Kastamonulular Derneği Törenle Açıldı

Üsküdar'da Kastamonululara 30 yıldır hizmet eden Kastamonulular Yardımlaşma Derneği yeni yönetim yeni imajıyla yapılan restorasyon çalışmalarının ardından görkemli törenle açılışı yapıldı. 

İstanbul Üsküdar ilçesinde 30 yıldır faaliyet gösteren Üsküdar Kastamonulular Derneği yenilenen yeni yüzü ile dernek binası hizmete törenle açıldı. Dernek binası önünde düzenlenen açılış törenine siyaset, sivil toplum örgütü başkan ve yöneticileri, Kastamonulu ses sanatçıları iş dünyasının tanınmış isimleri çok Kastamonulu açılış törenine şiddetli yağan yağmura rağmen çok sayıda vatandaşlar katılım sağladılar.

Kastamonulular Derneği Törenle Açıldı

Açılış töreninde yönetim kurulu üyesi ve Üsküdar Belediyesi Sosyal Tesisler Aşçısı Aşkın İrem’in yaptığı bin kişilik keşkek törene katılan konuklara yaşanan izdiham içinde ikram edildi. Tören saygı duruşu, İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Üsküdar Kastamonulular Yardımlaşma Dernek Başkanı Engin Demirezen’in selamlama ve açılış konuşması ile başladı.

Törende ayrıca törene iştirak eden Üsküdar MHP İlçe Başkanı Naim Özcetekin, Üsküdar Ülkü Ocakları Dernek Başkanı Mustafa Gider, Ataşehir Kastamonulu Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Mustafa Kemal Aldoğan, KAS-DER Kartal Şube Başkanı Kenan Demirbaş, KAS-KON Genel Başkan Vekili Kubilay Salih Vatandaş, Marmara OSB Başkanı Menderes Akar, İş Adamı İsmet Kütük, İş Adamı Ahmet Tokkan, Ak Parti İstanbul Milletvekili Çatalzeytinli Hulusi Şentürk açılış töreninde dilek ve temennilerini belirten konuşma yaptılar.

Keşkekli törenin açılışında iş adamlarından kurdele kesimi öncesi Aşkın İrdem’in yaptığı keşkek kazanının kapağını açtırmak için iş adamları bahşiş için aralarında adeta yarıştılar. Törende Şişli Fulya Camii İmam Hatibi Devrekanili Hasan Osmanoğlu’nun duası eşliğinde Üsküdar’da yaşayan Kastamonululara 30 yıldır hizmet eden dernek binası yenilenen yeni yüzü ve yapılan restorasyon çalışmalarının ardından kesilen kurdele ile coşku ile hizmete tekrar açıldı. 

Kastamonulular Derneği Törenle Açıldı

‘Dernekçilikte Çığır Açacağız’

Üsküdar Kastamonulular Dernek Başkanı Engin Demirezen selamlama ve açılış konuşmasında öncelikte törene katılan konuklara teşekkür etti. Demirezen; “Restorasyon çalışmalarımız yaklaşık 4 ay gibi sürdü.  Restorasyon ve yenileme çalışmalarıyla artık dernek binamız lokal ve kahvehane mantığından çıkartılarak genç ve dinamik ekibimizle dernekçilikte ideal çalışmalara imza atmayı hedefliyoruz. Burada bundan böyle Şerife Bacımızın torunları kadınlarımıza sosyal sorumluluk projelerini hazırlama üretme imkanı bulacaklar, bundan böyle iş ve sanat dünyasına gençlerimize el becerilerini yapma ve kazanma imkanının geliştirebilecekleri imkanlar sağlayacağız. Derneğimiz sosyal etkinliklere ev sahipliği yaparak ilçemizde hizmet veren iş dünyasının değerli iş insanlarını ile yapılacak toplantılarda bir araya gelerek bu toplantılarda bilgi ve tecrübelerinin paylaşıldığı anlatıldığı kariyer günleri etkinliğine ırza atmayı planlıyoruz. Üsküdar Kastamonulular Derneği olarak yaptığımız ve yapacağımız etkinliklerle dernekçilikte çığır açacağız. Bundan böyle dernekçiliğe farklı bir boyut kazandırarak dernekçiliğe kaliteli bir boyuta taşıyacağız. Üsküdar’da da yaşayan Kastamonuluların Derneğimiz 7/24 hizmetinde olacaktır. Üsküdar’daki evinize her daim çayımızı kahvemizi içmeye dertleri ile dertlenmeye sevinçlerine ortak olmaya bekliyor olacağız” ifadelerini kullandı.

Kurdele kesiminin ardından dernek binasında konuklara keşkek ve Seydioğlu Baklavaları ikramı yapıldı. 
 

Bakmadan Geçme