'Kültür merkezini şehrimize kazandıracağız'
MİLLET İTTİFAKI BELEDİYE BAŞKAN ADAYI MUSTAFA ÖZTÜRK CHP ve İYİ Parti (Millet İttifakı) ortak Belediye Başkan Adayı Mustafa Öztürk, daha önceden duyurduğu Kültür Merkezi Projesi'ni detayları ile açıkladı. CHP ve İYİ Parti (Millet İttifakı) ortak Belediye Başkan Adayı Mustafa Öztürk, projesine değinerek 'Basına yaptığımız açıklamada bir kültür merkezi projemizin olduğunu ve açıklayacağımız bu projenin Kültür...
MİLLET İTTİFAKI BELEDİYE BAŞKAN ADAYI MUSTAFA ÖZTÜRK;
CHP ve İYİ Parti (Millet İttifakı) ortak Belediye Başkan Adayı Mustafa Öztürk, daha önceden duyurduğu Kültür Merkezi Projesi’ni detayları ile açıkladı.
CHP ve İYİ Parti (Millet İttifakı) ortak Belediye Başkan Adayı Mustafa Öztürk, projesine değinerek; “Basına yaptığımız açıklamada bir kültür merkezi projemizin olduğunu ve açıklayacağımız bu projenin Kültür Merkezi adı verilmiş düğün salonu olmayacağını ve bir kültür merkezinde olması gereken ne varsa eksiksiz yapılacağını söylemiştik. Kabul etmek gerekir ki, Kastamonu’muzun gerçekten iyi bir kültür merkezine ihtiyacı var. 30 bine yakın üniversite öğrencisinin olduğu şehrimizde gençlerimizi ruhsal olarak doyuracak bir mekan mevcut değildir. Bu yüzden gençlerimiz kafelerde vakit geçirmektedir. Bu yüzden olanaklar elverdiği ilk fırsatta Kültür merkezini şehrimize kazandıracağız” dedi.
KÜLTÜR MERKEZİ’NİN BÖLÜMLERİ
Kültür merkezinde düşündükleri bölümler hakkında bilgi veren Öztürk; “Ana giriş, bu alanda gerek tiyatro, gerek konferans, gerekse herhangi bir etkinliği seyretmek için gelmiş seyircilerin rahatlıkla bütün ihtiyaçlarını karşılayabilecek, çaylarını ve kahvelerini içebilecekleri bir alan olacak. Fuayeler, ana girişteki alanda Kültür Merkezimizde üretilen eserlerin stantları ve geçici sergileme yerleri olacak. Eğitim bölümleri; çocuklar ve yetişkinler için kütüphane, okuma salonu, süreli yayınların bulunduğu ve aynı zamanda muhteşem bir arşiv olacak. Atölyeler; resim, heykel, folklor, briç, el sanatları, fotoğrafçılık, bale, tiyatro, ebru ve hat gibi vb. çalışmaların yapılacağı salonlar olacak. Çok amaçlı salon ve gösteri mekanları; ulusal ve uluslararası düzeyde konferans ve gösterilerin yapılabileceği çok amaçlı salon, çeşitli etkinliklerde kullanılabilecek küçük salon, sahnelenecek eserlerin provalarının yapıldığı uygulama salonu olacak. Sergi mekanları; bu bölümde Kastamonu tarihi, kültürü ve sanatı ile ilgili bütün bulguların sergileneceği bir kent müzesi, resim ve heykel müzesi olacak. Kafeterya ve hizmet bölümleri; kültür merkezini ya da müzeleri ziyarete gelenlerin, kültür merkezinde her hangi bir etkinliğe katılanların kolaylıkla ulaşabileceği hizmet bölümleri olacak. Yönetim ve teknik mekanlar kültür merkezinin idari işlerine bakacak yönetim birimleri ve teknik işleri yürütüp organize edecek bir teknik bölüm olacak. Kastamonu’muzun kültür ihtiyacını yapacağımız bu merkez karşılamakla kalmayacak, Kastamonulu hemşehrilerimizin gurur duyacağı bir mekan olacaktır. Betonun değil, estetiğin ön planda olacağı ve Kastamonu şehir mimarisine farklı bir renk katacak bir kültür merkezini muhakkak Kastamonu’ya kazandıracağız” ifadelerini kullandı.
“SADECE İNSAN DİYEREK YOLA ÇIKTIK” Öztürk, Kastamonu’nun bulunduğu yerden atağa kalkmasını üç ana tema üzerine durduklarını ifade ederek; “Bacasız ekonomi dediğimiz bu üç sacayağı tema Kastamonu’nun zenginleşmesi ve refahı için büyük ivme yakalamasını sağlayacaktır. İnanç Turizmi, Dağ Turizmi, Kültür Turizmi. İnanç turizmi için bir elin parmakları kadar ile nasip olmayan büyük bir zenginliğe sahiptir Kastamonu. Bunun sadece tanıtılması gerekiyor. Bunu belediye yönetimine seçildiğimizde biz yapacağız. Bu şekilde Kastamonu’ya katma değer ortaya çıkarmış olacağız. Dağ turizmi; ilçelerimiz ile kurulacak entegrasyon ile trakking, rafting, kanyon bölgesine yürüyüş gibi onlarca organizasyon yapılarak doğamızın zenginliğini katma değer olarak ilimize kazandıracağız. Kültür Turizmi; 2018 Türk Dünyası Başkenti seçilen Kastamonu üzülerek ifade etmeliyim ki, kendisini ve kültürünü tanıtacak bu büyük fırsattan yararlanamamıştır. Bunu biz başaracağız ve kadim Anadolu kenti olan bu ilimizin kültürünü tanıtmanın ve buradan katma değer üretmenin yollarını tek tek ortaya koyacağız. Kültür merkezi projemiz gerçekleştiğinde Kastamonu vakit öldürmek için değil, vakti değerlendirmek için tercih edilen bir il olacaktır. Bu merkezimiz sanatın bütün dallarının usta ellerde hayat bulduğu bir yer olacaktır. Sadece insan diyerek yola çıktık. İnsanımızın her ihtiyacını düşünen bir belediyeciliği gerçekleştireceğiz. Sokaklarında aç insanların gezmediği ve kültür ve sanat ile ruhunu doyurmuş güze gülen mutlu insanların yaşadığı bir kent yapacağız Kastamonu’yu. Çünkü biz yüzümüzü güneşe döndük ve Martın sonunu bahar yapmaya kararlıyız” dedi.