Kokartlı turist rehber sayısı arttırılacak
TURİZM FAKÜLTESİ, KASTAMONU İÇİN KOLLARI SIVADI Kastamonu Üniversitesi Turizm Fakültesi Danışma Kurulu dün Turizm Fakültesi'nde toplandı. Kastamonu Üniversitesi Turizm Fakültesi Danışma Kurulu Üyeleri İle Tanışma, Turizm Fakültesi Çalışmalarının Sunumu,  Turizm Fakültesi Çalışmaları ve Ortaya Konan Yol Haritasıyla İlgili Danışma Kurulu Üyelerinin Görüşleri, Özel Sektör-Sivil Toplum Kuruluşları-Üniversite Arasında Potansiyel Sinerji Olanakları ve Potansiyeli Harekete Geçirecek Sürükleyici...
TURİZM FAKÜLTESİ, KASTAMONU İÇİN KOLLARI SIVADI
Kastamonu Üniversitesi Turizm Fakültesi Danışma Kurulu dün Turizm Fakültesi’nde toplandı.
Kastamonu Üniversitesi Turizm Fakültesi Danışma Kurulu Üyeleri İle Tanışma, Turizm Fakültesi Çalışmalarının Sunumu, Turizm Fakültesi Çalışmaları ve Ortaya Konan Yol Haritasıyla İlgili Danışma Kurulu Üyelerinin Görüşleri, Özel Sektör-Sivil Toplum Kuruluşları-Üniversite Arasında Potansiyel Sinerji Olanakları ve Potansiyeli Harekete Geçirecek Sürükleyici Güçler Üzerine Tartışma, Kastamonu Üniversitesi Turizm Fakültesi Danışma Kurulunun Genişletilmesi, Dilekler ve Kapanış gündemi ile toplanan danışma kuruluna 18 üye katıldı.
Toplantıya Turizm Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Kutay Oktay, Turizm Fakültesi Yönetim Kurulu Üyeleri Prof. Dr. Yavuz Unat, Prof. Dr. Eyüp Akman, Doç. Dr. Ahmet Özdemir, Doç. Dr. Güler Tuluk, Turizm Rehberliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Canan Tanrısever Yiğit, Turizm Fakültesi Dekan Yardımcıları Dr. Öğr. Üyesi Muharrem Avcı, Dr. Öğr. Üyesi Aydoğan Aydoğdu, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Çetin Akkuş, İl Kültür ve Turizm Müdürü Ziver Kaplan, Karadeniz Turistik İşletmeciler Derneği İl Temsilcisi Cem Dilimel, Gün Otel ve Gün Turizm Sahibi Mustafa Gün, Novitas Turizm Seyahat Acentesi Kurucusu ve Yöneticisi Gülsen Kırbaş, Ekmekçiler Turizm Kurucusu ve Yöneticisi Halil Öztosun, Münire Sultan Sofrası İşletmecisi Yavuz Emen, Gölköy Yaşam Resort Hotel Ortağı ve Yöneticisi Bahar Akgün ve Uğurlu Konakları Yöneticisi Leyla Kırbaş iştirak ettiler.
TURİZM FAKÜLTESİ HER TÜRLÜ KURUM VE KURULUŞ İLE YAKIN İLİŞKİLER KURACAK
Toplantıda Fakülte-Kamu Kurumları-Sektör-STK İşbirliği, Turist Rehberlerinin Sayılarının Artırılması ve Danışma Kurulunun Genişletilerek Turizmin Geliştirilmesi Çabaları görüşüldü. Toplantının açılışında fakültenin misyonu gereği başarılı turizmciler yetiştirmenin yanı sıra turizmin gelişimine bilimsel, sektörel ve toplumsal anlamda katkı sağlamak hedefi ile hareket ettiklerini belirten Dekan Vekili Prof. Dr. Kutay Oktay, her türlü kurum ve kuruluş ile yakın ilişkiler kurmaya ve işbirliği yapmaya hazır ve istekli olduklarını bildirdi. Fakültenin akademik kadro, altyapı ve organizasyon anlamında yeterli düzeye ulaştığını söyleyen Oktay, bundan sonraki dönemde turizmi geliştirmeye yönelik hamleler yapmak istediklerini belirtti.
TURİST REHBERLERİNİN SAYILARI ARTIRILACAK
Toplantının devamında Turist Rehberlerinin Sayılarının Artırılması görüşüldü. Kastamonu’ya gelen turlar çıkış noktalarında yasal zorunluluk olarak profesyonel kokartlı turist rehberleri ile yola çıkmak zorundadır. Kastamonu’ya gelen turlara Kastamonu’dan turist rehberi temin edilmesi yasal olarak uygun değildir. Dolayısıyla şehirdeki kokartlı rehber sayısının artması gelen tur ve turist sayısını etkilemeyecektir. Kastamonu’da faaliyet gösteren acentelerin ve kamu kurumlarının rehber ihtiyacını karşılamak üzere, Turizm Fakültesi Turizm Rehberliği Bölümü öğrencileri ve mezunlarının yeterli yabancı dil puanı almalarını sağlayarak kokartlı rehber sayısının artırılması ve bunların ilde istihdam edilmelerine yönelik çabaların sürdürülmesi konusunda görüş birliğine varıldı.
TURİZMİN GELİŞTİRİLMESİ ÇABALARI ELE ALINDI Toplantıda son olarak Danışma Kurulunun Genişletilerek Turizmin Geliştirilmesi Çabaları ele alındı. Bu kapsamda; sektör ve sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin danışma kuruluna davet edilmesi, kamu, özel sektör ve STK’ların sözbirliği edip, Kastamonu turizmi için somut ve olumlu adımlar atması, Turizm Fakültesi ve Kent Konseyi liderliğinde, büyük çaplı bir toplantıda turizm öğrencilerinin görüşlerinin alınması, Kastamonu genelinde turizmde söz sahibi olanların yer aldığı bir konsey-platform oluşturulması, GZFT (Güçlü Yönler, Zayıf Yönler, Fırsatlar, Tehditler) (SWOT) analizi yapılması gerektiği, modern, kültürel ve sanatsal tarzda etkinliklerin yapılması, Teknokent kapsamında turizmin de ele alınması, tanıtımın tam anlamıyla yerine getirilmesi ve ağırlama işletmelerinin misafirlerin memnuniyetlerini ölçmeleri konuları üzerinde duruldu.