Keşanlı Ali Destanı Sahnelendi

Kastamonu Üniversitesi Tiyatro Topluluğu öğrencileri epik tiyatro türünün öncüsü kabul edilen yazar ve gazeteci Haldun Taner'in 'Keşanlı Ali Destanı' adlı tiyatro oyununu sahneye taşıyarak büyük beğeni topladı.

Akademik danışmanlığını Kastamonu Üniversitesi İletişim Fakültesi Araş. Gör. Abdullah Güray Başakcioğlu’nun yaptığı Kastamonu Üniversitesi Tiyatro Topluluğu Keşanlı Ali Destanı tiyatro oyunu sergiledi. Yönetmenliğini fakültenin son sınıf öğrencisi Sezer Güney’in üstlendiği tiyatro gösterisine çok sayıda akademisyen, idari personel ve öğrenci katıldı. İki perdeden oluşan tiyatro gösterimi izleyicilerden yoğun ilgi gördü ve ayakta alkışlandı.

'Seyircilerimizin Beğenisi Tüm Yorgunluğumuzu Aldı'

Tiyatronun sonunda sahneye çıkan oyuncularla beraber izleyiciler tarafından 100’üncü Yıl Marşı olan Parla söylendi ve 19 Mayıs da kutlandı. Gazete Kampüs’e konuşan Tiyatro Topluluğu akademik danışmanı fakültenin Araş. Gör. Abdullah Güray Başakcioğlu, oldukça başarılı bir oyun sergiledikleri için öğrencilerini tebrik etti. Çok yoğun bir hazırlık sürecinden geçtiklerini ifade eden Başakcioğlu, “Öğrencilerim düzenli bir şekilde provalara devam etti. İmkanların sınırlarını zorlayarak davetiyelerden, kostümden, dekora tüm organizasyonla birebir ilgilendik. Seyircilerimizin beğenisi tüm yorgunluğumuzu aldı” şeklinde konuştu.
Keşanlı Ali Destanı’nı uyarlayan, yöneten ve Keşanlı Ali rolünü oynayan Fakültemiz son sınıf öğrencisi Sezer Güney ise Gazete Kampüs’e verdiği röportajda, “Çok heyecanlıydık, çok emek sarf ettik, yoğun provalar yaptık ancak seyircinin bizi ayakta alkışladığını görünce bu işe değdi dedik. Tüm yorgunluğumuz geçti. İyi ki bu işi yapmışız, ekibime teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Özel Haber

Bakmadan Geçme