• Haberler
  • Genel
  • KÜ'de İlk Danışma Kurulu Toplantısı Gerçekleştirildi

KÜ'de İlk Danışma Kurulu Toplantısı Gerçekleştirildi

Kastamonu Üniversitesi'nin mevcut durumunun değerlendirilmesi ve gelecek hedeflerinin belirlenmesi amacıyla düzenlenen ilk Danışma Kurulu Toplantısı, Senato Salonu'nda kamu, sanayi ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve iş insanlarının katılımıyla gerçekleştirildi.

Rektör Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal ve Kastamonu Üniversitesi üst yönetimi, katılımcı yönetim ve organizasyon yapısını ve kurum kültürünü geliştirmek amacıyla kamu kurumları, iş dünyası ve sivil toplum örgütleri ile ilk Danışma Kurulu Toplantısı çerçevesinde bir araya geldi.KÜ'de İlk Danışma Kurulu Toplantısı Gerçekleştirildi

Toplantıya, Rektör Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal ev sahipliği yaptı. Toplantıya, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Atalan, Prof. Dr. Ömer Küçük ve Prof. Dr. Kasım Yenigün’ün yanı sıra kamu kurumlarının ve kuruluşlarının temsilcileri, iş insanları ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı. Toplantının başında, Kastamonu Üniversitesi’nin tanıtım filmi gösterildi ve ardından Kastamonu Üniversitesi’nde yapılan çalışmalar, başarılar ve devam eden projeler hakkında kapsamlı bir sunum yapıldı. Sunumda Kastamonu Üniversitesi’nin, Kastamonu Teknokent, Kastamonu Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi ve Ormancılık ve Tabiat Turizmi İhtisaslaşma Koordinatörlüğü'nün faaliyetleri ve elde edilen başarılar vurgulandı.KÜ'de İlk Danışma Kurulu Toplantısı Gerçekleştirildi

İstişarenin Önemine Vurgu Yapıldı

Açılış konuşmasını yapan Rektör Topal, kurumsal iyileştirmeleri değerlendirmek amacıyla dış paydaşlarla bir araya geldiklerini belirterek, geleceğe dair planların sistematik ve kurumsal bir anlayışla gerçekleştirilmesini istediklerini ifade etti. Rektör Topal, Kastamonu Üniversitesi’nin sahip olduğu geçmiş tecrübe ve bilgi birikimini, dış paydaşların fikir ve görüşleri doğrultusunda sürekli gelişim ve yenilikçiliği ön planda tutarak, eğitim-öğretim, araştırma, girişimcilik ve topluma hizmet işlevlerini nitelikli bir şekilde gerçekleştirmek üzere çalıştıklarını söyledi. Rektör Topal konuşmasında, Kastamonu Üniversitesi’nin şehre katkı sağlamaya çalıştığını ve yapılacak planların oluşturulması, güncellenmesi, araştırma ve geliştirme iş birliklerinin geliştirilmesi ve toplumsal katkı hedeflerine ulaşılması konularında iç ve dış paydaşlarla sürekli istişare halinde olmanın önemine değindi.

Bölgeye Ekonomik Hareketlilik Getirmeyi Amaçlıyorlar

Kastamonu Üniversitesi’nin genç ve dinamik yapısının getirdiği potansiyel sayesinde araştırma alanında önemli bir ivme yakaladığını ve Ormancılık ve Tabiat Turizmi alanında ihtisas üniversitesi olmanın getirdiği avantajları vurgulayan Rektör Topal ayrıca, Kastamonu Üniversitesi’nin bölgesel kalkınma hedefleri doğrultusunda faaliyet gösteren firmalara eğitim ve danışmanlık vermek, patent ve faydalı model başvurularını artırmak, uygun patentlerin ticarileşmesini sağlamak ve teknoloji geliştirme bölgeleri performans endeksinde üst sıralarda yer almak için çalışmalar yürüttüklerini açıkladı. Yeni girişimcilik programları düzenleyerek bölgeye ekonomik hareketlilik getirmeyi amaçladıklarını da belirtti.

Toplumsal katkı ve sosyal sorumluluk alanında, STK'lar ile iş birliğini güçlendirmek ve nitelikli ortak faaliyetlerin sayısını artırmak amacıyla çalıştıklarını ifade eden Rektör Topal, tüm fakülte, yüksekokul ve MYO'larda sosyal sorumluluk projeleri yapılmasını sağlama ve her yıl hayat boyu öğrenme kapsamında nitelikli eğitim ve kurslar düzenleme hedefinde olduklarını söyledi.

Açılış konuşmasının ardından Kastamonu Üniversitesi’nin mevcut durumunun değerlendirilmesi ve gelecek hedeflerinin belirlenmesi amacıyla düzenlenen ilk Danışma Kurulu Toplantısı'nda paydaşlar, Kastamonu Üniversitesi’nin geleceğiyle ilgili çeşitli görüşler ortaya koyarak görüş, öneri ve fikirlerini paylaştı. Toplantının sonunda paydaşlar, Kastamonu Üniversitesi’nin güçlenmesi ve öğrencilere daha geniş olanaklar sağlanması için iş birliği yapma konusunda hemfikir oldu. 

Özel Haber

Bakmadan Geçme