KATSO'nun URGE Projesi Onay Aldı

Kastamonu Ticaret ve Sanayi Odası'nın (KATSO) ilimizde mermer ve doğal taş sektöründe faaliyet gösteren firmaların ihracat kapasitesinin artırılmasına yönelik URGE (Uluslararası Rekabetin Artırılması ve Geliştirilmesi) projesi Ticaret Bakanlığı tarafından onaylandı.

“Kastamonu Mermer ve Doğal Taş Sektörü II. URGE Projesi”, Ticaret Bakanlığı’nın Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesi (UR-GE) Proje Desteğine ilişkin Genelge kapsamında desteklenecek. Proje ile birlikte KATSO üyesi 13 mermer ve doğal taş üretici ve ihracatçı firması desteklenecek. Proje kapsamında gerçekleştirilecek eğitim, danışmanlık, tanıtım, ticaret heyeti ve alım heyeti faaliyetleri kapsamında yüzde 75 oranında devlet desteği alınacak ve yaklaşık olarak 60 milyon TL’ye kadar hibe desteği sağlanacak. Faydalanıcı firmaların projeye katkısı yaklaşık 15 milyon TL olacak.

‘Madencilik Sektörümüzün İhracat Kapasitesini Artıracağız’

KATSO Yönetim Kurulu Başkanı Oğuz Fındıkoğlu yaptığı açıklamada “Sektörlerimizi ve Kastamonu ekonomisini desteklemek için elimizden gelen bütün gayreti gösteriyoruz. Bu çalışmalarımız kapsamında mermer ve doğal taş alanlarında faaliyet gösteren madencilik sektörümüzün ihracatına destek olmak için oluşturduğumuz projemiz Ticaret Bakanlığı’ndan destek görmeye hak kazandı, bunun için çok mutluyuz. Projemizin firmalarımıza ve şehrimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

‘Kastamonu Mermerini Dünyaya Tanıtacağız’

Projenin detayları hakkında bilgi veren Fındıkoğlu sözlerine şöyle devam etti: “Projemizin süresi 3 yıl. 2027 yılına kadar devam edecek çalışmalarımız kapsamında ilk olarak projemizin yol haritasını belirleyeceğiz. Devam eden süreç içerisinde projemizden faydalanacak 13 firmamızın ihtiyaç ve beklentilerine yönelik eğitim, danışmanlık gibi teknik destek programları geliştireceğiz. Bir diğer yandan ise firmalarımıza yönelik yurtdışı pazarlarda ticaret heyetleri gerçekleştireceğiz ve firmalarımızın ürünlerine yönelik potansiyel alıcılar ile ikili iş görüşmeleri organize edeceğiz. Aynı şekilde gerçekleştireceğimiz alım heyeti programları ile dünyanın dört bir yanından alıcıları şehrimize davet edecek, sektörümüzü, firmalarımızı ve Kastamonu’muzu tanıtacağız. Bu projedeki en temel amaçlarımızdan birisi de Kastamonu mermerini ve doğal taşını dünyaya tanıtmak” dedi.

‘Ticaret Bakanlığı’na Teşekkür Ediyoruz’

KATSO Başkanı Fındıkoğlu açıklamasının sonunda “Öncelikle ülkemiz ihracatının desteklenmesinde bütün destek mekanizmalarını bizlere sunan Ticaret Bakanlığı’na Kastamonu Ticaret ve Sanayi Odası üyeleri ve iş dünyası adına teşekkür ediyorum. Firmalarımızı tebrik ediyor, projemizin hazırlanmasında emeği geçen KATSO uzmanlarımızın da başarılarının devamını diliyorum” ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme