dedi.

“LOGOMUZ BU DEĞİL”

Necati Atak’ın konuşması üzerine açıklamalarda bulunan Meclis Başkanvekili ve Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Yurt; “Burada yanlışlık var onu düzeltelim. Logomuz bu değil. Şu anda eski logomuz devam ediyor. Bu konudaki duyarlılığınız için teşekkür ediyorum. Şu anda böyle bir şey söz konusu değil. İlerdeki günlerde böyle bir şey gündeme gelirse mecliste tartışılacaktır diye düşünüyorum” açıklamasında bulundu.

Bakmadan Geçme