KÜ Yüzde 98,59 Doluluk Oranına Ulaştı

2024 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) yerleştirme sonuçlarına göre Kastamonu Üniversitesi, programlarının doluluk oranını yüzde 98,59'a çıkararak en çok tercih edilen üniversiteler arasında yer aldı. 2024 YKS yerleştirme sonuçlarına göre lisans doluluk oranı yüzde 96,70, ön lisans doluluk oranı ise yüzde 100 doluluğa ulaştı.

Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, 2024 YKS yerleştirme sonuçlarının üniversitenin eğitimdeki mükemmeliyet hedefini ve öğrenci odaklı yaklaşımını bir kez daha gözler önüne serdiğini belirtti.

Yüzde 98,59 doluluk oranının, Kastamonu Üniversitesi’nin eğitim kadrosunun, araştırma olanaklarının ve öğrenci destek hizmetlerinin etkinliğini ortaya koyduğunu ifade eden Rektörümüz, bu başarının, hem mevcut öğrenciler hem de gelecekte üniversiteyi tercih edecek adaylar için güçlü bir güvence oluşturduğunu vurguladı. Ayrıca, gösterilen büyük ilgi ve güven için öğrencilere ve ailelerine teşekkür eden Rektör Topal, eğitimdeki yüksek standartları koruyarak, sürekli olarak yenilikçi ve öğrenci odaklı yaklaşımlar geliştirmeye devam edeceklerini söyledi.

‘Öğrencilerimize Kastamonu’ya Hoş Geldiniz Diyorum’

Kastamonu Üniversitesi’nin yalnızca akademik başarı değil, aynı zamanda öğrencilerin kişisel ve profesyonel gelişimlerini destekleyen bir eğitim ortamı sunmayı hedeflediğini aktaran Rektör Topal son olarak; “2024 Yükseköğretim yerleştirme sonuçlarının tüm öğrencilerimize, ailelerine ve ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Kastamonu Üniversitesi ailesine yeni katılan öğrencilerimize Kastamonu’ya hoş geldiniz diyor, eğitim-öğretim hayatlarının başarılar getirmesini diliyorum” dedi.

2024-YKS sonucunda Kastamonu Üniversitesi’nin herhangi bir bölüm/programına yerleştirilen adaylar için e-kayıtlar 19-21 Ağustos 2024 ve şahsen kayıtlar 19-23 Ağustos 2024 tarihleri arasında yapılacak. 

Bakmadan Geçme