KÜ İle Hitit İşbirliğini Güçlendirecekler
Kastamonu Üniversitesi ile Hitit Üniversitesi arasındaki akademik ve teknoloji alanında iş birlikleri geliştirmek amacıyla düzenlenen çalışma toplantısının açılışı, Kastamonu Üniversitesi Senato Toplantı Salonu'nda gerçekleşti.
Çalışma toplantısı nedeniyle Kastamonu Üniversitesi’ni ziyaret eden Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Osman Öztürk, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Nurcan Baykam ve Prof. Dr. Eşref Savaş Başçı ve beraberindeki heyet, toplantı öncesinde Rektör Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal’ı ziyaret etti.
Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Kasım Yenigün, Prof. Dr. Mehmet Atalan ve Prof. Dr. Ömer Küçük’ün de hazır bulunduğu görüşmede, akademik iş birliği, üniversite-sanayi iş birliği ve bölgesel kalkınma gibi konular ele alındı.
Görüşmenin ardından gerçekleşen toplantıya, Hitit Üniversitesi’nden Rektör Prof. Dr. Ali Osman Öztürk, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Nurcan Baykam, Prof. Dr. Eşref Savaş Başçı ile Hitit Üniversitesi Bilimsel Teknik Uygulama ve Araştırma Merkezi, Teknoloji Transfer Ofisi A.Ş., Veri Ofisi, Kalite Ofisi temsilcileri katılırken Üniversitemizden ise Rektör Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Atalan, Prof. Dr. Kasım Yenigün, Prof. Dr. Ömer Küçük ile BAP Koordinatörlüğü, Kalite Koordinatörlüğü, Teknoloji Transfer Ofisi A.Ş., İhtisaslaşma Koordinatörlüğü, Uluslararasılaşma ve Bologna Süreci Koordinatörlüğü, Kalite Koordinatörlüğü, Veri Analizi İzleme ve Değerlendirme Koordinatörlüğü, Bilgi İşlem Daire Başkanlığı, Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı, Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı temsilcileri katıldı.
‘Deneyim Paylaşımı Maddi Kayıptan Kurtaran Bir Çalışma’
Toplantının açılışında konuşan Rektör Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, her üniversitenin özgün yapısı olduğunu dile getirerek aynı konularda aynı zorluklarla karşılaşan kurumların bunları müzakere etmesi ve karşılaşmış oldukları sorunlar için ortak çözümler üretmesi ve deneyimleri paylaşması gerektiğine dikkat çekti. Üniversitelerde personelin ortaya koymuş olduğu bir başarıyı, diğer üniversitelerin de tekrar etmesi, tecrübenin paylaşılmasının da oldukça önemli olduğunun altını çizen Rektör Topal, bu deneyimlerin paylaşımının hem zaman hem de maddi kayıptan kurtaran bir çalışma olduğunu söyledi. Kastamonu Üniversitesi olarak kalite ve sürdürülebilirlik alanında önemli çalışmalar yaptığını dile getiren Rektör Topal, bu süreçte personelin konuya dikkatli yaklaşarak hâkim olması gerektiğinin altını çizdi.
‘Dünya Standartlarında Hizmet Vermek Önceliğimiz’
Rektör Topal’dan sonra söz alan Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Osman Öztürk, Hitit Üniversitesi olarak şu ana kadar biriktirmiş oldukları eğitim, üretim ve diğer kapasitelerin yan yana konulduğunda kendi üniversitelerinin köklü üniversiteler ile rekabet etmek zorunda olduğunu hatırlatarak bu üniversiteler ile rekabet etmek için daha çok çalışmaları gerektiğini ve bu süreçte farklı üniversiteler ile bilgi paylaşımlarına öncelik vereceklerini ifade etti. Eksiklikleri fırsata dönüştürerek özgün ve kaliteli standartlara ulaşmak için çok çalışmaları gerektiğini söyleyen Prof. Dr. Öztürk, dünya standartlarında hizmet vermenin kendileri için öncelik olduğunun altını çizdi. Hitit Üniversitesi’nin kullandığı sistemlerin teknoloji ile entegre olduğunu ifade eden Prof. Dr. Öztürk ülkemizin dünyada dijital uygulamalarda ilk 10’da olduğunu dile getirerek, bu kullanımı veriler ile düzenleyerek ölçülebilir bir performans yönetimi ve ondan önce de stratejik yönetim planı yapılması gerektiğini ifade etti. Her birimin özgün olduğunu söyleyen Prof. Dr. Öztürk her birime uygun bir şekilde stratejik yönetimi ve bütçe planlanmasından insan kaynaklarına kadar gelecek 10 yılın bütçe uygulamalarında bir projeksiyon gösterilmesi gerektiğini dile getirdi.
Hep Sistemi Tanıtıldı
Açılış konuşmalarının ardından Rektör Prof. Dr. Öztürk, Performans Odaklı Stratejik Planlama ve HEP Sistemi tanıtımını gerçekleştirdi.
Toplantının ilk gününde, her iki üniversitenin de stratejik hedeflerini belirleme ve performanslarını ölçme konusundaki yaklaşımları paylaşıldı. Daha sonra, katılımcılar arasında akademik ve teknolojik iş birliği olanaklarını artırmak için atılabilecek adımları tartışmak üzere bir dizi oturum gerçekleştirildi. Oturumlarda, mevcut iş birliği alanları gözden geçirildi ve gelecekteki ortak projelerin belirlenmesi için fikir alışverişi yapıldı.