Kılıçdaroğlu'ndan tezkereye karşı mesaj

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Irak ve Suriye'ye asker gönderme tezkeresinin süresinin 2 yıl uzatılmasına ilişkin Meclis'te kabul edilen teskereye karşı bazı vatandaşlara SMS gönderdi.

CHP Genel merkezi tarafından Kemal Kılıçdaroğlu imzasıyla gönderilen mesajda “AKP ve MHP’nin Meclis’ten geçirdiği tezkerede yer alan ve yabancı askerlerin ülkemize gelmesine imkân veren maddeyi kabul etmiyorum, protesto ediyorum!” ifadeleri kullanıldı.

LİNK DE PAYLAŞILDI

Mesajda ayrıca CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 17 Ekim’de yaptığı grup toplantısından tezkere ile ilgili bir bölümün linki de paylaşıldı. Paylaşılan linkte Kılıçdaroğlu, “Terörle mücadele konusunda bir tezkere getirdiler. O tezkerede şunlar yazıyor: ‘Türk Silahlı Kuvvetleri’nin gerektiği takdirde sınır ötesi harekât ve müdahalede bulunmak üzere yabancı ülkelere gönderilmesi.’ Eyvallah, hiç itirazımız yok. Ama cümle şöyle bitiyor: ‘Aynı amaçlara matuf olmak üzere ve yabancı silahlı kuvvetlerin Türkiye’de bulunması’. Yani yabancı bir silahlı kuvvet Türkiye’ye gelecek ve burada belli olaylara müdahale edecek. ‘Buna izin verin’. Cumhuriyeti kuran bir parti, kökleri Kuvayı-milliye’de olan bir parti nasıl olur da askerlerin Türkiye’ye gelmesine izin verir. Biz kendi ülkemizde kadınıyla, erkeğiyle, vatanseveriyle ve bayrağını sevenle kendi ülkemizin mübarek topraklarında yabancı asker postalı istemiyoruz. Kendi topraklarına yabancı askerleri davet edip, terörle mücadele ayağı altında burada onların bazı müdahalelerde bulunmalarına izin vermek, açık ve net söylüyorum vatana ihanettir. ” ifadelerine yer verdi.

"BİZLERİ KANDIRACAKLARINI SANIYORLAR"

Paylaşılan linkteki açıklamanın devamında MHP lideri Devlet Bahçeli’nin “Türkiye’ye gayrimeşru yabancı postalların ayak basması diye bir şey yoktur. Şayet olursa verilecek sadece bir canımız vardır.” sözlerini eleştiren Kılıçdaroğlu “Bizleri kandıracaklarını sanıyorlar. Türkiye’ye gayrimeşru postalların, yani meşru yabancı postallar gelebilir. Ben meşru yabancı postal da istemiyorum kardeşim. Ben kendi ülkemde yabancı asker postalı istemiyorum terörle mücadele konusunda. Teröristler bana saldırdı bir askerimiz şehit oldu, size saldırmadı. Siz çocuklarınızı parayla pulla askere gönderdiniz, ben evladımı parasız pulsuz askere gönderdim. Yok canımızı veririz falan filan değil. Yabanı asker buraya geldiğinde, sen davet etiğinde, Kemal Kılıçdaroğlu olarak yabancı askerlerin önünde bütün CHP’liler olarak duracağız ve onları kovacağız. Bu ülke Milli Kurtuluş Savaşı’nı veren bir ülkedir. Ben Milli Kurtuluş Savaşı’nın tarihine ihanet ettirmeyeceğim” şeklinde konuştu. 

Bakmadan Geçme