• Haberler
  • Genel
  • Köprü Projesi ve Gecikme: Vatandaşlar Kış Aylarında Zorlanacak

Köprü Projesi ve Gecikme: Vatandaşlar Kış Aylarında Zorlanacak

Henüz tamamlanmayan köprüyü kullanan bölgedeki vatandaşlar, durumdan olumsuz etkileniyor ve köprü ile çevre düzenlenmesinin ivedi bir şekilde tamamlanmasını bekliyor.

Kastamonu Belediyesi tarafından başlatılan köprü projesi, üzerinden uzun bir süre geçmesine rağmen tamamlanmadı. Henüz tamamlanmayan köprüyü kullanan bölgedeki vatandaşlar, durumdan olumsuz etkileniyor ve köprü ile çevre düzenlenmesinin ivedi bir şekilde tamamlanmasını bekliyor.

Yanı sıra köprü tamamlansa dahi vatandaşlar ‘eğim’ sıkıntısıyla karşılaşacak gibi duruyor.

Yapım İşinin Uzamasına Vatandaş Tepkili

İnönü Mahallesi’ndeki Şekerevleri Blokları ile Kazımkarabekir Caddesi'ni birleştirecek köprü vatandaşların günlük yaşantısını kolaylaştırma noktasında büyük önem taşıyor. 

Kullanıma elverişli olmayan ve kazaya sebebiyet verebilecek ahşap köprünün yıkılması sonrasında Kastamonu Belediyesi tarafından daha elverişli bir köprü yapımına başlandı. Ancak köprü yapım işleminin uzamasına vatandaşlar tepki gösterdi.

Çevre Düzenlemesi De Yapılmalı

Köprü Projesi ve Gecikme: Vatandaşlar Kış Aylarında Zorlanacak

Köprünün yapımı henüz tamamlanmasa da vatandaşlar köprüyü kullanmaya başladı. 

Köprü ile yolun birleştiği noktada çevre düzeninin sağlanmaması, neticesinde yağışlı havalarda su birikintilerine ve ardından çamura neden oluyor. Köprüyü kullanan vatandaşlar ya çamura batmış ya da suya basmış oluyorlar. Yanı sıra akşam saatlerinde ışıklandırma eksikliği de göze çarpıyor. Bu durumlar bölge sakinlerini olumsuz etkiliyor.

Köprünün ve çevre düzenlemesinin tamamlanmasıyla bu sıkıntıların ortadan kalkacağı öngörülüyor.

Köprü Projesi ve Gecikme: Vatandaşlar Kış Aylarında Zorlanacak

Köprü Mimarisinde Soru İşaretleri

Köprü Projesi ve Gecikme: Vatandaşlar Kış Aylarında ZorlanacakKöprünün giriş ve çıkış noktalarındaki eğiminin fazla olması nedeniyle vatandaşların güvenli bir şekilde kullanımda zorlanabileceği görüldü. Özellikle kış aylarında kayganlaşacak zeminde bu durumun daha da riskli hale geleceği düşünülüyor.

Vatandaşın, köprünün yapımı tamamlandıktan sonra da söz konusu eğimin olup olmayacağı ya da bu konuya karşı özel bir önlem alınıp alınmayacağı noktasında soru işaretleri var.

Kastamonu'daki gelişmelerden haberdar olmak için ağırlıklı olarak Kastamonu haberlerine yer veren kastamonugundemgazetesi.com internet haber sitesini okumaya devam edin.

Bakmadan Geçme