Kebeci'denistihdama katkı

İŞKUR İl Müdürlüğü ile şehrimizin önemli firmalarından Kebeci Alışveriş Merkezi arasında yeni bir İşbaşı Eğitim Programı sözleşmesi imzalandı. 17 Temmuz’dan bu tarafa İşbaşı Eğitim Programı kapsamında çok sayıda istihdam sağladıklarını kaydeden Zeki Kebeci, hiç işçi çıkarmadan, istihdamı da artırarak çalışmaları sürdürmek istediklerini söyledi. 'BEN ŞU ANA KADAR HİÇ İŞÇİ ÇIKARMADIM' İŞKUR’daki imza programında kısa bir...


İŞKUR İl Müdürlüğü ile şehrimizin önemli firmalarından Kebeci Alışveriş Merkezi arasında yeni bir İşbaşı Eğitim Programı sözleşmesi imzalandı.

17 Temmuz'dan bu tarafa İşbaşı Eğitim Programı kapsamında çok sayıda istihdam sağladıklarını kaydeden Zeki Kebeci, hiç işçi çıkarmadan, istihdamı da artırarak çalışmaları sürdürmek istediklerini söyledi.

“BEN ŞU ANA KADAR HİÇ İŞÇİ ÇIKARMADIM”

İŞKUR'daki imza programında kısa bir açıklama yapan Zeki Kebeci, işe alımlarla ilgili rakamsal bilgiler paylaştı. Kebeci: “Bu program kapsamında 17 Temmuz’da 30 kişi, 13 Eylül’de 25 kişi, 1 Ekim’de 2 kişi, 11 Ekim’de 30 kişi, 10 Aralık’ta ise 22 kişi almışız ve bu personeller çalışmalarına şu anda devam ediyorlar. Şükürler olsun hiç iş çıkışı yok. Ben, müdüre hanım ve devletimize bize bu imkanı sağladıkları için çok teşekkür ediyorum. Sağ olsunlar, İŞKUR çok güzel çalışıp, bizlere çok yardımcı oluyor. 3 aylık eğitim programından sonra çalışanlarımızı kendi bünyemize alıyoruz. Ben şu ana kadar hiç işçi çıkarmadım, Mevlâ’m da çıkarmayı nasip etmesin” dedi.

“İSTİHDAM EDİLEBİLİRLİĞİ ARTIRMAK EN BÜYÜK HEDEFİMİZ”

İŞKUR İl Müdürü Dilek Şehnaz Aşıcı ise: “İş Başı Eğitim Programlarının amacı; mesleki deneyimi veya iş tecrübesi olmayan kişilere, mesleki deneyim ve iş tecrübesi kazandırarak bu kişilerin istihdam edilebilirliğini artırmak. En büyük amacımız bu... Tabii bir diğer amacımız; biz yılda bir kez iş gücü piyasası araştırmaları yapıyoruz. Bunu hem basın yoluyla deklare ediyoruz, hem de internet sitemizde yayınlıyoruz. Bu iş gücü piyasa araştırmalarımız da ilimizde 20+ istihdam sağlayan tüm işyerlerimiz, birebir iş ve meslek danışmanlarımız tarafından iş yerinde ziyaret edilerek bir anket uygulaması yapılıyor. Bu yaptığımız anketleri de raporlaştırarak yayınlıyoruz. Bu anketteki en önemli olaylardan bir tanesi, işverenlerimizin gelecek dönemde hangi tür işçiye ihtiyaçları olacak, hangi meslekte ihtiyaçları olacak ve yahut ta bir işverenimizin hangi meslekteki kişiyi bulmakta güçlük çekiyor bunu soruyoruz. Tabii ki bu iş başı eğitim programlarının bir ikinci önemli amacı işveren, ‘Nitelikli iş gücü temin etmekte sorun yaşıyorum’ diyor. O zaman diyoruz ki; ‘mesleki eğitim kursu açalım’, ama bu işverenin kolayına gitmiyor. Çünkü işveren bir an evvel kişiye iş başı yaptırmak istiyor. O zaman diyoruz; ister biz yardımcı olalım, isterseniz siz kendi müracaatlarınızdan değerlendirin. Elemanı seçin, iş başına alın, kendiniz elemanı yetiştirin. Tabii ki bu süreçteki mali boyutunu devlet karşılayınca da, devamında siz de istihdam edin diyoruz. Yani kısacası; özellikle nitelikli iş gücü temin etmekte zorlanan işverene, işe alacakları kişileri iş yerinde belirli bir süre gözlemleyerek ve eğitim vererek, kişiler hakkında ayrıntılı bilgi sahibi olma ve işe alma konusunda isabetli bir karar verme imkanı sunmakta. İş Başı Eğitim Programının özü bu” dedi. İş Başı Eğitim Programı kapsamında Kastamonu’da şu ana kadar bin 100 kişinin İŞKUR desteği ile çalıştığının altını çizen Aşıcı, bu insanların istihdamını belirli bir süreç içerisinde takip ettiklerini de belirtti. Aşıcı: “İş Başı Eğitim Programı çok doğru, çok yerinde bir program” dedi.

Bakmadan Geçme