KDAKP Genç Girişimci Eğitimi tamamlandı
Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma Projesi (KDAKP) kapsamında düzenlenen 'Genç Çiftçiler Girişimcilik Eğitimi' tamamlandı.
Tarım ve Orman Bakanlığı Tarım Reformu Genel Müdürlüğü Etüt ve Projeler Daire Başkanlığı tarafından, Uluslararası Tarımsal Kalkınma Fonu (IFAD) ek finansmanı ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) iş birliğinde yürütülen Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma Projesi (KDAKP) kapsamında düzenlenen “Genç Çiftçiler Girişimcilik Eğitimi” tamamlandı.
Araç, Merkez ve Tosya ilçelerinden genç çiftçilerin katılımıyla Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Toplantı Salonu’nda düzenlenen eğitim programında projenin tanıtımı, proje hazırlama, pazarlama, hedef, strateji ve iş planı hazırlama konularında genç çiftçilere bilgiler verildi. Genç çiftçiler, projede görevli olan teknik personel ve eğiticilerin de katılım sağladığı programda beş gün süresince, tarımsal üretime yönelik teknik eğitimlerin yanı sıra iş planı hazırlamak, finansal planlama, işletme yönetimi, pazarlama ve örgütlenme konularında da teorik ve uygulamalı eğitimler gerçekleştirildi. Eğitim programında ayrıca teknik geziler yapılarak proje kapsamındaki işletme ziyaretleriyle genç çiftçilerin sahadaki örnek uygulamaları yerinde görmeleri sağlandı.
KURULUM HİBESİ-GENÇ GİRİŞİMCİLER HİBE PROGRAMI’NDAN FAYDALANACAKLAR
Genç Girişimcilerin Eğitimi genç çiftçilere katılım belgelerinin verilmesi ile sona erdi. Katılım belgeleri, İl Müdür Vekili Özcan Gazioğlu, Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürü Cumhur Hakkı Güllü, KDAKP Bölge Koordinatörü Dr. Murat Demirbük, KDAKP Kastamonu İl Koordinatörü Cihat Sipahi ve KDAKP Proje eğiticisi Ziraat Yüksek Mühendisi Şükrü Kaynaş tarafından verildi.
Toplantının kapanışında konuşan Tarım ve Orman İl Müdür Vekili Özcan Gazioğlu; Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma Projesi’nin önemine değinerek genç çiftçilerin projede önemli bir hedef grup olduğunu ve tarımsal üretimde genç girişimcilere ihtiyaç olduğunu ifade etti. Gazioğlu, genç girişimci eğitimini başarıyla tamamlayan gençlerin 2024 yılında uygulanacak Kurulum Hibesi - Genç Girişimciler (çiftlik içi ve dışı) Hibe Programından faydalanacaklarını ifade ederek genç girişimcilere başarılar diledi.