• Haberler
  • Genel
  • Kastamonu Semalarını Uçurtmalar Renklendirecek

Kastamonu Semalarını Uçurtmalar Renklendirecek

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Kastamonu'ya Gelişleri, Şapka ve Kıyafet İnkılabı'nın 99'uncu yıl dönümü coşkusunun şehrin her köşesinde yaşanabilmesi için Kastamonu Belediyesi gerekli hazırlıklarını yaptı.

Belediye Başkanı Hasan Baltacı’nın önem verdiği birbirinden özel programlar, Uçurtma Atölyesi etkinliğiyle başladı. Kutlama programları 30 Ağustos gecesi düzenlenecek konserle sona erecek.

Yüzlerce Uçurtma Yapılıyor

Kastamonu Belediyesi öncülüğünde gerçekleştirilen Uçurtma Atölyesi çalışmaları Çocuk Bakımevi ve Oyuncak Kütüphanesi bahçesinde başladı. 23 Ağustos saat 17.30’a kadar sürecek olan Uçurtma Atölyesi etkinliğinde çocuklar ile birlikte birbirinden güzel ve özel yüzlerce uçurtma yapılacak.

Kastamonu Semalarını Uçurtmalar Renklendirecek

'Herkesi Uçurtma Şenliğimize Bekliyoruz' 

Uçurtma Atölye çalışmalarını yerinde inceleyen ve çocuklarla birlikte uçurtma yapan Belediye Başkan Yardımcısı Eda Büyükdemirci, 24 Ağustos Cumartesi günü gerçekleştirilecek olan Uçurtma Şenliği öncesinde çocuklara uçurtma yapmayı öğretecek etkinliğin kıymetli olduğunu söyledi. Herkesi Uçurtma Şenliği’ne davet eden Başkan Yardımcısı Büyükdemirci, “Kastamonu’nun bütün mahallelerinden gelen çocuklarımızla beraber iki gün boyunca Oyuncak Kütüphanemizin bahçesinde rengarenk uçurtmalarımızı yapacağız. 24 Ağustos tarihinde Uzunyazı mevkiinde saat 14.30’da Uçurtma Şenliğimizi başlatacağız. Gelin hep birlikte Ata’mızın Kastamonu’ya gelişinin 99’uncu yıl dönümünü rengarenk uçurtmalarımızla kutlayalım” dedi.

'Çocuklar İçin Farklı Bir Deneyim Oldu' 

Çocuk Bakımevi ve Oyuncak Kütüphanesi Bahçesi’nde gerçekleştirilen Uçurtma Atölyesi’ne katılan velilerden Veysel Kandak, organizasyon için Belediye Başkanı Hasan Baltacı’ya teşekkür ederken çocukların çok eğlendiğini ve onlar için farklı bir deneyim olduğunu ifade etti. Etkinliğe katılan çocuklar ise Uçurtma Atölyesi etkinliğinin çok eğlenceli olduğunu ve çok mutlu olduklarını dile getirdiler.

Kastamonu Semalarını Uçurtmalar Renklendirecek

'Şenlik 24 Ağustos'ta Uzunyazı Mevkii'nde Yapılacak'  

Uçurtma Atölyesi etkinliği çerçevesinde yapılacak uçurtmalar 24 Ağustos Cumartesi günü saat 14.30’da Uzunyazı Mevkii’nde gerçekleştirilecek Uçurtma Şenliği’nde gökyüzünü renklendirecek. Büyük inkılabın ışığında uçurtmalar çocuklar tarafından gökyüzüne yükseltilecek. Çocuklar için özel bir deneyim olacak Uçurtma Şenliği’nde bir birinden özel aktivitelerde yer alacak.

Çocuklar Doyasıya Eğlenecek 

Kastamonu Belediyesi öncülüğünde Eğitim Sen, Martı Uçurtma Kulübü, Kastamonu Uluslararası Turizm Kültür Eğitim ve Kalkınma Derneği’yle birlikte 24 Ağustos Cumartesi günü düzenlenecek Uçurtma Şenliği’nde yüz boyama, ahşap boyama, kil ile özgün çalışma, yazar masası ve kitap dağıtımı etkinlikleri de gerçekleştirilecek. Çocuklar, Uzunyazı mevkiinde düzenlenecek etkinlikte doyasıya eğlenecek.

Ücretsiz Servis Kaldırılacak

Kastamonu Belediyesi tarafından 24 Ağustos Cumartesi günü Uzunyazı Mevkii’nde düzenlenecek Uçurtma Şenliği etkinliğine ücretsiz servis kaldırılacak. Servisler 24 Ağustos Cumartesi günü saat 13.00 itibariyle Cumhuriyet Meydanı’ndan etkinlik alanına hareket edecek. Etkinliğin bitimiyle birlikte ise vatandaşlar yine otobüslerle Cumhuriyet Meydanı’na getirilecek.

Kastamonu Semalarını Uçurtmalar Renklendirecek

Bakmadan Geçme