• Haberler
  • Genel
  • Kastamonu Ülkü Ocakları, Ebulfez Elçibey'i andı

Kastamonu Ülkü Ocakları, Ebulfez Elçibey'i andı

Ülkü Ocakları Kastamonu İl Başkanlığı Ebulfez Elçibey'i vefatının 23'üncü senesi dolayısıyla anma programı düzenledi.

Kastamonu Ülkü Ocakları, Ebulfez Elçibey'i andı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ülkü Ocakları Kastamonu İl Başkanlığı Ebulfez Elçibey’i vefatının 23’üncü senesi dolayısıyla anma programı düzenledi.

Kastamonu'daki Ebulfez Elçibey Parkı’nda gerçekleştirilen anma programına Ülkü Ocakları Kastamonu İl Başkanı Fatih Yiğit, Kastamonu Ülkü Ocakları yönetimi, teşkilat üyelerinin yanı sıra Kastamonu Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Yurt katıldı. 

“TÜRK DÜNYASI’NI AYDINLATAN BİR MEŞALE OLACAKTIR”

Programın açılış konuşmalarını yapan Ülkü Ocakları Kastamonu İl Başkanı Sayın Fatih Yiğit, “Ebulfez Elçibey, siyaset ve devlet adamlığının çok ötesine bir kişi ya da kişilikti. Onun izlediği siyaset terk edilebilir, halka verdiği mesaj inkâr edilebilir, insanları azatlık bilincine ulaştırmak için gösterdiği fedakârlık yok sayılabilir, ancak onun fikir ve yol açıcılığı hiçbir zaman göz ardı edilemez. Onun düşünceleri orta ve uzun vadede yalnız Azerbaycan Türk halkını değil bütün Türkleri ve Türk Dünyası’nı aydınlatan bir meşale olacaktır. Bu vesile ile ömrünü Türk ve Türk Dünyasına adamış Ebulfez Elçibey’ yol arkadaşı Başbuğ Alparslan Türkeş’i, askerinim dediği Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve tüm Türk büyüklerini saygı ve rahmetle anıyor, bu anma programının geleneksel hale gelmesi için gerekli çalışmaları yürüteceğiz” dedi.

Program Ebulfez Elçibey’in hayatı ve çalışmalarının anlatılmasının ardından Taşköprü Sitesi Cami hocası Celal Alifişekoğlu tarafından okunan Kur’an-ı Kerim tilaveti ve lokma hayrı ile son buldu.
 

Özel Haber

Bakmadan Geçme