• Haberler
  • Genel
  • 'Konaklama oranlarında yüzde 15 bir artış oldu'

'Konaklama oranlarında yüzde 15 bir artış oldu'

VALİ YAŞAR KARADENİZ Toplumumuzda turizm konusunda farkındalığı arttırmak, iç turizmi canlandırmak ve halkın turizm hareketine katılımını sağlamak amacıyla, her yıl kutlanan Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında, Valilik ve Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından düzenlenen, 'Turizmin Ekonomideki Yeri ve Önemi' konulu panel Vali Yaşar Karadeniz'in katılımı ile KUZKA Toplantı Salonu'nda gerçekleştirildi. Panele ayrıca Kastamonu Üniversitesi Turizm Fakültesi...

VALİ YAŞAR KARADENİZ;


Toplumumuzda turizm konusunda farkındalığı arttırmak, iç turizmi canlandırmak ve halkın turizm hareketine katılımını sağlamak amacıyla, her yıl kutlanan Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında, Valilik ve Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından düzenlenen, “Turizmin Ekonomideki Yeri ve Önemi” konulu panel Vali Yaşar Karadeniz’in katılımı ile KUZKA Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi.

Panele ayrıca Kastamonu Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Saim Ateş, Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet İshak, Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı Genel Sekreter Vekili Serkan Genç ve öğrenciler katıldı.

“MARKALAŞMAYA MUTLAKA ÖNEM VERMEMİZ GEREKİYOR”

Kastamonu’nun turizmde ileriye doğru bir ivme aldığını belirten Vali Karadeniz; “Bugün turizmde ürün ve markalaşma konulu sempozyumda, panelde bir aradayız. Turizm Haftası’nın açılışını bugün yaptık. Kastamonu için turizm sezonu açılışı demek değil çünkü Kastamonu’da hem yaz hem de kış turizmi var Ilgaz’daki sezon yeni bitti şimdide diğer turizm dallarında sezonun açılışını yaşıyoruz. Kastamonu turizmde ileriye doğru bir ivme almış durumda. 2017 yılı ve 2018 yılı gecelik konaklama oranlarında yüzde 15’e varan bir artış oldu. Bu yılda inşallah aynı gelişim devam ederek 600 binlik hedefimize ulaşmaya çalışıyoruz. Tabi ki tüm bunları yaparken hem turizm alanlarında gelen ziyaretçilerin hizmet alabilecekleri şekle getirirken diğer yandan da tanıtımla insanları davet ediyoruz. Buraya gelen insanların sadece gezip eğlenip, yiyip, içip gideceği bir yer olarak kalmak gibi bir niyetimizde yok gelenleri mutlaka ve mutlaka buradan bir şeyler alarak bir şeyler edinerek gitmeleri hedeflerimizden bir tanesidir. İşte burada da önümüze çıkan şey onların ilgi duyabileceği şeyleri geliştirmek, hediyelik eşya sektörü ve gıda satışı dahil olmak üzere hem de bunları markalaştırmak önemli. Bizim marka olarak önde olan ürünlerimizden Taşköprü sarımsağı artık Türkiye’de kendini ispatlamış bir ürün. Gaziantep Gastronomi de marka olan bir şehir. Markalaşmaya mutlaka ve mutlaka önem vermemiz gerekiyor” dedi.

“TÜRKİYE'MİZ TURİZM CENNETİ BİR ÜLKEDİR”

Bacasız sanayi olarak nitelendirilen turizmden ülkemizin hak ettiği payı alabilmesi için yapılabileceklere değinen Kayseri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa; “Turizm, sadece deniz, kum ve güneş olarak algılanmamalıdır. Turizmin çok çeşitli alanları mevcuttur. Doğa turizminden kültür turizmine, sağlık turizminden inanç turizmine Türkiye'miz turizm cenneti bir ülkedir. Yeter ki değerlerimizin farkında olalım, korumayı ve yaşatmayı bilelim. Turizmde iyi bir ürün oluşturmak ve marka değeri katmak, ancak iyi bir turizm bilincine sahip olmakla, eğitimle, tanıtımla ve uygun yatırımlarla mümkündür. Turizme marka değer kattığımız zaman ülkemizin maddi anlamda turizm girdilerini önemli ölçüde artırmış oluruz. Bunu başarmak için ise idarecilerden sektör temsilcilerine, eğitimcilerden turizm çalışanları ve vatandaşlara, hepimize büyük görevler düşmektedir” diye konuştu

Düzenlenen panelin devamında Dedeman Otel CEO’su Emrullah Akçay, (Turizmde Ürün, Ürün Geliştirme ve Markalaşma Süresi) konulu sunumunu gerçekleştirdi. Panelin sonunda Vali Karadeniz tarafından panelistlere katılımlarından dolayı plaket takdiminde bulunuldu.

Bakmadan Geçme