Maslak'ta birlik vurgusu

  S.S. Maslak Yeni Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi'nin 5'inci Olağan Genel Kurul Toplantısı, geçtiğimiz akşam Özlem Düğün Salonu'nda gerçekleştirildi. Düzenlenen genel kurul toplantısına Vali Yaşar Karadeniz, AK Parti Milletvekili Metin Çelik, Belediye Başkanı R. Galip Vidinlioğlu, AK Parti İl Başkanı Doğan Ünlü, MHP İl Başkanı Yüksel Aydın, kamu kurum kuruluş temsilcileri ile Maslak Yeni...

 

S.S. Maslak Yeni Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi’nin 5’inci Olağan Genel Kurul Toplantısı, geçtiğimiz akşam Özlem Düğün Salonu’nda gerçekleştirildi.

Düzenlenen genel kurul toplantısına Vali Yaşar Karadeniz, AK Parti Milletvekili Metin Çelik, Belediye Başkanı R. Galip Vidinlioğlu, AK Parti İl Başkanı Doğan Ünlü, MHP İl Başkanı Yüksel Aydın, kamu kurum kuruluş temsilcileri ile Maslak Yeni Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi üyeleri katılım sağladı.

Genel kurulda konuşan Kooperatif Başkanı Mehmet Sirkecioğlu, kooperatifin kuruluşundan itibaren yaşanan süreci anlattı ve şu ana kadar kamulaştırma için yaklaşık olarak 20 milyon TL ödeme yaptıklarını bundan sonra alınacak arazilere de 20 milyon TL civarında bir ödemenin yapılmasını öngördüklerini söyledi.

“DAHA SIK GÖRÜŞECEĞİZ”

Genel kurulda konuşma yapan Belediye Başkanı Op. Dr. R. Galip Vidinlioğlu; “Maslak Yeni Küçük Sanayi Sitesi Kooperatifi belirli aşamalardan geçiyor. İnşallah bu genel kurulla birlikte herhalde bir etabımız daha bitmiş olacak. Bundan sonraki etap biraz daha çetin ve meşakkatli olacak. Çünkü artık rotayı belirleme zamanı. Bu dönem zarfında katılımı daha yüksek olan kooperatiften belirli sebeplerle üyeliklerini askıya alan üyelerimiz vardı. İnşallah yol haritası biraz daha netleştikçe bu askıda kalanlarında iştiraki ile daha güçlü ve daha emin adımlarla kooperatif daha da ciddi yol almış olacak. Kamulaştırmanın son aşamasına gelindi. Cuma günü itibariyle hesapta bir blokaj söz konusu olacak ve kamulaştırmalar tamamlanmış olacak. Bu süreç zarfında da zaten işin bir ayağında zaten belediye olarak biz vardık. Bu kamulaştırmalarla ilgili hemen bedel tespit için mahkemeye başvuruldu ve akabinde bedel tespiti gerçekleştirilmiş oldu. Diğerlerine bakarak rakam biraz yüksek oldu ama tabi mahkemenin takdirine de kimsenin diyeceği bir şey yok. En azından büyük aşamayı geçmiş olduk” dedi. Bundan sonra biraz daha işin içerisinde olacağız. Her 2 sanayimizin de riskli alan tespiti ve ondan sonrada Maslak Yapı Kooperatifi’nin daha hızlı yol alması gerekecek. Bizim de biraz daha işin içinde olmamız gerekecek. Tabi sanayide kalan esnafımızla bu durumu istişare edip çözüme kavuşturmamız gerekecek. Bundan sonraki aşamada biraz daha sık görüşeceğiz. İnşallah karşılıklı iyi niyet çerçevesi içerisinde bu merhaleyi de kazasız belasız gönül hoşluğu içerisinde geçeriz. İlimizin gerçekten ihtiyacı olan bu şekilde derli toplu bir sanayiye de kavuşmuş oluruz” dedi.

“İYİ NİYETLE ÇÖZÜLMEYECEK SORUN YOK”

Birlik ve beraberliğe vurgu yapan Başkan Vidinlioğlu; “Bundan sonrasında da hiçbir şekilde herkes karşılıklı iyi niyetini muhafaza ederse çözülmeyecek ne memleketin bir sorunu var ne de bizim şahsi bir sorunumuz var. Maslak Yapı Kooperatifi’ne çok ciddi emeği olan Tahsin Başkan’a da ben teşekkür etmek istiyorum. Gerçekten çok emeği var. Bundan sonraki aşamalarda da kendisinin fikirlerinden istifade etmek isteriz. Çünkü sonuçta mevzu bahis olan Kastamonu. İnşallah Kastamonu söz konusu olduğunda birlik ve beraberlik içerisinde güçlü bir şekilde yol alırız. Hem Ankara’da bakanlıklarda takibi anlamında hem de belediye olarak bizim üzerimize düşen noktalarda üzerimize düşeni yapacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın” ifadelerini kullandı.

“EL BİRLİĞİYLE ÇALIŞACAĞIZ”

AK Parti Milletvekili Metin Çelik ise; “Olağan genel kurulun ilimiz ve esnafımız için hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum. Tabi Kastamonu’muz için, sanayi esnafımız için hayırlı bir iş olduğuna inandığımız bu çalışmanın yanında olmaya gayret gösterdik. Hangi aşamada neye müdahale etmemiz gerekiyorsa yönetim kurulu üyelerimizle istişare halinde hep birlikte adımlarımızı atmaya gayret gösterdik. Şu ana kadar ciddi bir hazırlık dönemi yaşandı. Arazinin devletten alınan kısmı, sonraki kamulaştırma aşamaları, yatırım programına alınma süreçleri ciddi bir hazırlık yapıldı. İnşallah bundan sonra da adım adım ne yapmamız gerekiyorsa el birliği içerisinde bu yatırımın Kastamonu’ya kazandırılması ve sanayi esnafımızın daha rahat ve güzel bir ortamda hizmetlerde bulunabilmesi için bu çalışmanın her daim yanında olacağımızı ifade etmek istiyorum. Bu hayırlı çalışmanın bundan sonraki aşamalarında güzel bir şekilde ilerleyeceğine inanıyor, bu genel kurulunda hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.

“KOOPERATİFİN ÜZERİNE DÜŞENİ FAZLASIYLA YAPTIĞINA İNANIYORUM”

Vali Yaşar Karadeniz, kat edilmesi gereken daha çok yol olduğuna vurgu yaparak; “Az önce değerli konuşmacı arkadaşlarımız Sayın Milletvekilimiz, Sayın Belediye Başkanımız süreçleri anlattılar. Ama elbette gidilecek biraz daha yol var. Ben biliyorum ki bu tip süreçlerde herkes ister ki bu iş bir an evvel bitsin de dükkanlarımıza taşınalım isterler. Doğrusu bunu biz de istiyoruz. Eminim kooperatif yöneticisi arkadaşlarımız da istiyorlar. Ama bu iş bu günden yarına hemen yaptın mı olmuyor. Sonuçta hukuki bazı süreçler var. Bu süreçlerin mutlaka ve mutlaka beklenmesi gerekiyor. Bu bize mahsus bir şey değildir. Bu sistemli çalışmanın da aslında gereğidir. Bu işin ilk başlangıcına baktığınızda Türkiye’de 9 tane il planlanmıştı ve Kastamonu bu planlamanın içinde yoktu. Yani küçük sanayi sitelerinin şehir dışına alınma projesi kapsamında programı kapsamında 9 il programa alınmıştı. Ve o anda tüm Kastamonu bir güç birliği yaptı. Bu konunun üzerinde durdu herkes ve 10’uncu olarak bu yarışın içine dahil oldu. Ama 2019 yatırım programına sadece ikisi alındı. Yine birisi Kastamonu. Yani büyük bir uğraşla bu yarışa katılmış olmasına rağmen daha önceden bu liste de olan 8 tane ili otomatikman geride bırakmış oldu. Peki diğer il hangisi Rize ve Kastamonu iki il şu anda iki ilin sanayi sitesi ile ilgili çalışma devam ediyor. Peki Rize ile Kastamonu’yu kıyaslarsak şu anda buradaki çalışmalar Rize’nin de önünde yani bir şeyler yavaş gidiyor değil sistem böyle işliyor ve bu şekilde giden bir prosedürün içerisinde Kastamonu şu anda hepsinin önüne geçmiş durumda. Bunun böyle bilinmesini istiyorum ve inanın bu konuda kooperatif yöneticilerimizi tebrik ediyorum. Onlara destek olan herkesi tebrik ediyorum. Bu konuda üzerlerine düşeni fazlasıyla yaptıklarına ben inanıyorum ki zaten bu sonuç bu noktaya gelmezdi. Ben inanıyorum ki 2020’yi de daha önceki yıllarda olduğu gibi 2020’yi de en iyi şekilde değerlendirerek kamulaştırma süreçleri tamamlandıktan sonra projenin başlaması için diğer süreçleri de en kısa süre de tamamlayacaklardır diye düşünüyorum. Ben tekrar yapı kooperatifinin maslak projesinin bu noktaya gelmesinde emeği geçen herkesi tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme