• Haberler
  • Genel
  • 'Kastamonu'ya kendirin yan sanayilerini kazandıralım'

'Kastamonu'ya kendirin yan sanayilerini kazandıralım'

BELEDİYE BAŞKANI GALİP VİDİNLİOĞLU: Belediye Başkanı Op. Dr. Rahmi Galip Vidinlioğlu, geçtiğimiz akşam Kastamonu Belediyesi'nde düzenlenen hentbol takımıyla tanışma ve sezon açılış yemeğinde konuşma gerçekleştirdi. Konuşmasına 24 Temmuz Basın Bayramı dolayısıyla kutlamayla başlayan Vidinlioğlu 'Basın olmazsa olmazımız. 4'üncü güç falan deniyor ya yeri geliyor çok daha ötesine geçiyor. Basın demokrasimizin de vazgeçilmezidir. Haber alma hürriyetimizi...

BELEDİYE BAŞKANI GALİP VİDİNLİOĞLU:


Belediye Başkanı Op. Dr. Rahmi Galip Vidinlioğlu, geçtiğimiz akşam Kastamonu Belediyesi’nde düzenlenen hentbol takımıyla tanışma ve sezon açılış yemeğinde konuşma gerçekleştirdi.

Konuşmasına 24 Temmuz Basın Bayramı dolayısıyla kutlamayla başlayan Vidinlioğlu; “Basın olmazsa olmazımız. 4’üncü güç falan deniyor ya yeri geliyor çok daha ötesine geçiyor. Basın demokrasimizin de vazgeçilmezidir. Haber alma hürriyetimizi onlar aracılığıyla ancak elde edebiliyoruz. Onlar aracılığıyla haber alıyoruz. Basının bir yazılı kısmı var birde görsel medya kısmı var. Bir taraftan, dünyanın bir ucunda olan bir şeyi hemen, anında öğrenebilme gibi bir durum son zamanlarda söz konusu oldu. Dünya küçüldü, her şeyden anında haberdar oluyoruz. Dolayısıyla basının bu anlamda önemli bir fonksiyonu var.  Onun için tekrar günlerini tebrik ediyorum” dedi.

“KENDİRLE İLGİLİ NE YAPMAMIZ GEREKİYORSA YAPALIM”

Kastamonu’nun derin bir tarihi olduğunu hatırlatan Vidinlioğlu; “Kastamonu deyince eski Sancakbeyliği dönemi geliyor, her boyun burada temsili var. Kastamonu deyince, buradan Üsküdar’a uzanan kocaman bir yer var. Fakat ekmek parası peşinde herkes gurbete gittikçe, git gide Kastamonu küçük kaldı, emsalleriyle boy ölçüşemez duruma geldi. 8 vilayetten birisi en kadim kentlerden bir tanesi olan Kastamonu, istiklal harbimizde 320 bin nüfusu var o zaman memleketin nüfusu 13 milyon. Şimdi 360 binlerdeyiz memleket 80 milyon olmuş. Öyle bir hale geldik ki… Tabi Kastamonu deyince, aynı buz dağının görünen kısmı Kastamonu ama ilimizin altı aslında çok daha derin. Geçen gün ilimizi ziyaret eden KASİAD heyetine de aynı şeyi ifade ettim. Kastamonu’ya yatırım yapmazsınız, el uzatmazsanız bu işin sonu yok. Fakat Kastamonu gönüllerimizdeki yerini almalı diyorsanız, biz belediye olarak her şeye varız. Önümüzdeki süreçte özellikle yeni trend kendirle ilgili çok geniş bir yelpazesi var 50 bin çeşit üründe kullanılıyor. Kendirle ilgili ne yapmamız gerekiyorsa, gelin arkadaş, yapalım. Biz ne yapmamız gerekiyorsa yapalım, ama siz de elinizi taşın altına koyun. Kastamonu’ya kendirin bir, iki, üç yan sanayisini kazandıralım” ifadelerini kullandı.

“GENÇLERİMİZ KAYGI İÇERİSİNDE YAŞIYOR”

Vidinlioğlu, iş istihdamıyla ilgili olarak; “İki buçuk, üç aylık süre zarfında hiç yoksa bin tane iş müracaatı oldu. Yatırım yapan yok, istihdam olmayınca gençler caddede. Bakın geçen gün bir evladımızı sonsuzluğa uğurladık, yani ekonomik sıkıntısı vardı yoktu, o değil. Gençlerimiz gelecek kaygısı içerisinde yaşıyorlar. Çünkü kimse onu göremiyor. Okul bitirmek de, işi bitirmiyor. Yani öyle bir hale geldik ki artık çok eğitimli insanlar bile çok cüzi paralara iş bulalım da yeter ki bulalım diyorlar. Çünkü bin bir zahmetle okuyorlar anne baba fedakarlık yapıyor. Dünya imkan sunuyor ama bunun akabinde gittiği her kapının yüzüne kapandığını görünce, gençlerin halleri elbette hiç iyi değil. O kadar çoğaldı ki intihar olayları… Aile Sosyal Politikalar Müdürü Abdullah beye de söyledim, Sayın Valimiz de dediler, bunun mutlaka incelenmesi lazım diye. Mutlaka çalışma yapmamız lazım, gençlerimize umut aşılamamız lazım, umudun olmadığı yerde hayal kırıklıkları oluyor. Çağımızın hastalığı sosyal yalnızlık. İnsanlar kalabalığın içinde yalnız kalıyorlar, dertlerini kimseye söyleyemiyorlar, onun için bu konuda da çalışma yapılmalıdır” dedi.

Bakmadan Geçme