Kastamonu Valiliği'nden Evcil Hayvan Sahiplerine Hatırlatma
Kastamonu Valiliği, sahipli kedi ve köpeklerin kimliklendirilmesinin yasal bir zorunluluk olduğunu hatırlatarak hayvan sahiplerini uyardı.
Kastamonu Valiliği sahipli kedi ve köpeklerin kimliklendirilmesinin yasal bir zorunluluk olduğunu hatırlatarak hayvan sahiplerini uyardı. 5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu kapsamında, her yaştan kedi ve köpeğe mikroçip taktırılması ve kayıt altına alınması gerektiğini hatırlattı.
Kimliklendirme işlemini yaptırmayan hayvan sahiplerine 8 bin 306 TL idari para cezası uygulanacağı belirtilirken, son tarihin 31 Aralık 2025 olduğu vurgulandı. Kimliklendirme işlemi, il ve ilçe tarım ve orman müdürlükleri ile özel veteriner kliniklerinde yaptırılabilir.
Yetkililer, gecikme yaşanmaması için hayvan sahiplerinin en kısa sürede bu işlemi tamamlaması gerektiğini belirtti.
Bakmadan Geçme





