• Haberler
  • Ekonomi
  • Konut Fiyat Artış Hızı Belli Oldu! Kastamonu'yu Görenler Gözlerine İnanamadı

Konut Fiyat Artış Hızı Belli Oldu! Kastamonu'yu Görenler Gözlerine İnanamadı

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) 2023 Eylül ayı konut fiyat artış istatistiklerini açıkladı. Konut fiyatlarının artışını gösteren Konut Fiyat Endeksi (KFE) verilerine göre, Kastamonu'nun bir yıllık konut fiyat artış hızı belli oldu. Verileri görenler gözlerine inanamadı. İşte detaylar…

Türkiye’deki konutların kalite etkisinden arındırılmış fiyat değişimlerini izlemek amacıyla TCMB tarafından hesaplanan Konut Fiyat Endeksi, 2023 yılı Eylül ayında bir önceki aya göre yüzde 4,3 oranında artarak 1088,1 seviyesinde gerçekleşmişti. 

Konut Fiyatlarında Yıllık Artış Yüzde 89,2 Oldu

Bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 89,2 artan KFE, aynı dönemde reel olarak yüzde 17,8 oranında artış gösterdi.

Zirvede Batı Karadeniz Var

TCMB’nin verilerine göre konut fiyatlarının en hızlı artış gösterdiği bölge ise Kastamonu, Sinop ve Çankırı bölgesi oldu. Kastamonu çevresinde yıllık konut fiyat artış oranı yüzde 131,1 olarak gerçekleşti. Kastamonu bölgesini yıllık yüzde 127,2 artış oranı ile Kuzeydoğu Anadolu Bölgesi takip etti.

Konut Fiyatı Artışlarında Üç Büyük Şehirde Durum Ne?

İstanbul, Ankara ve İzmir’in konut fiyat endekslerindeki gelişmeler değerlendirildiğinde, 2023 yılı Eylül ayında bir önceki aya göre, sırasıyla yüzde 4,1, 5,5 ve 2,9 oranlarında artış gözlenmiştir. Endeks değerleri bir önceki yılın aynı ayına göre, İstanbul, Ankara ve İzmir’de sırasıyla yüzde 77,6, 102,7 ve 85,2 oranlarında artış göstermiştir.
 

Bakmadan Geçme