Kastamonu, Yörex'te Yerini Aldı

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Antalya Ticaret Borsası ve Antalya Ticaret ve Sanayi Odası tarafından organize edilen ve 12'ncisi bu yıl düzenlenen Yöresel Ürünler Fuarı'nda (YÖREX) Kastamonu yerini aldı.

Kastamonu, Yörex'te Yerini Aldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Antalya Ticaret Borsası ve Antalya Ticaret ve Sanayi Odası tarafından organize edilen ve 12’ncisi bu yıl düzenlenen Yöresel Ürünler Fuarı’nda (YÖREX) ilimiz yerini aldı.

Kastamonu Ticaret ve Sanayi Odası (KATSO) ve Kastamonu Belediyesi işbirliğindeki Kastamonu standında ilimize ait yöresel ürünler ziyaretçilerle buluşturuldu.

‘Sizin Oraların Nesi Meşhur?’

“Sizin oraların nesi meşhur?” sloganı ile gerçekleşen fuara bu yıl deprem bölgesi illeri haricindeki 71 il ve çok sayıda ilçenin temsilcileri katıldılar. Valilikler, belediyeler, ticaret ve sanayi odaları, kalkınma ajansları yanı sıra Türk Patent, TSE, KOSGEB gibi kamu kurumları da fuarda yerlerini aldılar. Fuara; “GETİR, HEPSİBURADA, METRO, MİGROS, ÖZDİLEK, TRENDYOL” gibi ulusal e-ticaret ve toptan ticaret firmaları da katılarak yerel firmalarla iş görüşmelerinde ve bağlantılarda bulunuyorlar. 

İlimiz, Antalya’da 12’ncisi 2-5 Kasım tarihlerinde düzenlenmekte olan Yöresel Ürünler Fuarı’nda (YÖREX) Kastamonu Belediyesi ve Kastamonu Ticaret ve Sanayi Odası işbirliğinde katılıyor. Kastamonu standı, mimarisi ve içerdiği donanım ile ilk günden ziyaretçilerin ilgi odağı olmayı başardı.

‘Yerel Ekonomimizi Genişletmek Yönündeki Gayretimiz Artarak Sürecek’

Belediye Başkanı Rahmi Galip Vidinlioğlu, yerel yönetim olarak sorumlulukları arasında şehrin ekonomisini geliştirmenin de olduğunu vurgulayarak yaptığı değerlendirmede: “Göreve geldiğimizden itibaren şehrimizin tanıtımı ve yerel işletmelerimiz sayesinde ekonomimizin geliştirilmesi yönünde çalışmalarımızı süreklilik halinde sürdürdük. Pandeminin engellediği zaman dilimleri haricinde farklı platformlarda tanıtım ve işbirliği imkanlarını yerel firmalarımız lehine artırmak için meslek odalarımızla işbirliği içinde çalışıyoruz. YÖREX standımızda hem turizm tanıtımı hem de iş imkanları oluşturmak yönünde gayretimiz var. Yerel ekonomimizi genişletmek ve işletmelerimizi desteklemek yönündeki gayretimiz artarak sürecek. Fuarın ilimize ve işletmelerimize hayırlı ve bereketli geri dönüşler sağlayacağına olan inancım tam” dedi. 

‘İl Ekonomimizin Yurtiçi Ve Yurtdışı Pazarlarda Payını Büyüteceğiz’

Kastamonu Ticaret ve Sanayi Odası (KATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Oğuz Fındıkoğlu, YÖREX’in yerel firmaların doğması, gelişmesi ve kurumsal yapıya kavuşmaları için önemli fırsatlar sunduğunu kaydederek yaptığı açıklamada: “İlimiz ticaret ve sanayi potansiyelini gerek yurtiçi gerekse yurtdışı platformlarda tanıtmak, iş ve işbirliği imkanları sağlamak için gayret gösteriyoruz. 12’incisi bu yıl yapılan YÖREX’de yerimizi yine aldık ve ilimizi kapsamlı tanıtıcı materyal ve donanımlarımızı standımızda ziyaretçilerimize sunduk. Coğrafi tescil işaretli yöresel ürünlerimiz başta olmak üzere ilimizdeki farklı alanlardaki ürünlerin yurtiçi pazar ve ihracat kapasitelerini artırılmasını önemsiyoruz. Bu hedef doğrultusunda da sürdürülebilir bir hat üzerinde ilerliyoruz. Milletvekillerimiz, valilik, yerel yönetimler, meslek odaları ve sivil toplum örgütlerinin işbirliğinde ilimiz ekonomisi için bütüncül projeler üretmenin ve ekonomimizi büyütmenin gayretindeyiz. Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı’nın YÖREX için verdiği destekten dolayı teşekkür ederiz” ifadelerini kullandı. 

‘Odamızın İl Ekonomisini Kalkındırmak Gibi Asli Görevi Var’

Kastamonu Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Turgay Dellaloğlu, meclis üyeleri ile birlikte YÖREX’e katıldıklarını kaydederek yaptığı açıklamada: “Odamızın il ekonomisini kalkındırmak ve bu sayede sosyal gelişmeyi sağlamak gibi asli görevi var. Bu görevi odamız kadim tarihi boyunca hep önceledi ve bu amaç doğrultusunda çalıştı. YÖREX’de Kastamonu Belediyesi ile birlikte kurduğumuz standımızda hem ilimizin farklı yönlerini tanıtmaya gayret gösteriyoruz hem de standımızda yer alan yerel işletmelerimiz ile ulusal ve uluslararası firmaları buluşturuyoruz. YÖREX işbirlikleri ve iş hacmini geliştirmek açısından yerel işletmeleri büyük imkan ve şans sunuyor. 12’ncisi yapılan YÖREX’in ilimize önemli oranda katkı sağlayacağından eminiz” şeklinde konuştu.

Özel Haber

Bakmadan Geçme