• Haberler
  • Spor
  • Kastamonuspor Başkanı Cengiz Aygün'den Yeni Sezon Öncesi Geniş Çaplı Açıklama

Kastamonuspor Başkanı Cengiz Aygün'den Yeni Sezon Öncesi Geniş Çaplı Açıklama

GMG Kastamonuspor Başkanı Cengiz Aygün, sezon öncesi geniş çaplı değerlendirmelerde bulundu. GMG Kastamonuspor'un 2024-2025 sezonundaki bütçesi ne kadar olacak?

GMG Kastamonuspor Kulubü Başkanı Cengiz Aygün 2024-2025 Futbol sezonu öncesinde açıklamalarda bulundu.

Doğa Kültür Köyü’nde ilk etap kampını gerçekleştiren GMG Kastamonuspor’u ziyaret eden Aygün, takip ettiği kamp programı çerçevesinde bir de basın açıklaması gerçekleştirdi. Basın açıklamasında GMG Kastamonuspor Başkanı Cengiz Aygün’ün yanı sıra kırmızı-siyahlı yöneticiler ve Gençlik ve Spor İl Müdürü Reşat Asrak da yer aldı.

‘Kadro İskeletimiz Bozulmadı’

Kastamonuspor Başkanı Cengiz Aygün'den Yeni Sezon Öncesi Geniş Çaplı AçıklamaCengiz Aygün şunları söyledi: “Bu yıl yine 2’nci Lig’de mücadele edeceğiz. Benim Kastamonulara bir sözüm vardı, Allah bana ömür verdikçe bu takımı 1’inci Lig’e getireceğim. Ondan sonrası ise üst ligler için nasip. Ben bunun için söz vermiştim ve bu sözümde de durmaya devam ediyorum. Bunun için takımımızın temel iskelet kadrosu hiçbir şekilde bozulmadı. Sadece birkaç futbolcu kardeşimiz bizde kiralıktı onlar takımlarına döndü, bazı birkaç kardeşimizle de yollarımız ayrıldı” dedi.

‘Daha Zevkli Maçlar İzleyeceğiz’

Kastamonuspor Başkanı Cengiz Aygün'den Yeni Sezon Öncesi Geniş Çaplı AçıklamaAygün: “Geçen sene Levent hoca ile başlayıp Fırat hoca ile devam etmiştik. Fırat hocayla son aşamada ben gideyim başkanım dedi bizde saygı duyduk kendisine. Bizde Adem Çağlayan hocamızla anlaştık. Adem hocamıza çok güveniyorum. Adem hocamızla çok daha farklı süreç olacağına inanıyorum. Hani Kastamonuspor maçlarını kazanıyor ama hep böyle 1 gole 2 golle falan diye gelen eleştiri, oyun düzenimize itirazlar vardı taraftarlarımızdan. Bu yıl inanıyorum ki kanatlı bir oyun tercih edeceğini düşünüyorum hocamızın. İnşallah daha skorer daha zevkli maçlar izleyecek taraftarlarımız” şeklinde konuştu.

‘Hak Eden Kazansın, Başarılar’

Aygün: “Yeni sezonda 2. Ligde bizim grubumuzdaki ve diğer gruptaki bütün takımlarımıza başarılar diliyorum. Her zaman olduğu gibi dileklerim ayını, hak eden kazansın hak eden şampiyon olsun, etmeyen olmasın. Bizim hep idolümüz iddiamız bu, hak eden kazansın.”

Abdülaziz’in Sportif Direktör Olması Hakkında

Kastamonuspor Başkanı Cengiz Aygün'den Yeni Sezon Öncesi Geniş Çaplı AçıklamaGMG Kastamonuspor Başkanı Cengiz Aygün: “Biliyorsunuz yine sezona başlarken geçen sene, oğlum Abdülaziz Solmaz'a artık futbolculuğu kesip sportif direktör olacaksın ve takımın başına geçeceksin ve bu uyumu bundan sonra sen kuracaksın, dedim ve Abdülaziz de çok zorlandı. Çünkü futbolcunun futbolu bırakması çok zor bir iş. Gitti geldi başkanım bir düşüneyim başkanım filan dedi ama sonra bu kararı aldı ve sportif direktörümüz oldu. Artık futbolcularımızla beraber onların yanında onlardan birisi içlerinden birisi bir abileri sportif direktörlük yapıyor. Dolayısıyla bu konuda futbolcularımız da şanslı biz de şanslıyız. Abdülaziz zaten çocuğumuz.”

‘Baltacı Desteği Devam Ettirecek’

Kastamonuspor Başkanı Cengiz Aygün'den Yeni Sezon Öncesi Geniş Çaplı AçıklamaAygün: “Başkanımız Hasan Baltacı Kastamonuspor’un yanında olduğunu, Kastamonuspor'a yardımlarına devam edeceğini, elinden ne geliyorsa yapacaklarını, tabii ki bizi yalnız bırakmayacaklarını söyledi. Kendisiyle bir sohbetimiz oldu. Sayın Başkan benden bir iki günde süre istedi, bunun için inanıyorum Sayın Başkan'ın bazı konularda elinden geldiğince, takımın formaları gibi, eleman gibi konularda yardımcı olacak. Biz de bugünkü şartlarda belediyemizin içine düştüğü durumlar, sıkıntılar da malum, hepimize kamuoyuna da yansıyor. Ondan dolayısıyla biz de yönetim olarak kendisini çok sıkmamaya karar verdik.  Ama işte bazı taleplerimiz tabii doğal olarak ilimizin belediyesine olacak. Sayın Hasan Başkan da bize gayet sempatik bir şekilde zaten hep söz verdiğini her zaman söylüyordu, bize yaklaştı,  elinden geleni yapacağını söyledi. Ondan da birkaç gün içinde haber alacağız.”

‘Kastamonu Sadece İstiyor’

Aygün: “Maalesef ey Kastamonu, Kastamonu sadece istiyor. Takımı şampiyon olsun istiyor. Kastamonu, en iyi kadroyu kuralım istiyor ki en iyi kadroyu kurduk yine bu senede. Bu senede gördüğünüz bu çocuklar en kaliteli, ligin en kaliteli, en iyi kadrosu. Bir kere kesin onu söyleyeyim size. Bunda iddialıyım. Takımın üzerinde hiç kimseyi konuşturmam. En kaliteli, en iddialı takımız şu anda da. Diğerleri de herkeste mücadelesini edecek, ayrı mesele. Ama hep istiyoruz. Kastamonularımız da istiyor. İstanbul'da yaşayan Kastamonularımız da istiyor bunu. Buradaki Kastamonularımız da istiyor. Ama bir tane de çıkıp Kastamonu iş adamı, hatta hep aynı şeyleri söylüyorum, dilimde tüy bitti, artık konuşmak da gerek yok ama sadece bilin diye söylüyorum, iş adamı çıkıp da işte bir dostum kanalıyla iki tane iş adamı çıktı. Forma reklamlarını Kastamonu'nun bir şirketin markası olsun dedi. Ben de hay hay memnuniyetle dedim. Bekliyorum dedim. Sağ olsunlar. Bir ay beklettikten sonra şu anda şartlar müsait değil, yapamıyoruz dediler. Ben teklif etmedim ki. Siz teklif ettiniz. Sonra siz vazgeçtiniz ve sağ olsun Antalya'dan sevdiğim bir kardeşim. O dedi ki başkanım, abi üzülme sen aynı gün yanımdaydı o da iş adamı Antalya'dan. Ben kendi şirketimin formaya reklamını ben veriyorum size dedi. O kardeşimizin vereceğinden de fazlasını veriyorum. Yani Kastamonu'nun hemşerilerimiz ya Cengiz Aygün burada diye hiçbir şey yapmak istemiyor ya da bir ölü toprağı serilmiş üstümüze, sadece istiyoruz. Şampiyon olsun istiyoruz. Başarı elde edelim istiyoruz. Çok şey istiyoruz ama hiçbir şey vermeden istiyoruz. Ben yaşadığım müddetçe bunun altından kalkacağım. Ama bir gün ben yaşamadığım zaman Kastamonu nasıl gidecek, nasıl yapacak gerçekten ona da üzülüyorum. İnşallah benim ailem devam ettirir bunları. Çünkü o zaman gözüm arkada kalacak herhalde ülkem memleketim adına. Sadece sporda değil, Kastamonu sporda değil, birçok konuda böyleyiz maalesef. Ama memleketimiz güzel, memleketimiz insanı da güzel. Onun için de çok fazla bir şey söylemek istemiyorum. Hepinizi çok seviyorum. Bütün hemşerilerime sevgi, selamlarımı iletiyorum.”

‘Yönetimimiz 60 Milyon TL Borç Ödemiş’

Aygün: “Tabii şimdi çok geniş size ekonomik, takımın ekonomik bilgilerini kısa kısa veriyorum. Takımımız geçmişe ait, yani yönetimimiz daha doğrusu son 4-5 yıllık bizim işin içine girdiğimizden dönemden sonra bu döneme takımımız yaklaşık geçmişe ait 60 milyon TL borç ödemiş yönetimimiz. Nasıl bir borç ödemişiz? 60 milyon TL'ye yakın. Bunun yaklaşık 18-20 milyon lirası nakdi bizim tarafımızdan ödenen borçlar. Diğer de son 6 yıldır TFF'den hiçbir geliri almadık. Bütün TFF gelirleri borçlara gitti ve böylece 60 milyon lira, 60 küsur milyon lira bir borç ödedik. Takımımızın şu anda, Kastamonuspor’un bunu çok rahat size söyleyebilirim, hiç kimseye borcu yok, hiçbir futbolcuya borcu yok. Geçen yıllara ait, yeni yıllar anlaşmasından bahsetmiyorum. Hiçbir geçmiş yıldan, önümüzdeki bir gelişimiz, önceki sezondan maç başları dahil hiçbir alacakları yok futbolcuların. Herkesin parası ödendi. Geçen yıl dediğim gibi 216 milyon liraya civarında bütçemiz kapandı. Bunun bir bölümü yine eski borçlar tabii. Hatta eski başkanlarımızdan bir tanesi temlik koymuştu bana da telefon etmişti sağ olsun mesajı duruyor. Demişti ki ben bütün alacaklarımı, kalan alacaklarımı siliyorum demişti. Biraz önce avukatım aradı. Avukat Ercan Sevdimbaş aradı. Ben de rica etmiştim, bir bak bak böyle bir jest yaptı başkanımız demiştim ama maalesef o başkan, isim vermiyorum burada, kardeşlerimizden bir isim hiç kullanmak istemiyorum. Maalesef bütün alacağını tahsil etmiş zaten, alacak kalmamış onun. Kalmayan alacağını siliyormuş meğersem. Ama önemli değil artık bu tarafları bu işin. Ben Kastamonu yani burada artık hani şu şunu yaptı bunu yaptı bunu yaptı bunu yaptı geçtim. Ama Kastamonu bugün birçok futbolcunun gelmek istediği bir takım haline geldi. Bugün Kastamonuspor kimsenin alacağını almayı acaba alacağımı alabilir miyim diye şüphesi olmayan bir takım haline geldi. Allah'a çok şükür ben bir Kastamonulu olarak herhalde memleketime bu anlamdaki borçlarımı fazlasıyla ödedim. Ödemeye de devam edeceğim. Tabi bu geçmişte bir Kastamonuspor'un transfer yasakları, şunlar bunlar kötü, lekelenmiş bir ismi vardı ama bugün Allah'a çok şükür GMG Kastamonuspor herkesin takdirle izlediği, herkesin saygı duyduğu bir kulüp artık, Allah utandırmasın yolumuza bu şekilde devam edeceğiz. Bazen çok şey konuşmak istiyorum. Şuraya geliyorum, karşınıza çıkıyorum. Ondan sonra susuyorum. Ne zamana kadar susacağım bilmiyorum ama şimdilik susmaya devam ediyorum. İnşallah hep de susarım, susmazsam can yakarım” ifadelerini kullandı.

Kastamonuspor'un Bütçesi 200 Milyon Lira Bandında

GMG Kastamonuspor Başkanı Aygün: “Bu yılki bütçelerin vesaire konusunda daha geniş bir daha ileriki sezon açılışında sizlerle geniş bir toplantı yine basın toplantısı yapacağız. İnşallah orada da daha geniş açıklamalarda bulunacağım size. Ama bütçemiz öyle kolay bir bütçe değil. Bu yılki bütçemiz de yine muhtemelen minimum 150-200 milyon liralar bandında olacak. Geçen seneki bütçemizden aşağı yukarı bir tık daha üstünde. Çünkü bu sene fiyatlar da maalesef futbolcu kardeşlerimizin fiyatları da birbirinin üstüne katlıyor. Ama büyük hedefimiz onu çok net söyleyeyim. Gençleşmek, takımı gençleştirmek. Başarılı gençlerle beraber olmak. İşte bu başarılı gençler kimler? Bu başarılı gençler, Ali'ler, işte burada listede saydığım Alptekin'ler, bu başarılı gençler, daha birçok başarılı gencimiz var. Şahin var, Nail var, ondan sonra Mustafa Kapı var,  tabi o da genç ve Mustafa Kapı da biliyorsunuz Galatasaray alt yapısında yetişmiş oynamış, çok başarılı futbolcu kardeşim. O da şimdi burada. Kaleci Bartuğ Dinç kardeşimiz var. Necati Bilgiç var. Yine genç kardeşimiz. Aynı zamanda Naim Saruhan Dönmez. Tabii abileriyle beraber de bir takım oldular. İnşallah daha böyle dinamik, daha hızlı, daha başarılı bir Kastamonuspor izleyeceksiniz.”

TFF’deki Başkan ve Yönetim Değişikliğine Dair

Kastamonuspor Başkanı Cengiz Aygün'den Yeni Sezon Öncesi Geniş Çaplı AçıklamaKastamonuspor Başkanı Cengiz Aygün: “İbrahim Hacı Osmanoğlu Başkan'la seçilmeden önce de bir görüşme gerçekleştirdim. Seçildikten sonra da kendisini tebrik ettim, yanına gittim. Telefon ekranlarında falan yansıdı zaten bu, başarı diledim. Şimdi ne giden federasyonu kötülemek ne de gelenleri çok methetmek durumunda değilim. Ama Mehmet Büyükekşi Başkanlığı döneminde oldukça eleştiriyordum biliyorsunuz. Sürekli hep eleştirilerim vardı Mehmet Başkan'a. Şimdi İbrahim Başkan yeni bir yönetim, yeni bir isim. İnşallah başarılı olacak. İnşallah çok güzel demeçleri var, çok güzel söylemleri var. İnanıyorum ki o söyledikleri demeçler gerçekleşecek ve inşallah Allah nasip ederse Türk futboluna yeni federasyonumuzun katkıları eskisinden daha fazla olacak diye inanıyorum. Bunu yaşayacağız, bekleyeceğiz, göreceğiz.”

Gazi Stadı Konusunda

Kastamonuspor Başkanı Cengiz Aygün'den Yeni Sezon Öncesi Geniş Çaplı AçıklamaCengiz Aygün: “Tasarruf tedbirlerine takıldık. Ama inşallah önümüzdeki yıl bu tedbirler bu yıl inşallah ekonomimiz biraz daha toparlarsa biz de şampiyonluğu yakalarsak o stadımız bir an önce yapılır. Artık projeye girmiş, ödeneği çıkmış, resmiyete girmiş ama sadece ödenekten dolayı tasarruf tedbirlerinden dolayı gecikmiş durumda. Tabii bu konuda sayın başkanım da, sayın vekillerimiz de elinden geleni yapıyor diye düşünüyorum. Şimdi bizim gündemimiz tabii artık stat, mevcut statla oynayacağız. Dolayısıyla mevcut stadı nasıl güzel, daha düzgün bir hale getirir? Burada bu yıl da yine getiririz, devam ederiz. Şu anki bizim artık problemimiz bu.”

Teşekkür

Aygün son olarak: “Gençlik ve Spor İl Müdürümüz hakikaten gerçekten katkıları, manevi katkıları, her şeyden önce yanımızda duruşu çok önemli. Buradan yanımızda duran herkese, her ne kadar maçlara gelemezse bile Sayın Valimin yanımızda durduğunu biliyoruz. Ona da teşekkür ediyorum. Milletvekillerimize ayrıca teşekkür ediyorum. Ellerinden geldiğince stada gelip bizi yalnız bırakmadılar. Geçen sene, geçen sezon Serap vekilim daha sık geldi. Halil vekilim çok sık gelmedi ama o da sağ olsun son dönemde geldi. Belediye Başkanımız Galip Başkan'a da, şimdiki belediye başkanımız Hasan Başkan'a da, Hasan Başkan vekilken de hep gelirdi, yanımızda olurdu. Bu son dönemde de geldi, ona da teşekkür ediyordu. İnşallah katkılarına devam edecek. Ben de sizlerden paylaşacağım bunları ki Kastamonu'na aşığı bir belediye başkanımız var. İnşallah başarılı olacak o da görevinde. Tabii ilçe belediye başkanlarımız var. O ilçe belediye başkanlarımız da sağ olsunlar hepsi aradığı katkılarını yapabileceklerini sordu bana. Onlarla da gidip görüşeceğim. Mutlaka ilçe belediyelerimizden de manevi olarak destek alacağız. Şimdilik söyleyeceklerim bunlar. Teşekkür ediyorum hepinize. İnşallah yolun sonu şampiyonluk olacak.”

Kastamonuspor Başkanı Cengiz Aygün'den Yeni Sezon Öncesi Geniş Çaplı Açıklama

Haberi Okumak İçin Tıklayınız.

Kastamonuspor Başkanı Cengiz Aygün'den Yeni Sezon Öncesi Geniş Çaplı AçıklamaHaberi Okumak İçin Tıklayınız.

Bakmadan Geçme