KÜ'de Uluslararası İş Birliği

Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, Kırgızistan'ın Oş Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tursunbaev Zhanbolot Zhanyshovich ve beraberindeki heyeti makamında ağırladı.

Görüşmede, Kastamonu Üniversitesi Dış İlişkiler Genel Koordinatörü Doç. Dr. Öztürk Akçaoğlu ve Oş Teknoloji Üniversitesi Dış İlişkilerden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Akmataliev Asanbek Turgunbaevich de hazır bulundu.

İki üniversite arasında potansiyel iş birliği alanları ve ortak projeler üzerine yapılabilecek çalışmalar ele alındığı görüşmenin ardından iki üniversite arasında öğrenci ve personel değişimi, ortak etkinlik düzenlenmesi ve proje çalışmaları yapılması gibi konuları içeren iş birliği protokolü imzalandı. İmzalanan protokolle, öğrenci ve akademik personelin deneyim kazanmaları ve ortak bilimsel çalışmalarla katkı sağlamaları hedefleniyor.

Üniversitenin Akademik Verimliliğine Katkı Sağlayacak

Oş Teknoloji Üniversitesi ile iş birliği yapmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Rektör Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, imzalanan protokolle iş birliğinin üniversitenin akademik verimliliğine ve öğrencilerin ve akademik personelin küresel perspektif kazanmalarına katkı sağlayacağını belirterek, ziyaretleri ve iş birliği için Rektör Zhanyshovich’e teşekkür etti. İlgileri ve misafirperverliklerinden ötürü Rektör Topal’a teşekkür eden Oş Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Zhanyshovich ise, Kastamonu Üniversitesi ile iş birliği yapmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, bu tür iş birliklerinin öğrenci ve akademisyenlerin kültürel ve akademik deneyimlerini artıracağına inandıklarını, ortak projelerin ve değişim programlarının her iki üniversite için de verimli olacağını ifade etti. Görüşme, günün anısına hatıra fotoğrafının çekilmesi ile son buldu.

Rektörlük makamındaki görüşmenin arından Oş Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tursunbaev Zhanbolot Zhanyshovich ve beraberindeki heyet, Kastamonu Üniversitesi Merkezi Araştırma Laboratuvarı ile Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi’ni gezerek incelemelerde bulundu. Ziyaret sırasında Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Ömer Küçük de kendilerine eşlik etti.

Özel Haber

Bakmadan Geçme