Kastamonulu Öğrencilere Burs İmkanı

İstanbul'da üniversite eğitim gören Kastamonulu öğrencilere burs imkanı sağlayan Kastamonu Çalışma Grubu'nun 2024-2025 eğitim öğretim dönemi burs başvuruları başladı.

Başvurular internet üzerinden (http://www.genckastamonu.org/burs-basvurusu) yapılmakta olup 30 Eylül’e kadar başvuru yapılabilmektedir.

Burs ve Eğitim Yardımı Müracaat Şartları

Burs ve eğitim yardımı müracaat şartları; “Kastamonulu olmak. İstanbul’daki üniversitelerin birinde okuyor olmak. Devlet üniversitelerinde veya vakıf/özel üniversitelerinde tam burslu okuyor olmak. İhtiyaç sahibi olmak. Başarılı olmak (sınıfta kalmamış ve alttan derslerinin bulunmuyor olması). Başka bir resmi veya özel kuruluştan burs almamak (harç ve öğrenim kredisi hariç). Gelir getiren bir işte çalışmıyor olmak. Beyan ettiği bilgileri belgelemek” şeklinde sıralandı. 

İstenen Belgeler

İstenen belgeler ise; “Öğrenci belgesi, ara sınıflar için transkript, özel/vakıf üniversitelerinde okuyanların tam burslu olduğunu gösterir belge, vukuatlı nüfus kayıt belgesi, aile gelir belgesi (Örn. Maaşlı çalışanlar için bordro, çiftçi ise arazi gelir beyanı vb.)  (Anne veya babadan herhangi biri çalışmıyor ise çalışmadığına dair sigortadan belge), okuyan kardeş belgesi, yurtta kalanlar kaldığı yurttan belge, kirada olanlar kira belgesi, aile yanında kalanlar kiradalar ise onlar içinde kira belgesi, anne-baba vefat veya ayrı olanların durumlarını gösterir belge (vukuatlı nüfus kâğıdı, ölüm kâğıdı,  mahkeme kararı vb.)” şeklinde belirtildi.

Mülakatlar ve Değerlendirmeler

Mülakatlar ve değerlendirmeler ise; “Başvuru yapan herkesin mülakata katılımı zorunludur. Değerlendirmeler başvuru bilgileri, mülakat ve evraklarla beraber bütün olarak yapılacaktır. Mülakatlar ve değerlendirmeler akademik kurulumuz tarafından yapılacaktır. Web sayfamızda ve sosyal medya hesaplarımızdan (facebook, tweeter, instagram) ilan edilecek tarih ve yerde mülakatlar yapılacaktır. Bu metinde bulunmayan özel durumlar için bilgi almak veya soru sormak isteyenler [email protected] adresinden bize ulaşabilirler. Mülakat günü elden yapılacaktır. Eksik belgesi olanlar burs değerlendirmesine alınmayacaktır. Teslim edilen belgeler geri iade edilmemektedir” şeklinde belirtildi.

Bakmadan Geçme