KÜ Öğrencilerinden Mezuniyet Sergisi

Kastamonu Üniversitesi Merkez Kütüphanesi'nde, Resim Atölyesi Mezuniyet Sergisi 'Manifest' 7 öğrenci ve 115 eserle birlikte ziyaretçilere açıldı.

Kastamonu Üniversitesi Merkez Kütüphanesi’nde Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Resim İş Eğitim Anabilim Dalı Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Hüseyin Uysal ve öğrencileri tarafından Resim Atölyesi Mezuniyet Sergisi “Manifest” 7 öğrenci ve 115 eserle birlikte ziyaretçilere açıldı. KÜ Öğrencilerinden Mezuniyet Sergisi

Öğrencilerinin yaptığı çalışmalar hakkında konuşan Doç. Dr. Hüseyin Uysal; “Bugün 4’üncü sınıflarımızın Eğitim fakültesi Güzel Sanatlar Resim İş Eğitim Anabilim Dalı öğrencilerimizin Mezuniyet Sergisini sunuyoruz. Başlığımızı Manifest koyduk. Burada sanatsal manifestolardan bahsedeceğiz. Hep birlikte konuşacağız. Sanat bir ifade biçimidir. Estetik kaygı temelli çok değerli adımların atıldığı önemli bir hareket. Bu hareketlilik için öğrencilerimiz sergimizi 3 haftada oluşturdular. Sadece bir Moni heykelimiz TÜBİTAK Projesiyle yapıldı. Diğer tüm eserlerimizin her biri 3 haftada bitti. Ancak 3 haftada bitmek için 4 yıldır öğrencilerimiz sabah akşam çalıştılar. Ve şu an sonuca ulaştılar. Bizim atölyemizin ışığı 10’dan önce kapanmadı. Bundan dolayı her bir öğrencimizle gurur duyuyoruz. Öğrencilerimin buradaki varlığından çok mutluyum. Pazartesi çok duygusal bir şekilde geçti. Çünkü bu öğrencilerimle son atölye dersimizdi. Derslerde bunları hiç hissettirmedim. Şu an öğrencilerim arkamda o kadar gururlu hissediyorum ki. Bunun ifade biçimi yok. Şunu çok iyi biliyoruz bir bireyin hayatındaki en büyük şanslarından biri öğretmenidir. Bizlerde geleceğin şansını yaratabilmek için 4 yıldır canla başla hocaları olarak elimizden geleni, öğrencilerimize elimizden gelenin fazlasını yaptık. Bu estetik ürünlerimizin ortaya çıkardığımız ürünleri sizlerle paylaşmaktan mutluluk duyuyoruz“ dedi.

Özel Haber

Bakmadan Geçme