• Haberler
  • Genel
  • Maslak Küçük Sanayi Sitesi yatırım programına alındı

Maslak Küçük Sanayi Sitesi yatırım programına alındı

AK Parti İl Başkanı Doğan Ünlü, Belediye Başkanı Tahsin Babaş ve SS Maslak Yeni Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Mehmet Sirkecioğlu, Maslak Küçük Sanayi Sitesi'nin 2019 yılı yatırım programına alınmasıyla ilgili olarak toplantı gerçekleştirdi. SS Maslak Yeni Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi'nde gerçekleştirilen toplantıda, SS Maslak Yeni Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi yönetim kurulu adına...


AK Parti İl Başkanı Doğan Ünlü, Belediye Başkanı Tahsin Babaş ve SS Maslak Yeni Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Mehmet Sirkecioğlu, Maslak Küçük Sanayi Sitesi’nin 2019 yılı yatırım programına alınmasıyla ilgili olarak toplantı gerçekleştirdi.

SS Maslak Yeni Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi’nde gerçekleştirilen toplantıda, SS Maslak Yeni Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi yönetim kurulu adına konuşma gerçekleştiren Kooperatif Başkanı Mehmet Sirkecioğlu; “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın 14 Şubat 2019 tarihinde yaptığı Kastamonu mitinginde söylediği, Maslak Küçük Sanayi Sitemizin 2019 Yılı Yatırım Programına alınmasıyla ilgili haber gerçekleşmiş ve 18 Şubat 2019 tarih ve 30690 Sayılı Resmi Gazetede yayınlanmıştır. Bu sevinçli haberi sizlerle ve tüm kamuoyu ile paylaşmak istedik. Yönetim kurulum adına bu projede emeği geçen, başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan Beyefendiye, Sanayi Bakanımız Sayın Mustafa Varank Beyefendiye, Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı Sayın Naci Ağbal Beyefendiye, Kastamonu Milletvekillerimiz Sayın Hakkı Köylü ve Sayın Metin Çelik Beyefendilere, AK Parti İl Başkanımız Sayın Doğan Ünlü Beyefendiye, Belediye Başkanımız Sayın Tahsin Babaş Beyefendiye ve projemizin başından bu güne kadar gelmesinde emeği geçen herkese verdikleri desteklerden dolayı  teşekkürü bir borç bilirim. 2019 Yılı Yatırım Programının Kastamonu İlimize ve kooperatif ortaklarımıza hayırlı uğurlu olmasını temenni eder saygılar sunarım” dedi.

“EPEY YOL KAT ETTİK”

Sirkecioğlu, kısa zamanda da sonuçlara varmayı temenni ettiklerini belirterek; “Kooperatifimiz kurulalı yaklaşık 3 yılı geçmiş bir sürecimiz var. Bu süreçte epeyce bir yol kat ettik. Şu anda elle tutulur bir şey olmadığından esnafımız tarafından da temeli ne zaman atacağımıza dair sorular geliyor. Kooperatif olarak Sanayi Bakanlığına konuyla ilgili tekrar gideceğiz. Sabah başlayan mesailerimiz akşam saatlerine kadar sürüyor. Biz boş durmuyoruz. Kastamonu için çok önemli olan bir yatırımın başındayız. Sağ olsun arkamızda destekler olmasa biz hiçbir adım ilerleyemeyecek durumdayız. Çok zor işleri başarıyoruz. Arazimizi aldık, bu çok büyük bir başarı. 2019 yatırım programına girebilmek çok büyük bir başarı. İnşallah kısa zamanda da sonuçlara varacağız” ifadelerini kullandı.

“ESNAFIMIZIN BİRAZ DAHA SABIRLI OLMASINI İSTİYORUZ”

Sirkecioğlu son olarak; “Sanayi Kooperatifimiz gerçekten Kastamonu için çok büyük bir proje. Kooperatifi kurduğumuz süreçte çok heyecanlı girdik ve kısa sürede bir şeyleri başarıp çıkmak istedik. Yalnız işin içine girdiğimizde sistemin bu kadar kolay olmayacağını gördük. Sanayi sitemizin bu yatırım programına girme şansı yoktu. Bizim, vekillerimiz ve başkanımızla beraber Ankara ziyaretlerimizde gelişen bir fırsattı bu. Rize’nin arkasından tek olarak biz yatırım programına alındık. Bu gerçekten çok önemli. Bizi çok heyecanlandırdı. Bizler gerçekten çok çabalar sarf ediyoruz. Özverili bir şekilde çalışıyoruz. Biz buradan sanayi esnafımıza, memleketimize hizmet etmek için bu yola baş koyduk. Bu düsturla, desteklerle gücü alarak, sanayi sitesine en kısa sürede kazmayı vurmak için çaba gösteriyoruz. Belli bir miktar parayı topladık, maddi sıkıntımız yok. Kendi çabamızla, başkanımızın destekleriyle, derhal sanayi alanımıza kazma vurabiliriz ama bu kazmanın devamını getirmek gerekiyor. Kamulaştırmalarımız devam ediyor, sona gelmiş vaziyetteyiz, belediyemiz görüşmeler yapıyor. 9 arkadaşımız vefat ettiğinden bununla ilgili prosedüre belediyemiz devam ediyor. Esnafımızdan ricamız biraz daha sabırlı olmaları ve bizlere güvenmeleri gerekiyor. Biz Bakanlığımızdan virajı nasıl kısa alabilirsek o yöne yöneleceğiz. Çalışmalarımız hep bu yönde devam ediyor” dedi.

“ORTAK SAYISI BAKIMINDAN TÜRKİYE’DE KENDİ DALINDAKİ EN BÜYÜK KOOPERATİFTİR”

Belediye Başkanı Tahsin Babaş ise, sanayi sitesi hakkında bilgilendirmelerde bulunarak; “Gelinen süreçte kooperatif çok ciddi çalışmalar yaptı. Öncelikle sayın başkana ve yönetim kuruluna çok teşekkür ediyorum. Sanayi sitemiz Türkiye’deki büyüklük bakımından en büyük sanayi sitelerinden biri olarak programlanmıştır. Yaklaşık 50 yılın aşkın sürede Kastamonu ilinde faaliyet gösteren ve şehrin içinde kalmış olan iki adet eski sanayi sitesinin birbirinden uzak oluşu, depreme karşı dayanıklı olmayışı, yeni açılmak istenen işyerlerinin taleplerini karşılamayışı gibi nedenlerle bu karar alınmıştır. Bu nedenle tarafımdan isminin verdiği, S.S. Maslak Yeni Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi 10 Aralık 2015 Tarihinde çeşitli Meslek Odası Başkanları, Belediye Meclis Üyeleri ve Sanayi Sitesi Esnaflarından oluşan 14 kurucu üye tarafından kurulmuş, esnafların yoğun katılımıyla 77 meslek dalında bu gün itibariyle 608 üyeye ulaşılmıştır. Şu anda kayıtlı aktif ortak sayısı bakımından Türkiye’de kendi dalındaki en büyük kooperatiftir. Kooperatif şu an itibariyle sahip olduğu 340.718,67 metrekare net arazi üzerindeki tüm çalışmaları tamamlanmıştır. Arazi edimini konusunda kamulaştırma çalışmaları belediyemiz aracılığı ile devam etmektedir. Projeye ilave kamulaştırma çalışmalarını da sürdürüyoruz” dedi.

“KASTAMONU HALKI ADINA ŞÜKRANLARIMIZI SUNUYORUZ”

Projenin bu aşamaya gelmesinde emeği olanlara teşekkürlerini ileten Babaş; “2019 Yılı Yatırım Programına müracaatını 11 Ocak 2019 tarihinde gerçekleştirmiştir. 2019 Yatırım programına alındığı 18 Şubat 2019 tarihli resmi gazetede yayınlanmıştır. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın Kastamonu mitinginde bu konuyu belirtmesi, Maslak Yapı Kooperatifi’nde sona gelinmektedir diye açıklamada bulunması bunun bir işaretiydi zaten. Buradan Kastamonu halkı adına şükranlarımızı tekrar sunuyoruz. Kastamonu’nun en büyük projelerinden birisidir. Yaklaşık 300 milyon TL’nin üzerindeki bir yatırımdır. Projemiz yaklaşık 4 bin 500-5 bin kişiye istihdam sağlayacak kapasitede olup, günlük 8 bin kişinin giriş çıkış yapacağı bir yerleşim yeri olacaktır. Büyüklük bakımından şu ana kadar Kastamonu’daki yatırımlar arasında birinci sırada yer alacaktır” ifadelerini kullandı.

“ÖNEMLİ BİR NOKTAYA GELDİK”

Kastamonu için önemli bir günü yaşadıklarını söyleyen AK Parti İl Başkanı Doğan Ünlü; “Bugün önemli günlerden birisini yaşıyoruz. Çok hummalı, yoğun bir çalışmanın sonucunda bugün önemli bir noktaya geldik. Şehrimizin ihtiyaçlarından birisi olan Yeni Sanayi Sitemizin çalışmalarımızın son noktasında bugün resmi gazetede yayınlanan yazıyla birlikte Sayın Cumhurbaşkanımızın onayıyla inşallah yeni sanayi sitemiz Türkiye’de en büyük sanayi sitelerinden biri olan ve Türkiye’de proje olarak geçip kararı alınan iki ilden biri olmamız da bizi son derece mutlu ediyor. Birisi Rize birisi de Kastamonu oldu. Bu kolay olmadı. Milletvekillerimizin hummalı çalışmaları, kooperatif yönetimimizin sürekli takibi, Belediye Başkanımızın da özellikle bu süreçte birebir ilgisi mutlu sona ulaştırdı. Kastamonumuza, sanayi esnafımıza hayırlı uğurlu olsun” dedi.

“YATIRIMLAR NOKTASINDA GÜZEL BİR SEYİR VAR”

Ünlü projelerin bir bir gerçekleştiğinin altını çizerek; “2019 yılı bütün ekonomik manipülasyonlara, olumsuz söylemlere rağmen ilimiz için de ülkemiz için de yatırımlar noktasında çok güzel bir şekilde seyir var. 2019 yılında baktığımızda Çevre Şehircilik Bakanımız geldiğinde bize, ilimize 300 milyona yakın bir proje bedeli olan projeleri ilimize kazandırması talimatını verdi. Bunlar bir bir gerçekleşiyor. Onun akabinde Sayın Cumhurbaşkanımızın gelişiyle birlikte Kastamonu’da çok güzel projelerimizin de sözünü almış olduk. Sayın Cumhurbaşkanımızın ağzından, birinci ağızdan bunları duyduk, duymakla yetinmedik hemen akabinde bir hafta gibi süre içinde hemen Sanayi Kooperatifimizin işlerinin tamamını bitirip resmi gazetede yayınladı. Cumhurbaşkanımıza Kastamonu halkı adına, parti teşkilatımız adına teşekkür ediyoruz” ifadelerine yer verdi.

Bakmadan Geçme