Kastamonu Üniversitesi Başarısıyla Öne Çıktı

Kastamonu Üniversitesi, uluslararasılaşma hedeflerine ulaşma yolunda büyük bir adım attı.

Kastamonu Üniversitesi, uluslararasılaşma hedefleri doğrultusunda Avrupa ile olan ortaklıklarını ve bilimsel, sosyal, kültürel iş birliğini genişletmeye hızla devam ediyor.

2024 yılı Erasmus+ KA131 programı kapsamında yükseköğretim kurumlarının program ülkeleri ile öğrenci ve personel değişimini destekleyen proje başvurusu sonuçlandı. Kastamonu Üniversitesi 2023 yılına göre %53'lük artışla 282,780 Avro hibe almaya hak kazandı. Bu başarı ile Türkiye genelinde 207 yükseköğretim kurumu arasında 49. sıraya yerleşti.

Bu hibe ile yaklaşık 130 öğrenci ve personelin uluslararası hareketliliği planlanırken, Kastamonu Üniversitesi'nin yurtdışındaki ortakları ile iş birliğinin en üst düzeye çıkarılması hedefleniyor.

Rektör Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, bu başarıyı eğitim-öğretim ve araştırma faaliyetlerinde gösterilen niteliksel artışa bağlayarak, yurtdışı öğrenci ve personel faaliyetlerinin önemine vurgu yaptı. Topal, Erasmus programı sayesinde daha fazla öğrenci ve personelin uluslararası deneyimlerden faydalanacağını ve bu durumun üniversitenin kurumsal tanınırlığını artıracağını belirtti.

Bu sebeple, Rektör Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, uluslararasılaşma hedefleri kapsamında küresel çaptaki potansiyel iş birliklerini arttırma bilinci ile çalışmalara devam edileceğini vurguladı.

Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, Erasmus Koordinatörlüğü çalışanlarına ve katkı sağlayan tüm personele teşekkür ederken, Türkiye Ulusal Ajansı Başkanı İlker Astarcı, Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar ve YÖK üyelerine şükranlarını iletti.

Kastamonu Üniversitesi Başarısıyla Öne Çıktı

 

Bakmadan Geçme