Kültür Başkenti devir teslim günü

Kazakistan'ın Türkistan kentinde 2018 Türk Dünyası Kültür Başkenti ilan edilen ilimiz, bugün düzenlenecek olan Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRKSOY) Daimi Konseyi 36'ncı Dönem Toplantısı'nda yeni belirlenecek olan kültür başkentine unvanına devredecek. 5 Aralık 2017'de 2018 Türk Dünyası Kültür Başkenti seçilen ve 21 Mart tarihinde dönemin Başbakanı Binali Yıldırım'ın katılımıyla açılış töreni gerçekleşen ilimizde bugün düzenlenecek...


Kazakistan’ın Türkistan kentinde 2018 Türk Dünyası Kültür Başkenti ilan edilen ilimiz, bugün düzenlenecek olan Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRKSOY) Daimi Konseyi 36’ncı Dönem Toplantısı’nda yeni belirlenecek olan kültür başkentine unvanına devredecek.

5 Aralık 2017’de 2018 Türk Dünyası Kültür Başkenti seçilen ve 21 Mart tarihinde dönemin Başbakanı Binali Yıldırım’ın katılımıyla açılış töreni gerçekleşen ilimizde bugün düzenlenecek toplantıda 2019 yılının yeni kültür başkentini tayin edecek. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ve 10 ülkeden heyet başkanın yer alacağı Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı(TÜRKSOY) Daimi Konseyi 36’ncı Dönem Toplantısı bugün saat 10.00’da Kurşunlu Han’da başlayacak. Akşam saatlerine kadar sürmesi beklenen toplantıda Türk Dünyası kültür ve sanat hayatına yön verecek önemli kararlara imza atacak, 2019 yılı faaliyetleri üzerine öneri ve görüş alışverişinde bulunacak, 2019 yılı Türk Dünyası Kültür Başkenti’ni belirleyecek.

TÜRK DÜNYASI’NIN ÖNEMLİ ŞAHSİYETLERİNİN İSİMLERİ BELİRLENECEK

Toplantıda ayrıca, TÜRKSOY tarafından her yıl ilan edilen“Anma Yılı” kapsamında, TÜRKSOY üyesi ülkeler kültür bakanlarının önerileriyle 2019 yılı çalışmalarının ithaf edileceği Türk Dünyası’nın önemli şahsiyetlerinin isimleri belirlenecek. Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy koordinasyonunda, TÜRKSOY üyesi ülkeler Kültür Bakanları ve temsilcilerinin katılımıyla tarihi Kurşunlu Han’da gerçekleştirilecek toplantı sonrasında bilgilendirme amaçlı bir basın toplantısı gerçekleştirilecek.

250’YE YAKIN SANATÇI GÖSTERİ SUNACAK

Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRKSOY) Daimi Konseyi 36’ncı Dönem Toplantısı bitiminde saat 19.00’da Atatürk Kapalı Spor Salonu’nda devir teslim töreni gerçekleşecek. 12 farklı Türk Dünyası ülkesinden 250’ye yakın sanatçı gösteri sunacak. 13 Aralık tarihinden itibaren ilimizde provalarını sürdüren sanatçılar, bu akşam gerçekleşecek dev kapanış töreni için hazırlıklarını tamamladı. Ayrıca Kültür Bakanlığı’na sanatçılar ve dans toplulukları da bu akşam çeşitli gösteriler sunacaklar. Kapanış töreni TRTAvaz’dan da canlı olarak yayınlanacak.

Bakmadan Geçme