• Haberler
  • Genel
  • KÜ, Bangladeş Üniversitesi ile işbirliği mutabakatına varıldı

KÜ, Bangladeş Üniversitesi ile işbirliği mutabakatına varıldı

Kamu-Üniversite-Sanayi işbirliği kapsamında Kastamonu Üniversitesi ve Bangladeş Hamdard Üniversitesi ve Hamdard Gıda İthalat İhracat Dış Ticaret Ltd. Şti. ile işbirliği mutabakatına imza attı. İmzalanan işbirliği mutabakatının kapsamı Tosya'da faaliyet gösteren Hamdard Gıda İthalat İhracat Dış Ticaret Ltd. Şti. ile ortak projeler geliştirmesi, kalite ve kontrol, yeni ürünler geliştirme konularında danışmanlık hizmetinin verilmesi, öğrenciler eğitim stajları...


Kamu-Üniversite-Sanayi işbirliği kapsamında Kastamonu Üniversitesi ve Bangladeş Hamdard Üniversitesi ve Hamdard Gıda İthalat İhracat Dış Ticaret Ltd. Şti. ile işbirliği mutabakatına imza attı.

İmzalanan işbirliği mutabakatının kapsamı Tosya’da faaliyet gösteren Hamdard Gıda İthalat İhracat Dış Ticaret Ltd. Şti. ile ortak projeler geliştirmesi, kalite ve kontrol, yeni ürünler geliştirme konularında danışmanlık hizmetinin verilmesi, öğrenciler eğitim stajları ve öğretim üyelerin ilmi çalışmalarına destek olması hususlarını içeriyor. Bangladeş, Pakistan ve Hindistan’da faaliyet gösteren Hamdard Üniversitesi ile de ikili işbirliği ve Mevlana mutabakatı kapsamında imzalanan anlaşma neticesinde öğrenci değişimi, akademisyen değişimi, ortak projeler ve faaliyetler yapılması hususunda işbirliği yapılacak.

Rektörlük toplantı salonunda yapılan imza merasimine Bangladeş Hamdard Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Md. Abdul Mannan, Hamdard Gıda İthalat İhracat Dış Ticaret Ltd. Şti. Yönetim Kurulu Başkanı Celal Dere, KUSİ İl Temsilcisi ve Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Saim Ateş, Rektör Danışmanı Doç. Dr. S. Tunay Kamer, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bülent Kılıçoğlu Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Özgür Öztürk, Fazıl Boyner Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Topal ile Bangladeş Hamdard Üniversitesi’nden gelen akademisyenler ve Hamdard Gıda İthalat İhracat Dış Ticaret Ltd. Şti firma yetkileri iştirak etti. İmza merasimin ardından üniversite külliyesinde ve Merkezi Araştırma Laboratuvarı’nda inceleme ve teknik gezi yapıldı.

Bakmadan Geçme