KUZKA'ya 46 başvuru

Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı ile Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) ortaklığında yürütülen '2023 yılı İmalat Sanayiinde Rekabetçiliğin Geliştirilmesi Ortak Finansman Destek Programı' başvuru süreci tamamlandı.

Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı ile Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) ortaklığında yürütülen “2023 yılı İmalat Sanayiinde Rekabetçiliğin Geliştirilmesi Ortak Finansman Destek Programı” başvuru süreci tamamlandı. Program kapsamında finansman desteğinden faydalanmak üzere Kastamonu, Çankırı ve Sinop illerinden toplam 46 proje başvurusu yapıldı.  
KUZKA tarafından 25 Ocak 2023 tarihinde ilan edilen ve 7 Nisan 2023 tarihinde başvuruları tamamlanan ortak finansman desteği programı kapsamında Kastamonu, Çankırı ve Sinop illerinde imalat sanayinde faaliyet gösteren küçük ve orta büyüklükteki işletmelerden (KOBİ) toplam 46 proje başvurusu yapıldı. Projelerle planlanan toplam yatırım tutarı ise 102 milyon lira. Program kapsamında değerlendirme süreci sonunda başarılı bulunan projelere toplamda 20 milyon lira finansman desteği sağlanacak. Böylelikle başarılı bulunan her bir proje 500 bin lira ile 2 milyon 500 bin lira arasında kredi finansman desteğinden yararlanma imkânına erişecek. 
BAŞARILI PROJELER DEĞERLENDİRME SÜRECİ SONUCUNDA İLAN EDİLECEK 
BAKAP Finansman Desteği Programı’na ilişkin başvuru süreçleri tamamlanan projelerin ön incelemelerinin yakın zamanda başlatılacağını belirten Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Serkan Genç, ön inceleme aşamasından geçen projelerin daha sonra teknik ve mali değerlendirmelerinin yapılacağını söyledi. Süreçte projelerin KOSGEB ve KUZKA uzmanlarınca değerlendirmeye tabi tutulacağını da aktaran Dr. Genç, “60 ve üzeri puan alan ve kredi uygunluk başvurusu olumlu sonuçlanan projeler başarılı olarak ilan edilecek” dedi. 
Dr. Genç, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü koordinasyonunda Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı ve Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı olarak Batı Karadeniz’de yer alan Kastamonu, Çankırı, Sinop, Zonguldak, Bartın ve Karabük illerinde BAKAP adı verilen Batı Karadeniz Kalkınma Programını hayata geçirdiklerini ve bu kapsamda kar amacı gütmeyen kurumlara güdümlü proje desteği, kar amacı güden işletmelere ise finansman desteği sağlandığını belirtti.
SAĞLANAN DESTEK MİKTARI 60 MİLYON LİRAYI BULACAK
BAKAP güdümlü proje desteği kapsamında Kastamonu, Çankırı ve Sinop illerinin kırsal kalkınmasına katkı sunmak amacıyla tarım ve kırsal turizm temalarında 15 projeye 40 milyon 400 bin lira destek sağlamak üzere sözleşme imzalanmıştı. Finansman desteği programı ile imalat sanayiinde yatırımların hızlandırılması ve genç istihdamının artırılmasına yönelik projelerin hayata geçirilmesi sonrasında BAKAP kapsamında Kastamonu, Çankırı ve Sinop illerine sağlanan destek miktarı 60 milyon lirayı bulacak.
BAKAP kapsamında kabul edilen projelerin başvuru sonuçları ise Mayıs ayı içerisinde Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı kurumsal web sitesi www.kuzka.gov.tr üzerinden kamuoyuna duyurulacak.
 

Bakmadan Geçme