• Haberler
  • Genel
  • Kıbrıs Barış Harekatı'nın 45'inci yılı kutlandı

Kıbrıs Barış Harekatı'nın 45'inci yılı kutlandı

Tam bundan 45 yıl önce 20 Temmuz 1974 cumartesi günü ilk Kıbrıs Barış Harekatı gerçekleştirilmiş, Bölgede Türk'ün varlığının tam manasıyla tanınmadığını ve canilerin masum insanları öldürdüğünü gören Türk hükümeti 1 ay sonrada 14 Ağustos tarihinde ikinci hareketi yapmak zorunda kalmıştır. Dönemin Başbakanı merhum Bülent Ecevit'in ve Başbakan Yardımcısı merhum Prof. Dr. Merhum Necmettin Erbakan'ın başında...


Tam bundan 45 yıl önce 20 Temmuz 1974 cumartesi günü ilk Kıbrıs Barış Harekatı gerçekleştirilmiş, Bölgede Türk’ün varlığının tam manasıyla tanınmadığını ve canilerin masum insanları öldürdüğünü gören Türk hükümeti 1 ay sonrada 14 Ağustos tarihinde ikinci hareketi yapmak zorunda kalmıştır. Dönemin Başbakanı merhum Bülent Ecevit’in ve Başbakan Yardımcısı merhum Prof. Dr. Merhum Necmettin Erbakan’ın başında olduğu Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti bu kararı alarak, o günkü düşmana yeryüzünü dar etmiş, haddini bildirmişti. Türk Milletinin ne kadar güçlü bir millet olduğunu tokadının ne kadar sert ve ağır olacağını tüm dünyaya göstermişti.

Kıbrıs Barış Harekatı’nın 45’inci yıldönümü ilimizde kutlandı. İlimizdeki kutlamalarda harekatın, başladığı saatte Hazreti Pir Cami’nde sabah namazı kılındı. Sabah namazına Vali Yaşar Karadeniz, Belediye Başkanı Dr. Galip Vidinlioğlu, Muharip Gaziler Derneği Başkanı Hakim Albay Ali Cesuroğlu, Türkiye Harp Malulü, Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Şube Başkanı Berat Satıoğlu, gaziler ve vatandaş katıldı.

Namaz sonrasında İl Müftüsü Ahmet Süzen tarafından yapılan konuşmada Türk Milletinin; ülkesi, vatanı, bayrağı, kutsal saydığı değerler söz konusu olduğunda birlik ve beraberliği anlatıldı, dua edildi. Namaz sonrası camii çıkışında Kastamonu Belediyesi tarafından çorba ikramında bulunuldu.

NASRULLAH CAMİİ’NDE MEVLİD OKUTULDU

Kıbrıs Barış Harekatı’nın 45’inci yıldönümü münasebetiyle düzenlenen program ikindi namazına müteakiben Nasrullah Camii’nde okunan mevlid ile devam etti. İl Müftüsü Ahmet Süzen şehrimize gelen ünlü Bestekar, Hafız, Üsküdar Musiki Cemiyeti Başkanı Mevlithan Amir Ateş, İstanbul Büyük Çamlıca İmam Hatibi Yunus Balcıoğlu, İlahiyatçı Profesörler Nihat Temel, Hasan Elik, Abdurrahman Dadurgalı, İstanbul önceki dönem mezarlıklar Müdürü Hasan Öztürk ağırladı ve gezdirdi. İkindi Namazına müteakiben Nasrullah Camii’nde misafirler Kıbrıs Barış Harekatı’nın yıldönümü dolayısı ile şehitlerimiz ve gazilerimiz için mevlit okudular.

Bakmadan Geçme