Kastamonu YÖREX Fuarı'nda

Kastamonu, yurtiçi ve yurtdışından yoğun katılımın yaşandığı 13'üncü YÖREX fuarında yerini bu yıl da aldı.

YÖREX’te Kastamonu Belediyesi, Kastamonu Ticaret ve Sanayi Odası ve Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı işbirliğinde kurulan stantta temsil ediliyor. Kastamonu Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Oğuz Fındıkoğlu, Meclis Başkanı Turgay Dellaloğlu, Yönetim Kurulu ve Meclis Üyeleri, Ticaret Borsası Başkanı Serdar İzbeli, Tosya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Salih Tekeli, KATSO ve Kastamonu Belediyesi yetkililerinden oluşan ekip, ilimizdeki üretici firma temsilcileri ziyaretçileri kabul ediyor. Kastamonu ilimizin coğrafi işaretli yöresel ürünleri Antalya halkına, Antalya iline yurt içi ve yurt dışından turizm amaçlı gelen vatandaşlara ve diğer illerden katılım sağlayanlara tanıtılıyor.

‘Markalaşma Konusunda Çalışmalarımızı Artıracağız’

YÖREX’in yerel kalkınma adına önemine dikkat çeken KATSO Başkanı Oğuz Fındıkoğlu yaptığı açıklamada: “İlimizin dinamik değerlerini ön plana çıkararak üretimlerini, üretim çeşitliliğini ve pazarlama yeteneklerini artırmayı hedefliyoruz. Bundan sonra markalaşma ve katma değer kazanma konusunda çalışmalarımızı artıracağız. YÖREX de bu önemli kulvarlardan biri” dedi. 

Açıklamasının devamında coğrafi işaretli birçok ürünümüzün artık Avrupa Birliği Coğrafi İşareti alması gerekliliğinden bahseden KATSO Başkanı Fındıkoğlu

“YÖREX’te Kastamonu'nun temsil edilmesine katlılarından dolayı Kastamonu Valisi Meftun Dallı’ya, beğeni kazanan ve ilgi çeken Kastamonu Konağı standı için Kastamonu Belediye Başkanı Sayın Hasan Baltacı’ya ve Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı yetkililerine, emek veren ekip çalışanlarımıza teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı. 

Kastamonu Standı Önemli Konukları Ağırladı

Kastamonu standı Dünya Odalar Federasyonu ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, önceki Dışişleri Bakanı ve Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu ve beraberlerindeki heyetlerce ziyaret edildi ve kendilerine ilimizin tanıtımı yapıldı. Avrupa Birliği Coğrafi İşaretli Ürünümüz olan Taşköprü Sarımsağı’na ilgi gösteren Hisarcıklıoğlu’na ve beraberindeki heyete bir diğer coğrafi işaretli ürünümüz olan Kastamonu Pastırması ikram edildi.

Kastamonu YÖREX Fuarı'nda

‘Sizin Oraların Nesi Meşhur?’

“Sizin Oraların Nesi Meşhur” sloganı ile 13’üncüsü bu yıl düzenlenen “YÖREX Yöresel Ürünler Fuarı”, Antalya ANFAŞ Fuar ve Kongre Merkezinde kapılarını ziyarete açtı. Ülkemizin dört bir tarafından gelen yöresel ürünler stantlardaki yerleri alırken özellikle coğrafi işaretli ürünler yoğun ilgi görüyor.

Dünya Odalar Federasyonu ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ile Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu başta olmak üzere kamu, yerel yönetim ve meslek odası temsilcilerinin katılımları ile açılışı yapılan fuar Pazar günü sona erecek.

Bakmadan Geçme